Analiza si dializa

Moshe se ia in serios si diseca, analizeaza. Si o face bine. Moredechai, trecand printr-o perioada mai proasta, se multumeste sa se uite pe buletinul de analiza si sa chicoteasca.

Asa ca va spun, precum rapsodul popular Vali Stan, o poezea de final de emisiune: “Nu-i presedinte ca Traianu/ Nici tara ca Pakistanu’ “.

Din analiza fratelui Moshe deducem ca in Pakistan se vine la putere prin decesul predecesorului si se pleaca de la putere prin propriul deces. Decesele survin de fiecare data natural si au autori necunoscuti. Concluzie: investitiile in Pakistan pot fi poate profitabile daca investiti intr-o antrepriza de pompe funebre.

Constatam ieri la o sueta cu Moshe ca Afganistanul e ocupat de americani, Pakistanul nu duce nici el lipsa de trupeti de-ai unchiesului, ba se vorbeste chiar de o sporire considerabila a prezentei militare americanesti acolo, iar Iranul e pe cale sa faca si el rost de putina ocupatie americana. Adica cele trei mari tari islamice ne- arabe din zona. Asta mi se parea seminficativ. Doar care era semnificatia nu stiam.

Revenind la ancheta S.Y.-ului… imi amintesc o vorba a unui securist: important nu e ce anchetezi , ci ce vrei sa afli. Oy! Oy!

COMENTEZI?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.