Un mandat ireprosabil- traducere din limba boc

baseboc.jpg

Ba Boc, mă urmăreşti?! Românii cred că e mandat ireprosabil şi ca asta-i costumul meu de preşedinte nasolit pe patricieni. Ţeapă, moşule! ( foto: retusuri.blogspot.com)

E sambata asa ca gata. Nu are legatura cu Elodia. Si nici nu e senza-extra-exce etc. Dar merita citit. Pentru ca un ornitorinc bine informat e un ornitorinc mai putin si un ceatean in plus – zice Mordechai, sub ochiul vigilent al lui rabbi.

Hai sa vedeti ce zice Moshe. Ca-i informat. Si e doar asa, un aperitiv. Foarte light si extra kosher.

Desi s-ar spune ca pricipala preocupare e baia de multime si Starcraftul pe viu cu zerlingii liberali, memoria comerciala a tarii ne arata caTraian a fost un patron de succes, a făcut firme, a condus afaceri şi si-a văzut de antreprenoriat, intocmai cum a citit el din Werner Sombart si din capitanul Fracasse. Din bogata traditie a ceea ce acum ar trebui sa faca, partial, obiectul conflictului de interese (care pe atunci nu exista, nefiind statuat – deci nu se pune) memoria Registrului Comertului, aceasta Cronica a devenirii intru prosperitate a Oritorinciei, atesta fapte istorice meseriase, pe care nu o se le contestam tocmai noi, ghesheftari inca de pe vremea in care bunicii nostri nu plecasera din micul Stetl galitian. Invidiosi pe initiativele Fregatei politice din fruntea flotilei de monoxile a politichiei autohtone, dam si noi mai departe asa cum ne-a venit la Redactie:

 • PROD CROS SRL, Constanţa, constituită la 7 decembrie 1994, cu un capital social de 20.000.000 lei şi cu un profit brut în 2002 de 215.338.000 lei. Asociaţi: Băsescu Maria (20% din societate), Băsescu Mircea (39% din societate, administrator).
 • MB CONSULT COMPANY SRL, Constanţa, constituită la 8 mai 2002, firmă deţinută 100% de Băsescu Mircea (administrator).
 • STAR SEA CO SRL., Constanţa, constituită la 18 noiembrie 1991, fără date de bilanţ, în care Băsescu Mircea deţinea 35% din societate (administrator) iar Ivaşcu Anca Luciana (despre care naraţiunea va face vorbire şi în continuare) 30% (şi administrator).
 • MIRAL CROSS SHIPS SUPPLY SRL Constanţa constituită la 4 mai 2001, fără date de bilanţ, în care se regăsesc ca şi asociaţi mai sus amintiţii de la STAR SEA, în proporţii egale de aceată dată: Băsescu Mircea 25% şi administrator, Ivaşcu Anca Luciana 25% (minus calitatea de administrator).
 • A.M.C. CROSS SRL Constanţa, constituită la 4 octombrie 1994 cu un capital social de 10.000.000 şi cu un profit brut în 2002 de 865.346.000 lei. Asociaţi: Băsescu Maria (20% din societate), Băsescu Mircea (39% din societate şi administrator) şi inepuizabila Ivaşcu Anca Luciana cu 39% din societate.
 • TRITON COMPANY SA, Constanţa, constituită la 26 mai 1994 cu un capital social de 75.000.000 în care unul dintre asociaţi era Traian Băsescu, cu 20% din societate. Alături de acesta Paul Brânză, tot cu 20%. La această firma asociat şi administrator era Ionescu Dumitru, cel care i-a precedat lui TRAIAN BASESCU în funcţia de şef al Agenţiei Economice NAVROM din Anvers (şi conform unor opinii fost ofiţer de Securitate). Cenzorul permanent al firmei Triton Company era Nicolae Vărzaru, fost contabil al Clubului Dinamo, implicat în procesul privind fraudarea clubului de către Vasile Ianul. La numirea în funcţia de ministru, în 1996, Traian Băsescu a făcut o declaraţie mincinoasă presei , şi anume că nu a mai exercitat sub nici o formă atribuţiile de administrator la firma Triton Company şi nici nu a participat la vreun Consiliu de Administraţie şi nici la AGA a acţionarilor societăţii. Istoria firmei consemnează altceva: în octombrie `94, denumirea societăţii este schimbată din Mitic Triton SA în Triton Company SA. La fel şi sediul din Constanta, str. Ana Ipatescu nr. 9, s-a mutat pe str. Traian nr. 64, Bl. K3, ap. 37. La mijlocul anului 1996 au avut loc câte o retragere din societate şi din administraţie cu cesionari din aportul la capital. Sunt cooptate în firmă trei persoane printre care şi Traian Băsescu, ocazie cu care acesta este numit în funcţia de administrator. În vara lui 1998 are loc o majorare de capital de la un milion la 25 milioane lei. Majorare la care a participat şi Băsescu Traian cu 5 milioane lei (20%). Pentru mărirea capitalului este obligatorie întrunirea Adunării Generale a Acţionarilor, întrunire la care fostul comandant de cursă lungă a fost prezent, deşi în faţa presei a minţit. Ultima schimbare importanta (în timpul mandatului acestuia) a avut loc în luna septembrie 1999, când sediul firmei s-a mutat din strada Traian în str. Justiţiei nr. 18, Constanţa.
 • M.T. VEGA TRANSPORT SRL Bucureşti, sector 1, constituită la 27 iunie 1996 (când PD se pregătea să intre la guvernare alături de fraierii de ţărănişti) cu un capital de 2 milioane de lei (şi cu date de bilanţ dispărute) în care Băsescu Traian avea 100% iar administrator era Băsescu Maria.

În ceea ce priveşte obiectul activităţii firmelor respective, transportul pe apă şi activităţile conexe, precum şi repararea şi construcţia de nave s-au împletit armonios cu îngheţata, produsele lactate şi fabricarea brânzeturilor. În Declaraţia de avere datată la 06.05.2004 Traian Băsescu era acţionar şi la PROD CROS SRL cu 28% acţiuni / părţi sociale, cu o valoare neevaluată.

Şi pentru că tot vorbim de grupuri de interese, alături de Traian Băsescu la Triton SA s-a aflat şi Paul Brânză, devenit după 2004 persoană cu influenţă în numirea „structur΄lor” de conducere ale PD Constanţa, în care în mod firesc şi absolut normal regăsim diverse grade de rudenie ale Preşedintelui României (cumnata, fina şi cuscrul).

 

Moshe a zis. Iar Mordechai conchide: da, da’ el e ales.

14 thoughts on “Un mandat ireprosabil- traducere din limba boc

 1. Uite cum s-au prins ele informatiile, briu de briu, chiuind a veselie pe Internet: “Zii maaai, tot asa!”

  Acuma, sa va iau si eu la un hip-hop parazitar. Mai baieti, ce karakasu’ meu, nu e kosher sa intrebi de primul milion, nu?

  Cind Redactia postuleaza “Globalizare!” uite ca ies si romanii cititori din padure cu busola in mina si cu degetul pe harta.

 2. Cine este onor doamna Ivascu? Numele de cod a lu’ Base’? Nici chiar n-a castigatara mult… Fata de cat castigatara fara firme direct cu flota care era “depasita moral”. Te cred ca era depasita moral…

 3. @ Karakas
  Noi n-am intrebat nici de erste milion nici de altceva. Am organizat doar un mic concurs d orientare electorala cu premii in boculeti de plus si elene gonflabile.

  @gabriela savitsky
  Firmele sunt foarte importante. Pe acolo se ruleaza banii din spaga spre albire & apretare.
  Sau prin terenuri dupa schema casunista.

 4. Asta e o idee colosala de campanie: “boculetzi de plus si elene gonflabile”; nu faci un ghesheft cu Adi Nastase? Ai?

 5. @ Machiavellian
  Sursa e mentionata, chiar in text. Registrul comertului. iar restul surselor…. vorba semioticianului Plesita: treaba noastra. Iar Mircea ocupa functia de bruder prezidential.

  @ Gabriela Savitsky
  Orice e posibil. E doar o chestiune de pret:)

 6. Despre doamna Ivascu se va ma face vorbire – ca vad ca sunt curiosi – legat de niste aventuri, cum altfel, locative (sa traiti domnu`Videanu, ati pus bordura noua pe Mihaileanu?). In alta ordine de idei, nu era problema cum s-a facut primul milion de parai, pentru ca datele extrase din RC sunt undeva in jurul anului in care cred ca preopinentu` trecuse lejer de mult mai multe. Surprideam doar frumusetea lucrului in echipa, adica si ministru si cu decizie in consiliul de administratie si etc. Ca raspuns simplu M&M pot spune “Da, stim cum a facut primul milion de parai. Din politica”. Bine, nu-i singurul exemplu. Shalom.

 7. bai voi va prefaceti….cu numele astea Moshe si Mordechai stiti prea multe despre ce se intimpla in Romania.:-) Adica nici un israelian care scrie asa de bine in romaneste, venit acolo sa faca bani, nu se preocupa asa de tare de societatea si politica de acolo.

  Care e “miscarea” voastra? ha?

 8. @balauru
  Te-ai prin moshule. Stim multe pentru ca ne-a trimis Rabbi Schtrudell sa facem o preluare ostila a firmelor bruderului, Cum altfel?!

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.