Criza

Moto:

Nene, ca să organizezi o criză financiară ca lumea… e nevoie de mulţi bani.

Mi-am pus serios întrebarea: cine e de vină pentru actuala criză financiară ? După ce mi-am băgat neuronii în şantier am ajuns la concluzia că e mai bine să cer şi părerea unora mai mult sau mai puţin avizaţi. Aşa că am întrebat şi iată ce răspunsuri am primit.

George W. Bush: Sadam Hussein, Al Qaeda and Iran. But we’ll prevail.

Bill Gates: Nu e vorba de o criză, ci de un mic bug al sistemului de operare care va fi remediat cu Service pack 2.

Vladimir Putin: Nu este nicio criză. Rusia are dreptul să se apere, să îşi apere interesele.

Traian Băsescu: Ion Iliescu !

Corneliu Vadim Tudor: Domnule, în calitate de sociolog vă pot spune că asta e o mizerie a găştii de mafioţi ai lui Traian Băsescu. Ascultaţi-mă pe mine că sunt gazetar bătrân şi nu mă sperie pe mine ăştia veniţi aici din deşerturile Mongoliei. Eu ştiu cine e de vină, m-a informat generalul Pârţescu, care este membru al partidului nostru; v-o spune un scriitor publicat în 12 limbi, inclusiv în limba maghiară: să-şi bage minţile în cap acest Tokes !

Ion Iliescu: Conjunctura complexă rezultată din interacţiunile sistemelor incongruente ale pieţei a demonstrat că în actualul context internaţional este nevoie de o reconsiderare a actualelor tendinţe.

Andreea Marin: Mihaela Rădulescu.

Mihaela Rădulescu: Andreea Marin.

Ion Cristoiu: Deci vreau să vă atrag atenţia că pe mine mai greu să mă păcălească ăştia cu trucurile astea ieftine. Astea ţin la fătuci, nu la mine. Ţuluşii !

Valentin Stan: Domnule Tăriceanu, eşti varză. Look at me ! Nu, domnu’ Gâdea, n-au decât să mă dea în judecată ! Îi poftesc pe cei de la CNA să mă amendeze. Pentru că , domnu’ Gâdea, stimaţii noştri telespectatori au dreptul să ştie. Ascultaţi stimaţi telespectatori acest cântec, această bijuterie a lui Melu Ciumidagle, pe care nu au cum să o înţeleagă nişte cretinoizi ca cei din jurul lui Tăriceanu.

Elena Băsescu: De vină este nişte oameni care nu vrea să vorbesc cu tine.

Emil Boc: Partidul Democrat Liberal condamnă aceste acţiuni ale celor 322, care sub conducerea lui Ion Iliescu, au călcat în picioare votul cetăţenilor acestor ţări care în proporţie covârşitoare s-au exprimat in favoarea Domnului Preşedinte al României Domnul Traian Băsescu.

Victor Ciutacu: Fraţilor, e groasă ! S-au pus ăştia pe noi. Vorbim despre asta cu invitaţii mei: Serghei Mizil şi Mădălin Voicu. Dar după publicitate, să intre nişte euroi la tonomat.

Elena Udrea: Nu ştiu, eu mai am două rânduri şi termin şoseta. Preşedintele Angliei ?

Horia Roman Patapievici: Domnule meu, este absurd ceea ce susţineţi ! Unde vedeţi dumneavoastră criză ? Această juxtapunere de argumente scatologice şi consideraţii rectale sugerează cu totul altceva. Lăsaţi specialiştii să se pronunţe.

Viorel Hrebenciuc: Mai vedem dacă e criză sau nu. Deocamdată am purtat doar nişte discuţii.

106 thoughts on “Criza

 1. Vezi ca l-ai uitat pe Mulahul Omar de pe lista. Tocmai a dat un mesaj. Ca asigura siguranta trupelor straine care pleaca din Afganistan. Probabil se asteapta si mesajul lui Bin Laden cu ocazia crizei financiare. Nu de alta dar daca se duce sandramaua de rapa se duce si cu banii lui tat-su.

 2. Adrian Paunescu: Priviti la acest cioban autentic, in ochii caruia se scalda doua mii de ani de trashumanta valahica si din a carui voce razbate infiorarea data de doina si balada neamului romanesc, acest cioban care a dus veacuri la rind povara latinitatii si apoi a romanismului nostru in virful bitei sale, luminind ca o torta vie spre a arata viitorimii continuitatea neintrerupta a neamului daco-roman in actualul spatiu carpato-dunarean si care acum are curajul sa strige in gura mare: EU SINT DE VINA! sa-l aplaudam si sa strigam cu el odata: noi am pus cacat pe clanta!
  Laszlo Teokes: securitatea romana, imputitiii de valahi si Biserica Ortodoxa Romana care nu a retrocedat la timp proprietatile bisericii noastre.
  Elodia: Dan Diaconescu, dupa atitea SMS-uri pe care i le-am dat nu m-a gasit inca.

 3. Mama Omida : Hauileo, iote aici la matale vad un juvete de trefla care este capul rautatilor. Da sa dau de un descantec si sa te stuchi de deochi acuma.. da mai da si tu un ban mancatas, pune-l aici pe carti sa dea baba si in bobi..

  Adrian Nastase: domnule, aceste speculatii sunt facute la comanda, sunt convins ca nu exista nici o criza financiara, este doar o inventie politica.

  Si, revenind la subiect, de vina e Jerome Kerviel 😀 si extraterestrii ..

 4. Eu ţin cu Andrea Marin si Mihaela Radulescu. Daca se pun astea doua pe aceiaşi orbita si se trosnesc. Sa vezi găuri negre moldovinesti cat încapi!!!!!!!!!

 5. si totusi, nimeni nu intrevede adevarul pur ? de vina e LHC. de la el ni s-a tras si vremea nasoala din ultima vreme, de la el vine si criza financiara. Si mai mult ca sigur ca raceala care tocmai (sper) mi-a trecut, de la colaider vine. Nu bre rabbi ?

 6. pffft .. ce bine de mine cu conturi la Barclays si HSBC 😀 astea nu dau faliment (sper) .. ai mei prieteni au ipoteca la Bradford & Bingley … nu stiu daca sa fac misto de ei sau nu 😛

  anyway, as vrea sa te tratez cu o berica domle asa ca atunci cand te taie un chef sa vizitezi Anglia sa imi trimiti o epistola si te cinstesc pentru ca imi place ce si cum scrii 😉

  siiii … am mai descoperit un vinovat : congresul american … ca au dat cu flitu` celor de la AIG USA

 7. :-)))))))
  Victor Piţurca: Criză? Deci nu este nicio criză la naţională. O să ne facem jocul nostru ca şi până acum, băieţii nu se mişcă de pe linia porţii noastre. Jumătate. Cealaltă jumătate nu se mişcă de pe linia porţii adversarului, care deşi e o echipă mare nu ne va pune probleme, în fond am i-am mai bătut noi pe ăştia din Feroe. Şi vă mai spun ceva: dacă poţi să trişezi, de ce să nu o faci? Dacă nu te prinde, nu te prinde. Dacă te prinde dai vina pe lingăul ăla de Cornel Dinu.

  Chuck Norris: un pic am aţipit şi aţi şi intrat în criză.

  Marean Vanghelie: Deci mai întâi tre să vedem dacă criza asta care este este pe persoană fizică şi dacă da, promit că domnul Geoană o să o rezolve până la revelion. Oricum, cred că de vină sunt neaveniţii din partidul nostru care este infiltraţi de dujmanii care vrea să aibe ce să scrie apoi prin revisturi şi almanahe că la PSD nu-i disciplină în partid. Vă arăt eu că la Sectorul cinci e disciplina care am instaurat-o, că nicio babă nu intră în faţă când se bagă bilete la concertu lui Guţă.

 8. (abia aseara am vzt.. k murisem…)

  1.otv : senzational,magda ciumac a vazut cum a fost nascuta criza pe soseaua de centura iar apoi s-a ridicat si a fugit singura – amenintata de cioaca cu bricheta..ramineti cu noi ca nici nu stiti ce pierdeti : criza va fi prinsa in noaptea asta in direct la otv

  2.bre..
  (adica mai cu grija la inimile noastre fragile..am ris cu lacrimi;cred k asa mi-a trecut raceala de m-am reanimat uite,na! aia cu viorel bate de departe !!!)

 9. @ Solomoniada
  Ce îmi place pseudonimul ăsta: “Solomoniada”. 🙂

  @lol
  Bre !

  @Anca
  Absolut de acord !

  @ Andrei Crivăţ
  Ipoteza asta nu e deloc de neglijat. Măcar de data asta nu se va mai spune: evreii sunt de vină.

  @nuvamaisuportam
  Eu n-am cont decât la nea Stere, la farmacia naturistă. Dacă pierde caieţelul… intră şi el în criză.

  @Oana
  Mă obişnuisem că Ion Iliescu e de vină pentru absolut orice. Acum tre’ să mă obişnuiesc cu ăsta nou.

  @Nicu
  Da, axa. Doar ăilalţi din axă nu aflaseră şi ei de ea.

  @Hadean
  :)))))
  De acord. Dar la Chuck Norris ştiam că e “Chuck Norris nu are crize, el are tricepşi”.

 10. @ O Marie
  Da’ merci.

  @Cella
  Câţi ce?

  @c
  Eu sunt de vină, bre. Sunt:)

  @anca f
  La marginea pădurii era un pârâu. În pârâu era apă. În apă erau peşti. Peştii erau uzi. Morala: n-ai pantofi de firmă, nu prinzi GSPTv.

  @Radu Humor
  Da. Noi suntem. Eu în timpul săptămânii de lucru, Moshe în week end.

 11. “cîţi”- membrii ai cluburilor exclusiviste (financiare) care conduc lumea prin deţinerea finanţei mondiale
  ei au , ei hotărăsc crizele mondiale ,ei conduc ( părerea mea de neofit cu un neuron fără cip,încă )

 12. ei ash. evreii sunt INTOTDEAUNA de vina, pentru orice se intampla in toate universurile cunoscute. si alaturi de ei, bubulii lu’ corutz.

  chiar, esti sigur ca LHC nu-i de fapt evreiesc ?

 13. Eroare !!!
  Elena Udrea NU stie sa tricoteze !!!
  Domnule, nu stii ca nu se mai poatra ticotatul ?! Numai blond-ul se va purta totdeauna !!!! :shook:

 14. Aşa… mi-a venit în minte vizita de instruire din Sombolia în care, parcă profetic, ni se explica sistemul bancar ca jocul cu pietrele de domino… Ministrul ăla de finanţe avea defectul de a fi vizionar!
  Cine are ochi, să mai citească pe aici…

 15. Bre, sunt si blonde cu neuroni bruneti, sunt mai greu de detectat, nu ca ar fi rare ci pentru ca nu-s “ochi ” sa fie vazute.

 16. Alea destepte umbla incognito.
  In genere, misto-ul n-are nevoie de desteptaciune.
  Si nici nevoie de tricotat nu mai e, iau totul de-a gata.
  @ geomarz, esti un fericit al sortii.

 17. @ Aka
  Daca ne loveste criza asta mai tare ?!!!
  Ce mai cumperi, ca nu se mai produce nimic…

  Acu, fara de gluma…
  Am primit o vizita a unei persoane din Moldova de dincolo de Prut. Povestea ca, in spitale nu-i nimeni (era vara) caci tota lume era pe camp, la lucru, sa aiba ce manca…iarna…
  Asta-i criza…

 18. @ Aka
  Cum sa fiu persoana fericita daca n-am dat de vreo blonda desteapta… O experienta lipsa la inventar…
  Sau or fi fost vopsite maro….
  Sa stii ca asa se explica totul…. 😯

 19. @ geomarz
  Gandeam ca asa se conserva neuronul pentru altele mai importante.
  Aia desteapta , solicita.Blondei blonde ii dai, si-atat.
  Dar ce te faci cu o bruneta blonda neuronal ?Aici e jale, ca trebuie sa explici de ce nu functioneaza in parametri normali .

  Daca ne loveste criza rau, ne brunetim si invatam sa facem din rahat, bici.

 20. @ Aka
  Prin definitie, toti barbatii gandesc. Asta nu se dicuta.
  Doar DD l-a facut pe Adam “dupa chipul si asmanarea sa”. Eva, fiind o copie, poate a fost gresita la copiere… poate nu total, numai partial…
  “Caci nebanuite sunt caile” lui DD.
  Zic si eu, asa…
  Mai ales ca, pana pe la COnciliul Vatican II (cam prin anii 60 ai secolului trecut) se discuta cat se poate de serios daca femeile au suflet si, in conscinta, au acces catre Rai…!! 😯

 21. Felicitari,domnu’Mordechai!
  V-a dat ieri la ziar,in 7plus,eu acolo l-am citit si m-am amuzat copios.Inca o data bravo,aratati ca romanul nu-si pierde simtul umorului orice ar fi! :))

 22. Eşti GENIAL !!!
  Musai să adaugi însă şi pe Talpeş şi evident somitatea sa Vik Kariciu , nu de alta, da vrusăi să mor şi uite ce fărâmă de bine făcuşi , mă-ntorsăşi la viaţă 🙂
  Numai bine şi succes în toate !!!
  respecte,
  Sibilla

 23. Groparuleeeee, nemernic….:)

  Chiar vorbeam cu o prietenă şi mă întrebam de ce “Jurnalul de campanie” ( care mie îmi pare mai cu haz) nu s-a bucurat de acelaşi succes ca gluma asta. Am aflat răspunsul.

 24. salut
  eu spun ca de fapt nu exista nici o criza, totul e o facatura a unor “capete luminate” ce conduc lumea, si pe care prostimea ii urmeaza (mai mult americanii, cu noi le e mai greu). iar alesii nostri sunt atat de prosti incat nici nu stiu exact ce e aceea criza dar`mite sa stie si ce sa faca. in rest prostie, lipsa de cultura, profesionalism, educatie, mandrie, etc…..
  mai multe pe http://ro.netlog.com/vio_tim

 25. Bine dom’le…dar raspunsul lu’ Badea de ce nu il pui? Toata lumea ii stie nr de telefon si nu te apuci tu sa intrebi ditamai sociojurnaloratorufilosof (cumul de functii ce vrei)?
  Mi-a dat un sms, uite raspunsul:
  “Eu totusi cred ca deontologii si-au depasit conditia, si chiar nu mai pot cu criza asta, nu mai pot, peste tot pe unde te uiti prin ziare numai de Raduleasca si Otil, scuze, numai despre criza. Si nu mai pot cu blogarasii astia si cu criza, nu mai pot”.

 26. @Mordechai

  Eu as putea sa-ti spun parerea unui agent imobiliar despre criza.

  viotim, 16 octombrie 2008:

  …nu exista nici o criza, totul e o facatura a unor “capete luminate” ce conduc lumea, si pe care prostimea ii urmeaza.

  Nu stiu daca si-a schimbat parerea pana acum, dar inclin sa cred ca ….agent imobiliar nu mai e…

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.