Negociere

– E comunişti, dă-i în pizda mă-sii !

Hârâie din gâtlej, aspiră, extrage materie verde pe care o mestecă iute prefăcând-o apoi într-o flegmă virilă pe care o scuipă dibaci chiar lângă vârful bocancului.

– Bă, Ţâmburuş, ţi-am zis să nu mai scuipi pe jos că te dau afară ! îşi iese Ventuză din pepeni.

Ţâmburuş ridică din umeri fără a-şi urni privirea din pământ. Se scobeşte între dinţi cu unghia de la degetul mic. Se opreşte puţin. Adulmecă. Fornăie din nări. Priveşte când la unul, când la altul.

– Băi, care te-ai băşit ? Bă, Ventuză, păi eu n-am voie să scuip, da’ ăştia are voie să se băşească ? Hă ? Care te-ai căcat pe tine,bă ?

Ăilalţi chicotesc. Îşi dau coate. Lingurică s-a înroşit. Ţâmburuş îl dibuieşte iute. Mijeşte ochii şi îi spune cu voce mârâită:

– Bă, Lingurică fi-ţi-ar maţele ale dracu’ ! Ce facem noi aici, bă ? Facem şedinţă sau ne căcăm pe noi ? Ia, dă sticla aia să nu te cufureşti.

– Hai, bă, lăsaţi băutura şi băşitul că pute aici … şi mai lăsaţi dracu’ şi ţigările ! Şi să nu mai scuipi, Ţâmburuş, că te ia dracii. Hai să ne hotărâm că ne aşteaptă ăia.

Ventuză îşi ia în serios rolul. Păi nu e el lider local ? E. Ăilalţi se foiesc pe scaune. Alde Cireaşă sparge seminţe şi adună cojile pe un ziar. O coajă i-a rămas crăcănată pe bărbie, dar asta nu pare a-l stânjeni deloc. Reuşeşte să fumeze, să spargă seminţe şi să vorbească în acelaşi timp. Cu vorba-i repezită în care vocalele sunt înghesuite iute între consoane, iar cuvintele se bagă unul cu nasul în curul celuilalt:

– Ce’smaivorbim noi acişilea dac’ăidelabucreş a hotrâtdeja s’facăalianţ’cuăşt’? îşi articulează logic mirarea.

– Păi, ăia s-a aliat la ei, tre’ să ne aliem şi noi. Că aici e chestii locale şi alea… cum le zice, bă, Florică ? în interpelează Ventuză pe intelectualul local al partidului.

– Priorităţi locale ! răspunde Florică. E singurul dintre ei care are calculator şi internet. Deci e un fel de intelectual al organizaţiei locale. Apoi adaugă:

– Da, bă ! Da’ aici ei e cinci şi noi şapte ! Aşa că aici majoritatea e la noi.

Enunţul e corect aritmetic. Pe Ţâmburuş l-a convins. Aşa că mai scapă o flegmă verde. Apoi ţâşneşte de pe scaun:

– Lingurică, futu-ţi pizda mă-tii ! Iar te-ai băşit !

Lingurică s-a înroşit tot. Îngaimă:

– De la varză, bă… maţele…

– Dă-o dracu’, bă, Lingurică ! Noi aici suntem echipă de negociere sau ne căcăm pe noi? se indignează şi Ventuză. Deci primaru’ e la ei. Da’ consilierii e majoritari ai noştri. Că alde băşinosu’ ăsta de Lingurică şi Cocleală a trecut la noi.

– Da’ chiar aşa … alde Cocleală unde e?se miră Florică.

– Nu vine, că e veterinaru’ la el. Îi fată purceaua, da’ a zis că votează ca mine! lămureşte Ventuză problema. Bă, ce le dăm şi ce le cerem ?

– Băi, le fut muma în cur ! Io cu ăştia nu mă aliez ! Am proces cu pământu’ cu alde Sfeclă şi tu vrei să mă aliez cu el ? se răţoieşte Ţâmburuş. Chiar atunci se deschide uşa şi intră “ăilalţi”. Sfeclă, Spaniolu’ şi, surpriză, Cocleală.

– Ce-aţi venit, bă, aşa de repede ? se miră Ventuză. A fătat, bă, aia ?

Cocleală dă din cap, cu privirea plecată. E stânjenit de ceva. Sfeclă lămureşte imediat lucrurile:

– Bă, Cocleală s-a întors la noi. Aşa că acum suntem şase la şase.

– Da’, bă, Cocleală ? se miră toţi într-un glas.

Cocleală dă din cap cu obidă.

– Păi de ce, bă, traseistule ? Uite, bă, Ventuză cu ce ne-am procopsit noi de la ăştia : cu băşinosu’ de Lingurică şi cu traseistu’ de Cocleală.

– Lăsaţi-l, bă, şi voi ! hlizeşte Sfeclă. Acu’ a aflat că ăla mare a lu’ Spaniolu’ a lăsat-o borţoasă pe fi’sa.

Lingurică de emoţie scapă încă o băşină. Una sonoră, cu personalitate şi stropi.

– Să-ţi fie de bine, bă, Lingurică ! îl felicită Sfeclă rânjind. Hai, bă, la Talibanu’ să bem. Hai, Cocleală, să faci cinste ! Că o să fii bunic, bă !

Cocleală dă din mână a lehamite şi iese. Îl urmează toţi. Sfeclă şi Ventuză ies mai la urmă.

– Ăştia ai lu’ Spaniolu’ sunt de neam futăcioşi, bă, Sfeclă ! De ăştia aveţi voi, bă, la partid !

– Las, bă, că şi ai lu’ Cocleală … e curve dă neam…

– Da’ , bă. Da’ acum e tot la voi şi alea.

46 thoughts on “Negociere

 1. aaa. nu stiu!…
  stai sa ma gandesc.. deci… aaa… nu, nu… cred…
  hmmm…
  desi or sa scobeasca peste 20-30 de ani lumea dupa postul asta prin gaura neagra a internetului…
  nu! cu siguranta nu vine de la anal!

 2. Ma intreb daca nu cumva niste israelieni proveniti din Romania, atrasi de denumirea blogului, citesc articolul de mai sus si se intreaba daca – dupa plecarea lor – limba romana nu a capatat noi valente, nu a devenit mai “plastica”, mai “percutanta”, mai “bagata’n mama ei”. Si ca ar trebui rapid sa mai ia lectii de la Cocleala, Lingurica si Ventuza, inainte de a mai face o vizita la rude (sau la morminte) la Bucuresti. Nea Stere nu tine si el cursuri de “new-romanian”?
  In alta ordine de idei citesc un comentariu pe blogul liberalului de stanga Const. Gheorghe in care Mordechai spune : “Pe aia ii revolta alianta cu PSD. Pe noi, alianta cu PL-D”. Pai cine or fi aia “noi”? Ca “noi” pana acum eram “cancisti”, iar cancistul 100% nu e nici cu PSD, nici cu PL-D, nici cu PNL, nici cu UDMR, ca sa nu mai vorbim de raposatii PRM si PNG. Cancistul pur banuiesc ca asteapta, doar s-o ivi un arhanghel pe un cal alb, care sa salveze politica comunisti si fascisti, de oportunisti si populisti, de corupti si farisei, de criza mondiala si de globalizare, de basesti si tariceni, de geoaniti si markobeliti…

 3. De-o citi asta, neamu’ lu’ Ventuza , a’ lu’ Tirbuson si care or mai fi,si de-or avea mintea la ei, ar trebui sa se lase de varza , sa-si puna centurile de castitate , ca prea pute a spelunca .
  Cu spovedania nu tine, ca s-ar simti curati si-ar lua-o de la capat. Cu negocierile.

 4. Da, bre. Se trage de la ciolanul din varza. Dar eu nu inteleg de ce Tirbuson lipsea. O fi fost pe sub masa sau se ocupa cu ascunsul sifoanelor?! Alea dau ragaituri graseiate – vorba cuiva 😛

 5. Nu stiu ce mai e la moda acu’. Beton, viran, inox, sau alte super cuvinte d’astea. Asta a fost peste toate. Si apropo de negocieri, totusi de ce trebuie sa faca cinste d’alde Cocleala? Pana la urma orice purcea putea sa fete iar la negocieri nu a castigat nimeni. Sau a castigat careva si nu stiu eu?

 6. Boss,nu te mai laud,o fac de fiecare data in gand,cand te citesc.Publica nene odata,sa te pun la loc de cinste in biblioteca! Autograful obligatoriu!

 7. Prietene, cât de mult nu m-am mai lăsat eu îndemnat spre tiparniţă… parcă m-au convins unii prieteni. Sper să vă fac o surpriză după anul nou şi să adun nişte texte mai de soi. Dar nu neapărat cele de aici.Mă rog, v-oi spune eu ce şi cum când o fi cazul.

 8. brevetează-te şi osimează-te că vin vremuri dizidenţiale
  şi pînă ne ia mama d…ului şi cnea internetu s-avem barem loc de aliat la cineva … să ne simtem bine
  toarnă-mi o bragă pă serotonină …
  ejti … cînd mă opresc din rîs îţi zic

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.