If I had a … hummer

Ăsta e un cântec vechi. Cu osebirea că în cântec despre hammer era vorba. Ăsta fiind un ciocan pe dolari.  Şi uite aşa vine ştirea:

Mediafax – Miercuri, 3 iunie 2009 ora 09:42
GM urmează să vândă marca 4×4 Hummer către compania chineză Sichuan Tengzhong General Motors (GM) a încheiat un acord pentru vânzarea mărcii de autoturisme de teren Hummer către producătorul de utilaje grele Sichuan Tengzhong din China, măsură care face parte din procesul de reorganizare a grupului american falimentar, transmite Reuters. Grupul american a declarat falimentul luni şi a anunţat marţi că s-a înţeles cu Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery pentru vânzarea Hummer, precizând totodată că detaliile financiare ale acordului nu au fost încă puse la punct. Analiştii estimează că GM ar putea obţine circa 100 milioane de dolari pentru Hummer, marcă emblematică pentru industria autovehiculelor 4×4 din SUA. Compania chineză a anunţat că va păstra actuala conducere executivă a Hummer şi “echipa operaţională”. GM a anunţat ulterior că Tengzhong va semna, după preluarea Hummer, un contract pe termen lung pentru asamblarea şi furnizarea de componente şi materiale pentru automobile. Potrivit acordului de vânzare a Hummer, compania chineză va prelua toate contractele de dealership ale mărcii americane. Tranzacţia trebuie să obţină aprobarea autorităţilor şi este aşteptată să se încheie în trimestrul al treilea al acestui an. Hummer este prima marcă de automobile a unuia dintre cei trei mari constructori auto americani (GM, Ford şi Chrysler) preluată de o companie chineză. Grupul Tengzhong, format în anul 2005 prin fuziunea mai multor companii din China, asamblează vehicule pentru utilizare specială, componente structurale pentru autostrăzi şi poduri, utilaje pentru construcţii şi echipamente grele pentru industria energetică. Tengzhong are, potrivit site-ului oficial, circa 4.800 de angajaţi, faţă de cei 243.000 ai GM, iar experienţa grupului chinez în ceea ce priveşte administrarea de operaţiuni şi active pe plan internaţional sau construcţia şi comercializarea de autovehicule pentru pasageri nu este cunoscută.
Acum … Hummerul era o măgăoaie urâtă ca Stolojan, care avea marele avantaj că avea nevoie de rafinărie separată pentru asigurarea combustibilului necesar parcurgerii a o su’ dă metri. Dar fiind măgăoaie şi foarte scumpă a trecut bună vreme drept maşină cu bengă printre deţinătorii de fiţe. Acum, vorba filosofului: să fârşi! Naşpa treabă. Cum-necum, grămada aia de fier trecea drept un simbol al industriei auto hamburghereze. Care simbol poate fi acum perfect stilizat de către caligrafii chinezi. Şi ce poate fi mai semnificativ decât faptul că Tenzhong-ul de cumpără humeraşul e o firmă despre care nu se prea ştie câtă drojdie a vândut şi cui. Fraţi capitalişti, nădejdea e tot la comuniştii ăia tienanmeniţi, mama mă-sii de karmă.

10 Comments

Filed under Capitalismul proletar

10 responses to “If I had a … hummer

 1. Florian

  Misto, abia astept modelul de Hummer cu caroseria din carton armat cu plumb si volan de bambus.

 2. :))))))))))))
  Ăsta concept car cu feng shui integrat.

 3. eu zic ca o sa-l faca … eco! 😀

 4. In tot raul e si-un bine: acuma va putea orice cocalar sa-si cumpere un hummer…
  Oare se vor face si promotii, gen la un hummer cumparat primiti o pereche de tenisi gratuit? sau se vor face hummer cu ravase?
  Si citi chinezi incap intr-un hummer? Si daca fiecare chinez va avea un hummer, unde dracu vor gasi loc de parcare???

 5. o belirăm. noi, mapamondu’ care este, vreu să spui. urmează har ley davi d song şi gata, că barcelona e deja china town.

 6. mihai 4

  http://www.badin.ro/2009/06/exclusiv-dezvluri-despre-consilierul-prezidenial-c.htm plus una separat: http://www.youtube.com/watch?v=p4WZ11zzQIA&feature=related PS.Rahat e cuvantul pe care-l stiu in cele mai multe limbi straine,deci eu stiu ceva.Poate ne vom intrece odata si le vom enumera amandoi.Apropo:oare a plans pan’ la urma Zeus in Israel?Am pus cu cineva un pariu.Eu am spus ca va plange si acolo.Astept raspuns caci poate esti mai informat.

 7. Moshe

  Si uite asa US o sa devina un proiect economic chinez de succes

 8. petrescs

  Sper s-o fi cumparat doar ca sa puna de-un muzeu – o sa faca o avere de la cati vin sa se minuneze de prostia proiectantilor monstruozitatii. Plus ca le-ar ridica ecologistii statuie ca au salvat stratul de ozon…

 9. Cred ca era mult mai util sa-l fi cumparat indienii de la Tata Motors. Poate asa am fi avut si Hummerul de 2000 de euro 😀

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s