Eurotombola

Duminică sunt alegeri. Pardon, duminică se votează. Cum bine spunea şi doamna Weber, printr-o emisiune tv: mergeţi la vot, că în decembrie ’89 au murit oameni pentru dreptul vostru de a vota. Acum, doamna Weber poate a uitat- cu toată simpatia pe care i-o port- dar dreptul de a vota îl aveam şi până-n ’89. Dreptul de a alege nu-l prea avem. Aşa cum nu-l avem nici acum. Dar la vot avem un meniu mai variat: potlogari, pezevenghi, paparude, ciumăfăi, guşteri, pipiţe, matracuci, şmenari, marţafoi… Şi ici-colo câte un om de ispravă. Ăsta e şi motivul pentru care duminica asta fac o pauză de la votul canci şi mă duc să mă dau cu tuş pe deşte. Dar asta e altă poveste.

Deci duminică votăm. Pentru parlamentul european. Sau ca să fim riguros exacţi: pentru cei care ne vor reprezenta la PE. Mare ispravă. Nea Stere îşi alege europarlamentar. Şi toată întâmplarea asta poartă numele de alegeri europene. Alegeri europene… carevasăzică. Dar nu foarte europene ca ne cauzează la amigdale. Aşa că, nicio mirare, tema principală din ultimele zile de campanie nu este nici politica agricolă comună, nici reforma instituţiilor europene, nici soarta tratatului de la Lisabona … ci… ciordeala. Frauda electorală. Europene, cum ziceam, dar…uniţi în diversitate, nu? Şi noi avem, tată, diversitate… căcălău.

Ei, şi cum bine spunea marele gânditor Sinbad Frangulea: dacă ne năşteam pe cur eram nişte căcaţi. Criză mare, monşer. Renumeraţie după buget, mică. Austeritate la maţele burţii şi credit de la FMI pentru sănătatea băncilor străine. Dar când vezi oraşele şi sătucele patriei pavoazate în roşu, galben şi portocaliu (noul tricolor) parcă îţi creşte inima şi te simţi mândru că faci parte din criza numită România. Şi îţi dai seama că om fi noi săraci, dar bani de afişe, panouri şi clipuri cretine tot mai găsim. Bine, nu găsim noi, i-au găsit ei. Dar nici noi nu suntem uitaţi. Nuuu. Eu de exemplu am de optat: am primit un fluturaş portocaliu care mă invită la o tombolă, după vot, marţi, adresată celor care votează. Pot câştiga aragaz sau cuptor cu micro-unde. Dar au nevoie de CNP ul meu şi seria de carte de identitate. Că poate aşa reuşesc să apar că am votat şi la Baia Mare şi prin Bihor. Am primit şi un fluturaş roşu. Aici tombola e miercuri şi pot câştiga o excursie în Italia. Ăla galben nici nu merită băgat în seamă. E tipărit pe hârtie proastă şi nu spune ce se câştigă.

Aşa că duminică merg la vot. Cuptor cu microunde am. Dar nici în Italia n-aş merge. Prea ne simpatizează tare pretenii europeni de acolo. O să iau buletinul de vot… şi mai departe ştiu. Strig linie sau bingo, dacă nu mi-o ia careva înainte. Că în democraţie aşa merge treaba.

Hai să trăieşti , fă Europa. Vezi că-ţi trimitem ebe şi jijiuri.

18 thoughts on “Eurotombola

 1. Datã dracu’ tombola asta, noi jucãm si loazele câstigã lozu’. Acu’, ce-i drept, nu’s numa’ loaze, cã d’aia mã duc si io sã-mi bag votu-n ea de urnã.

 2. Cred ca nea Stere a cerut azil politic in Patagonia. Nu l-am mai ,,vazut” demult pe aici.. tocmai acu, inainte de alegeri…

 3. Rabbi vezi matale ! Lol nu este supărat pe primatele (citat din dl’ Chiliman) care aspira cu neruşinare la PE. Supărat sunt pe oamenii de valoare care accepta sa intre la rand pe liste cu primatele. Oamenii de valoare si cu regret o spun pe liste nu sunt mai multi decăt degetele de la o mana, legitimează primatele.
  Este cred eu o forma de complicitate. Pe principiul ” hai la vot ca au scapat pe liste 3-4 oameni adevăraţi”. Da cu o floare nu se face primăvara!!.

 4. sa merg la vot ca sa trimit aceeasi viermi in functii de reprezentare a mea? aceleasi reminiscente ale comunismului? tot hotii si pungasii de acum 20 de ani? cu ce e mai breaz Severin decat pitipoanca de Eba sau agitatul de Jiji!? Toti o apa s-un pamant.

  Pana nu apar pe liste sau in uninominal oameni de `doamne ajuta` eu nu mai calc in sectii de votare!

 5. Off topic: Oare mi s-o parea, sau chiar s-a lasat frigul pe strada asta? Parca simt asa, ca o raceala-n jur, oi fi deschis eu vreo usa nepotrivita de s-a iscat curentul asta care ma izbeste-n fata. De-o fi asa, inseamna ca-i timpul sa ma mut in alt cartier.

  1. Cred ca m-ai pocnit cu nea Sibilinicu’ asta de raspuns ca sa pricep ce vor muschii mei. Sau sa-nteleg ce-ntelesesem deja, ca incruntarea lu’ nea Stere, care m-a primit in casa dar nu mi-a raspuns la-ntrebare, e cu schepsis.
   Singura chestie de care-mi pare rau e ca nu ma da desteptaciunea afara din casa, ca sa pricep de unde vine vremea aia ciudata de-o pomenisi.
   Nu-mi lua mesajul ca pe-un bocet, ca nu-i stilul meu. O-ntind fara Blood, Sweet and Tears (asta-i o trupa de-a fost in Romania cand eram flacau, a dat un concert a’ntaia), dar si fara sa bag drujba-n imaginea misto pe care mi-am format-o despre tine.
   Hai sa traiesti, sanatate si multa bafta.
   PS Poate-ar fi mai bine sa dai cu flit sau cu delete pe mesajul asta, dar faci cum vrei.

   1. @Florian
    Uneori nu de deşteptăciune e nevoie ci de înţelegere şi răbdare. Fără alte comentarii. Şi speranţă. Nu e un sfat ci e o mărturisire.

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.