Dar pe la PSD dăm cu mătura?

Băi stimaţi pesedişti! Am priceput, faceţi contestaţie. E în regulă, era un demers necesar. Ar fi fost şi mai bine să va fi gândit la ipoteza asta încă de sâmbătă noaptea şi nu după ce vă diliseţi de la la şampanie. Ar fi fost şi mai bine să anunţaţi că faceţi contestaţie şi să vă ţineţi dracului gura. Adică până la pregătirea dosarului să nu mai bateţi câmpii, care după cât va duce capul, emiţând declaraţii contradictorii şi invocând fapte pe care nu sunteţi in stare să le probaţi.

Era mult mai înţelept dacă aţi fi tăcut cu toţii. Cu toţii! Şi în timpul ăsta aţi fi lucrat la documentarea necesară pentru a putea articula un probatoriu care să susţină ipoteza fraudei. Aţi fi depus contestaţia cu întegul aparat probatoriu şi abia apoi aţi fi anunţat o super-conferinţă de presă în care unul dintre voi- de preferat unul credibil şi în cunoştinţă de cauză- ar fi prezentat punct cu punct obiecţiunile şi probele de care dispuneţi. Ceea ce faceţi e clănţăneală aiurea. Ca întreaga voastră campanie. E neprofesionist.

Felul în care procedaţi sugerează două posibile ipoteze: a) sunteţi complet tâmpiţi; b) încercaţi să ridicaţi preţul în negocierea pentru o posibilă intrare la guvernare alături de PDL.

După ce terminaţi ritualul (necesar altfel) contestaţiei, aveţi de gând să daţi cu mătura şi prin ograda proprie? Aveţi de gând să vă inventaţi o conducere serioasă, credibilă şi respectabilă? Pentru că, până veţi face asta, rămâneţi nişte înfrânţi pe care îi face Băsescu & Co. din butoane la fiecare rundă electorală.

Şi nu folosiţi scuza fraudei ca să evitaţi adevărul: voi l-aţi făcut preşedinte pentru încă un mandat pe golan. Voi! Şi pentru asta trebuie să daţi socoteală propriului electorat. Aţi avut toate şansele să câştigaţi alegerile şi vi le-aţi risipit, una câte una. Din inepţie.

A, da. Şi dacă era vorba de contestaţii… trebuia să o faceţi încă de la europarlamentare, când aţi avut toate dovezile legate de marea şmenuială numită EBA. Şi aţi preferat să le ignoraţi pentru a rămâne la guvernare.

8 thoughts on “Dar pe la PSD dăm cu mătura?

  1. Au anunţat că au găsit peste 130 de mii de voturi fraudate.Voturile astea schimbă scorul, dar sunt prea puţine pentru a putea spune că a fost o fraudă de proporţii însă.

    1. Mă refeream la expresia “fraudă de proporţii”.Şi ar fi trebuit să-şi ia toate măsurile să minimalizeze frauda electorală, ştiind că se urmăreşte asta.

  2. Mordechai,
    mă întreb oare ce șansă are o astfel de contestație, în condițiile în care, la Curtea Constituțională unul dintre judecători este Petre Lăzăroiu, tatăl consilierului prezidențial Sebastian Lăzăroiu….

  3. vezi tu, daca ne imaginam ca într’un sifi ca totusi geoana ar fi cîstigat ( ce fursecuri, ce flic-flac ! )
    nu ramînea partidul nematurat?

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.