1 + 1

1.

Cristian Preda simte umflându-se în el vâna verticală. E dezgustat de nepotismul şi “oligarhizarea” care par să fi pus stăpânire pe partidul în care s-a înfipt domnia sa. Prilejul acestui proaspăt şi sonor dezgust este candidatura junelui Honorică Prigoană, într-un colegiu din Bucureşti, pentru un mandat de deputat.

Că junele manelist nu are ce căuta în Parlamentul României e destul de clar. Cum nu avea ce căuta nici Prigoană Sr. Cum nu aveau ce căuta mulţi alţii. Totuşi sila pe care mi-o provoacă tânărul manelist este perfect comparabilă cu cea pe care mi-o stârneşte domnul Preda.

În primul rând mă dezgustă indignările de genul ăsta, dizidenţa cu voie de la primărie. Apoi, de când a devenit pedelicul partidul marilor integri şi al chiloţilor curaţi? La momentul la care Cristi Preda era paraşutat din burdihanul Cotroceniului direct pe listele cu euro-parlamentari ale pedelicului, partidul respectiv mirosea a săpun şi muşeţel?

Candidatura “independentă ” a ebăi nu i-a provocat ulceraţii la ficat domnului Preda. Nici omniprezenţa Elenei Udrea. Prezenţa unora precum Berceanu ori Videanu în fruntea unor ministere nu par să irite nicicum organul moral al domnului Preda. Povestea casei din Mihăileanu sau asocierea stăpânului său cu personaje gen Bercea Mondialu nu îl stânjenesc deloc pe domnul Preda atunci când îşi ia leafa de la Bruxelles.

Domnul Cristian Preda este un om inteligent. Cu carte. Dar asta nu l-a împiedicat nicio clipă să fie un ipocrit. Şi un fripturist. De fapt pedelicul este alcătuit din două categorii de membri: mediocri şi fripturişti. Cei din urmă ajunşi acolo mai ales după venirea la putere a lui Traian Băsescu. În condiţiile astea cred că ceea ce îl deranjează cu adevărat pe domnul Preda, în acest caz, este amestecarea categoriilor. Honorică reuşind să cumuleze simultan atât calitatea de mediocru cât şi pe cea de fripturist.

+

1.

Avem semne importante că finanţele româneşti vor prinde roz în obraz, cum prinde cârnatul miros de usturoi. Sebastian Vlădescu şi-a “îmbogăţit” echipa de consilieri cu Andrei Gheorghe şi Dan Bittman, solist al fostei formaţii rock Holograf.

După ce spui asta ai nevoie de un minut. Pentru scărpinat în creştet. Că, zău, e greu de găsit legătura cu prefectura.

Bun. Deci Andrei Gheorghe se va ocupa de PR pentru Vlădescu. Ce fel poate gestiona imaginea ministerului unul care are el însuşi o imagine de tot rahatul?

Despre rolul lui Bittman acolo nu-s prea lămurit. Apropos, domnu’ Bittman, că v-aţi transformat din trupă serioasă de rock în ansamblu de şlăgărele nu deranjează, dar voiam să vă transmit că aveţi printre cele mai imbecile texte din muzica uşoară românească. Îhî, muzica uşoară! Că asta prestaţi de ceva vreme încoace. Succesuri!

Pâna la urmă care e faza? Ce rost are prosteala asta? Care a fost eficienţa acelor afişe din care Mihaela Rădulescu, goală, ne poftea să ne lăsăm de fumat?

Că Vlădescu e conştient că anul acesta îl aşteaptă oceane de flegme şi încearcă să-şi instaleze prelate, pricep. Ce nu pricep e dacă ăsta vrea să transforme Ministerul de Finanţe în Ministerul Propagandei şi el se crede vreun Goebbels. Ori confundă ministerul cu bodega unde se strânge cu amicii la bere şi şuetă.

Da’ până la urmă, pentru gaşca portocalie, e un progres evident. De la agenţi de imagine precum Guţă şi văru’ Săndel la Bitman e un progres incontestabil.

P.S.

Citesc tot ce mi-aţi trimis la “Să vedem” şi vă dau de veste. Umblăm la blogroll.

11 thoughts on “1 + 1

 1. Diferenta dintre Bittman si Bono, este ca Bono a avut intotdeauna o latura de activist social, de la lupta impotriva saraciei la cea impotriva HIV.

  Ca sa ajungi sa speli imaginea proasta a unui amarit de minister din Romania, ar trebui sa incepi prin a avea o imagine publica de artist deja angajat pe teme sociale. Pe care Bittman nu o poseda.

  Banuiesc ca o sa raguseasca repede…

  http://www.time.com/time/covers/1101020304/global.html

   1. Nu stiu daca ce face Bono e PR, dar ce face, face de ani de zile si cu oaresce reszultate.

    Cat despre Bittman… Sa fii Napoleon si sa te faci imparat – ce decadere… Bittman a fost Bittman, acuma e tucalar de ministru. Si tocmai faptul ca a acceptat asa ceva il aseamana cu Guta si Sandel. Ma duc sa-mi arunc discurile cu Holograf.

 2. Io cred că domnu’ Preda de la început o vrut să zîcă câte ceva. Numa’ n-o prins momentu’. Mai întâi, cu casa din Mihăileanu, s-o gândit: “nu acum, ăsta-i lucru de înţăles, are nevoie omu’ dă un loc unde să stea.” Mai târziu, cu EBA, la fel: “ei, are şi omul o mezină, tre’ să-i facă un rost pă lumea asta, că nu ştie ce aduce zîua dă mâine…” Cu Elena, la fel: “ei, acuma, cum să nu-ţi placă aşa chip gingaş? Om îi şi el, nu?”
  La Prigoană cel mic o căpătat curaj: “dacă nici amu’ nu fac scandal, nu cre’ că mai apuc că, după cum merg lucrurile, ăsta-i cam ultimu’ înainte de expirarea mandatului…” Prematură, vreau să zic.

 3. 1.
  Aia cu preda e falfaitul pisicii moarte pe la nasul alora din pedep… mamii lor: “Ba, vedeti ca am cu cine sa va inlocuiesc, la o adica !”
  +
  1
  E una din seriile de flegme pe care le luam NOI in gura de la astia. Urmate de intrebarea, de acum fireasca, “Si care e problema ?”
  Ca doar bugetam pana ne ia dracu !
  Cand aud de astia, imi vine sa scot arma si sa trag !

 4. Mie îmi place că lumea uită că dl. Preda nu a apărut din spuma mării ci, pe vremea lui Constantinescu, parcă era și el pe la Cotroceni… Greșesc?

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.