Filme cu bloggeri

În general mă calcă pe nervi faza asta: hai să scriem pe blog despre cum e să scrii pe blog. Sau hai să facem un blog ca să scriem despre cum e să ai blog. Sau hai să fiu blogger ca să scriu despre bloggeri. Sau… hai că aţi prins faza.

Dar pâna la urmă de ce să nu vorbesc oleacă şi despre prietenii bloggeri? Adică de ce ar merita Boc să vorbesc despre el mai mult decât Crivăţ? Evident, despre Andrei aş avea cu toooootul alte lucruri de spus decât despre lilipuţan. Şi uite aşa mi-a venit o idee cum nu se poate mai tâmpită. Ce ar fi să îmi imaginez că fac un film cu bloggeri? Ideea e destul de tâmpită ca să nu o las baltă. Aşa că am început să fac castingu’. Dacă tot bat câmpii, măcar să o iau dungă pe arătură. Aşa că Hollywood, păzea că te scot din criză.

Şi uite aşa se naşte încă o leapşă tembelă, că ducea blogosfera lipsă de prostii. Da’ chiar mă amuză ideea. După îndelungă chibzuială şi abţiguiala aferentă am decis distribuţia. Şi e după cum urmează ( Vaga asemănare fizică a fost un element de care am ţinut seama, dar cred că mai degrabă datele de personalitate au primat. Mă rog, e cum e!):

Arhi. Pe Arhi nu poa’ să-l joace decât Danny Aiello. Deşi… naiba să mă ia dacă nu l-aş altoi pe Aiello cu Jeff Bridges ca să se potrivească pe rolul ăsta.

Constantin Gheorghe. Pe prietenul Constantin Gheorghe nu l-ar fi putut juca decât Brando. Sau regretatul George Constantin. Dar sunt amândoi plecaţi dintre noi… Aşa că aş face o combinaţie dintre Charles Durning şi Sean Connery.

Cabral. Aici lucrurile sunt cum nu se poate mai simple. Denzel Washington. Deşi… şi aici, parcă aş lua ceva şi din Bruce Willis. Ceva bun.Aiuritor, nu?

Chinezu. John Tuturro. Musai. Şi ceva din Tom Hanks cu accent moroşan.

Ciutacu. După ce l-am văzut pe Jack Nicholson în Hoffa… e clar. Dar şi de data asta aş pune şi ceva din Edward Norton. Cine îl cunoaşte pe Victor înţelege de ce.

Vlad Petreanu. Când e vorba de Vlad alegerea e al naibii de complicată. La prima strigare aş spune Mathew McCounaghey. Dar n-aş zice ba nici la un Russel Crowe ( care a mai jucat şi în alte filme, nu doar în “Gladiatorul”). Şi până la urmă cred că nu. Hugh Laurie. Categoric! Indiscutabil!

Turambar. În fine, nu aveam cum să-l omit tocmai pe cinefilul Turambar. Pentru care aş pune la muncă un franţuz. Jean Reno. Cu doi stropi de Depardieu.

Gata. Cum vedeţi, nu m-am putut opri la un singur nume la niciunul dintre bloggeri. N-are holiudu’ actori pe măsura noastră, dă-i dracu’! Distribuţie avem, scenariul se scrie zilnic.

Leapşa asta merge către: Lucia, Mana şi Simona. Şi către oricine vrea să o mai ia. Cei pomeniţi mai sus sunt poftiţi din oficiu să o preia.

Na!

25 thoughts on “Filme cu bloggeri

 1. Prietene, nu m-am imaginat în ipostaza asta. Şi mi-ai atins o coardă sensibilă. L-am iubit pe George Constantin, un actor uriaş, pe nedrept uitat acum. Iar Brando, da, dar nu cel din “Naşul”. Poate cel din “Un tramvai numit dorinţă”. Sau din “ultimul tango la Paris”.

 2. lol. si eu care fac tot posibilul sa-mi iasa un jean gabin cat de cat decent in comportament, si nu stiu cum naiba fac ca tot ca istericu ala din la vita e bella ma comport. sau hai, sa fiu mai lejer cu propria-mi persoana: un soi de alberto sordi, asha…

  🙂 :p

 3. Hm., greu… Pentru forța și inteligența textelor, combinate cu umor, aș merge spre regretatul Ron Silver (astfel cum a interpretat în serialele West Wing – rolul Bruno Gianelli, și Chicago Hope – rolul Tommy Wilmette)
  Pentru aceleași motive, m-aș gândi și la Mandy Patinkin…

 4. Mordechai – Ştefan Iordache în “Cel mai iubit dintre pământeni”, film re-văzut recent, la TV. (Ştiam eu c-o să-mi prindă bine dacă mă mai uit o dată… 😀 )

 5. Nuuu! In nici un caz. In rolul lui Mordechai, Donald Pleasance.

  Ia, hai sa va vaz: catz dintre voi stralucitorilor stiti cine e Donald Pleasance fara sa datz fugutza la Google?

  Tz tz tz. Ce oameni. Ce cinefili de tinichea. Huooo! La cinemateca cu voi! La lopata! La zapada. La cursurile de recalificare telectualo-estetica.

  :p

  1. Nu ne băga în aceeași oală, bre….
   Mai sunt printre noi și oameni care au vazut Noaptea Generalilor sau Marea Evadare…

   Dar nu se potrivește, căci Mordechai nu poate fi folosit pe post de bec sau aerodrom pentru muște, ca Donald 😀

 6. Arsulici, brava bre. Stie dom’le, stie… 🙂 E clar: nu este inca totul pierdut pe aceasta lume trista si plina de tineri superficiali si moderni si recentzi…

  🙂 :p

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.