Ţeava de la calorifer

Cine îşi închipuia că, după ce se va fi văzut călare şi pe al doilea mandat de preşedinte, ebanianul se va domoli şi îşi va bea cocârţul departe de zgomotul tacâmurilor electorale…. tare se înşela. Nu mai discutăm ce fel şi-a obţinut cel de-al doilea mandat. Cum nu am discutat nici ce fel l-a obţinut pe primul.

E falsă ideea că, de aici încolo, pentru Băsescu nu mai există nicio miză electorală. Îl aşteaptă, teoretic, încă 5 ani la Cotroceni. Iar actualul guvern nu poate rezista, tot teoretic, decât cel mult până în 2012. Adică vreo doi ani de îndestulare a maţului: 2010 şi 2011. Că 2012 e an electoral şi e cu mare cheltuială ( orez, făină, pui congelaţi… cam tot ce se cere pentru o ştampilă).

Aşa că lucrăciunile au început din timp. Şi trebuie bine curăţată moşia lu’ ta’su de duşmanii poporului.

Da’ şi noi ăştia, duşmanii poporului, ne mai batem în ţeava de la calorifer un zvon, o ştire. Ca să nu uităm alfabetul Morse. Mai colportăm şi noi un zvon, o dezinformare răutăcioasă, o ficţiune care, nu e aşa, nu are cum avea ceva comun cu realitatea, în România de azi.

Naraţiune:

Şi uite aşa se face că, într-un loc dichisit, în afara Cotroceniului se aşează tatăl Ebăi în capul mesei la mare sfat. Şi purcede cu sfetnicii săi la croit de liste cu duşmani ai poporului – pe principiul “dai în mine, dai în fabrici şi uzine”. Şi mări se vorbiră şi se sfătuiră şi… au ajuns la următoarea listă de beliri pentru perioada următoare:

Ţinta piept numărul 1
Dan Voiculescu. Mogul rău, nedeţinător de OTV şi B1. Bad, bad mogul. Cură intensivă de DNA, CNSAS, ANI ( chit că există deja un verdict de moralitate!) şi ANAF. Şi voinicească năvală pe trustul Intact, la  belit balaurul audienţelor şi încasărilor. Bad, bad mogul. Despre rolul fiicei celei mari a ebanianului în operaţiunea asta nu vorbim acum.

Ţinta piept numărul 2

Crin Antonescu. Căposul ăsta se tot bagă acolo unde “nu v-am pus eu”. Aşa că, dacă la congresul PNL, este reales şi continuă cu atitudinea duşmănoasă, refuzând intrarea la guvernare şi refacerea alianţei cu pedelicul, rea năpastă se va prăvăli pre dânsul. Căci are soaţă şi ANI e geloasă tare şi iute la scormoneală. Başca oleacă de hărţuială pe tema unei ipotetice colaborări cu Securitatea, că tot s-a încălzit zvonul pe perioada campaniei electorale.

Ţina piept numărul 3

Mircea Dinescu. Fost membru al sectei Martorii lui Băsescu, lepădat de dreapta credinţă. Aici nu e nicio strategie cu bătaie lungă. Doar chef de sfadă şi nevoia de răfuială personală. S-a dat cep la butoiul cu lături şi după CNSAS urmează firmele la control. Că Dinescu, fire de poet, e vulnerabil la chitanţe şi facturi.

Tadaaaa. Mai există două ţinte piept. Dar despre asta mai vorbim. Oricum, astea-s doar zvonuri şi mizerabile dezinformări. Cine şi-ar putea închipui că în România de azi asemenea lucrături sunt posibile? Ori că, oh ce lume rea, domnul preşedinte Traian Băsescu s-ar putea deda la asemenea manipulări ale pixelilor? Nţ -nţ-nţ! Ce lume ticăloasă!

20 thoughts on “Ţeava de la calorifer

 1. Ce n-am inteles eu de aici este : “domnul preşedinte Traian Băsescu”.
  Cine e domnul asta ? N-am auzit de el.
  Eu stiam de ebanezu. A ajuns domn ?
  L-au sanctificat deja si a ajuns la domnul ?
  Deja sunt in ceata ! 🙂

 2. Rabi, ai uitat de tragerile de noapte cu trasoare dupa asfaltangii cu bani care trebuie adusi pe calea cea dreapta si portocalie, gen Casuneanu si altii care or mai cracni in front si nu vor sa-si aduca obolul pentru propasirea haitei orangina

 3. Elucubratie:

  Se schimba constitutia. Se da verdict ca e schimbata si in “partile esentiale” = e o noua constitutie.

  Basescu zice ca are voie la 2 mandate. Pentru fiecare constitutie. Precedent: Ilici.

  Basescu candideaza.

  Mai departe nu pot elucubra ca devine periculos…

 4. despre primii doi cu siguranta ca voda ar fi degraba varsatoriu de sange. cat despre poetul agricultor….sa fim seriosi,nu mai are demult priza la public,e imburghezit,zero pericol,tinta absolut neinteresanta

 5. pai?
  ne ia televizorul?(antena3,…)
  ne ia sperantza?(crin)
  ne ia poezia?(dinescu)
  ce ne ramane?
  valiza.si targul sufletelor din vest.
  sa ne vindem bine!

 6. […] Mordechai scrie că sunt în fruntea listei de inamici care urmează să fie tracasati de Cotroceni si de tot soiul de agentii, ”comitii” si comitete în următoarea perioadă. Urmat (onorant!) de Crin Antonescu si Mircea Dinescu. […]

 7. He he
  Daca s-ar fi îmbuteliat mînia lui vodă din ziua plecării de la Cotroceni (lăsîndu-l pe Văcă – preşedinte “de ocazie”) şi ar fi fost eliberată acum – nu mai cîştiga Prigoană nici un şfanţ din dezăpeziri. Pentru că drumurile erau uscate 😉
  Aşa că, ce-i aşa neobişnuit în dorinţa lui de răfuială ??? E om şi el.
  Dacă n-ar face-o, l-am dispreţui. Cine ştie ? Poate, chiar, l-am numi prostănac 😉
  Să-l privim ca pe un vaccin. Unul expirat. :)) Dacă nu ne va omorî – ne va întări ! Poate….

 8. Rabbi, daca ai fi politician (sau poate ca esti), ai da clase multora. De fapt dai clase multora. Sunt sincer, nu sunt pupicurist.

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.