Întrebare pentru Teo

Acesta e primul guest post găzduit pe acest blog. Spuneam acum câteva zile că îmi caut musafiri. Începem cu Arsulici şi întrebarea lui pentru Teo.

O urmăream când făcea emisiunile de dimineață la Antena 1, cu Mircea Badea și Oreste. Avea energie, umor și spontaneitate, și se vedea că echipa era bine sudată… Mi-am dat seama că știe să facă show de televiziune, dovadă ratingurile pe care le obținea.

După ce a făcut echipă cu o pițifufă grasă, cu aspect de gospodină frustrată, și cu o lipsă crasă de umor, dar care încerca să facă glume forțate (parcă Tanța îi zicea), nu i-am mai urmărit emisiunile. E drept că nici timpul nu mi-a mai permis să mă uit așa des la TV.

Am aflat după aia, cu dezamăgire, că a intrat și ea în politică, dorind să intre în Parlament din partea portocăcaliilor. Cu ajutorul pasivității moluștelor cu drept de vot, și pe baza notorietății obținute în vremuri apuse, a intrat în Parlament. Idealurile pe care le trâmbița, păreau ok (familie, copii etc.). Pe baza acestor idealuri, m-aș fi așteptat să se manifeste în vreun fel cu privire la legile prin care Dictachiorul se răzbună pe popor, dijmuind grav veniturile și așa scăzute la limita subzistenței. Dar nu, Teo nu a reacționat cum m-aș fi așteptat. Dimpotrivă! Pentru a-și demonstra, probabil, atașamentul, față de ideologia fascistă a partidului care a propulsat-o, bine ascunsă în spatele unei indemnizații confortabile de parlamentar, mimând solidaritatea, Teo Trandafir ne spune nonșalant că „orice om s-ar descurca dacă ar câștiga numai 600 de lei. Și dacă ai doi lei în buzunar, tot îți iei o pâine, o pui în congelator și mănânci în fiecare zi câte o firimitură, dar nu mori de foame”.

Ei, bravo, Teo! Și dacă ai și un copil de crescut? Și curentul consumat de congelator cu ce-l plătești? Tu vorbești de la adăpostul sumelor câștigate până în acest moment ca om de televiziune. Dar dacă ai fi om de rând, fără conturi în bancă, eventual cu niște datorii, cum ar fi? Cum te-ai descurca dacă ai fi, de exemplu, liftieră, sau îngrijitoare la un liceu, și ai avea și un copil de 7-8 ani, cum te-ai descurca cu 600 de lei?

2 lei? O firimitură pe zi???

Auzi, Teo, hai să te întreb ceva, să-mi lămuresc curiozitatea:

Ce ai fost tu într-o viață anterioară? Gardian SS Nutriționist la Auschwitz?

(Textul acesta a fost scris și pentru a încerca să răspund provocării/ofertei lansate public de prietenul Mordechai :) )

Pentru aceste motive, Băsescu și Boc trebuie să-și dea imediat demisia!”

13 thoughts on “Întrebare pentru Teo

 1. Am cetit postul acu citeva zile acasa la motanu’, unde-l “certai” ca nu stie “arimetica” elementara 🙂
  Bine ca stie sa vineze sobolani 🙂
  Banzai!

 2. Iti imaginezi ca s-a dus in partideaua respectiva din idealism? Sau ca respectivii au fost castigatorii unei licitatii pentru colaborarea pe durata de mandat?

  Ei au venit cu banii, ea cu imaginea si si-au innodat cozile, vorba bunului ei prieten.
  Acum, da din fleanca textele pe care le primeste.

  Ce face banul din om… sau – cine-i prost, sa moara.

 3. Tocmai am citit un text in care duduia cu pricina declara ca nu mai doarme noptile din cauza taierii pensiilor si ca s-ar putea sa renunte la politica.

 4. Acum, daca stam si judecam, au iesit la vot cateva mii de persoane care maram au votat-o pe doamna. Altor zeci de mii li s-a rupt pixu´ de ele alegeri. Deci are o mare reprezentabilitate. Iar dilii aia care-au ales-o sa se spele cu ea pe cap,iar ailalti ciocu´ mic. Despre ipocrizie, canci.
  PS
  Nici aia de la loterie nu era mai buna; te intrebi cum dracu´gasesc astia tot panarame uninominale
  pe care le trimit la votat. Mai mare rasul…

 5. Nu stiu daca trebuie judecata o persoana ca Teo Trandafir, a nu se intelege ca ii tin partea , sincer nu am fost fan vreunei emisiuni, dar odata acceptind niste principii deja devii una cu ele, ti le asumi. Culmi de vitejisme de acest tip, sunt specifice femeilor; in asa numitele situatii de colt(cum le zic eu) -daca esti in situatie(i) fara iesire sari si gardul-nici ea nu cred ca e ferm convinsa ca se poate trai asa cu 600lei; asta e traiul la gindul “lasa ca luna viitoare o sa fie mai bine” , si uite ca nu e
  sunt aceeasi bani si mai apar altele si tot vrei sa ii intinzi, sa ii intinzi si surpriza nu sunt elastici, doar de plastic.
  surpriza e alta nu poti sa faci hei-rup o viata. numai bine

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.