34 thoughts on “Se poate şi aşa!

 1. Haide frate Mordechai, să lăsăm pupincurismele… Vezi de ce viaţa nu e frumos? Probabil nu ar fi trebuit să comentez aşa cum tu nu ar fi trebuit să scrii mizerica asta. Scuze de deranj!

   1. Bre, hai să nu ne ambalăm aiurea.
    Omu’ are părerea lui, eu pe a mea. Acu’ n-o să ne păruim din asta. Unii sunt programaţi să-l urască pe Iliescu, alţii pe Băsescu sau pe Voiculescu. Eu am salutat un gest.

 2. Hombre, dă-o naibii!
  Decid singur ce să scriu. Dacă tu vezi în asta pupincurism, să fii sănătos. Eu am găsit de salutat un gest. Mai ales că, repet, am şi eu astfel de trăiri. Punct.

  1. La ce te asteptai?
   In Republica Oligofrena Romania (copyright Mordechai 2010 acum cateva minute) a fi impartial inseamna sa ii injuri pe toti in egala masura. Nu ai voie sa iti placa nimic la nimeni. TOTUL are culoare politica, iar culoarea este maro.

   Ce vrei, sa devina tara asta mai civilizata, mai normala?? Pai ce mai dezbatem la TV daca se va comporta normal pana si flacaul cu muci in par?

 3. Da’ nici nu-mi propun să fiu imparţial. Că sunt de o viaţă vecin cu propriul subiectivism. Înjur ca birjarul până răguşesc, dar de ce naiba să nu salut un gest lăudabil, atunci când îl găsesc?

   1. Lasa, bre, ca s-a crezut prea mult in urarile de trai bine. Gesturile care nu ne costa nimic sunt fantasmagorii.

  1. Bre, hai să discutăm atunci. Dar de ce naiba nu discutăm despre subiect. Iar subiectul e gestul despre care am pomenit. Adică puterea de a-ţi recunoaşte o greşeală. Şi de a-ţi cere scuze. Că până la urmă despre asta e vorba!
   ‘ga-mi-aş !

   1. Pai tocmai, ca mie mi-a cazut bine si ma intreb, prosteste,gestul bun e mai mult sau mai putin salutar in functie de faptuitor ?

 4. E extraordinar sa poti recunoaste ca ai gresit si sa-ti ceri, sincer, scuze. Spun SINCER pentru ca am fost la Londra in 1997, iar calmul si prestanta englezilor despre care am citit ( e adevarat, in romane ) sunt de fapt expresia nesimtirii lor. Te loveau pur si simplu mergand pe strada (dintr-o neatentie stupida) dupa care se intorceau si-ti spuneau :Sorry!
  De cat sa-ti ceri scuze avand un rictus in coltul gurii, mai bine injura-ma. Asta-i opinia mea.

 5. Mie povestea asta mi-a amintit de o întâmplare a mea. Cred că am şi scris pe blog despre ea, acum ceva vreme.
  Mă scotea din pepeni Loganul din faţa mea. Mergea câcâit. Frâna din 2 în 2 metri şi merge prea aproape de axul drumului, că nu reuşeam să văd ce vine din faţă. La un punct l-am depăşit înjurând de mama focului.
  Ceva mai încolo urma o bifurcaţie. Loganul cu pricina a încercat să mă depăşească. De-al naibii am accelerat, nelăsându-l să mă depăşească. M-am comportat ca un idiot. Din sens contrar venea un camion. Cel cu Loganul a frânat şi s-a băgat în spatele meu. Apucasem să văd cine era în maşină. La volan un chinez care mă privea cu o expresie în care se amesteca nedumerirea şi rugămintea. Şi o droaie de copii.
  La bifurcaţie am luat-o pe drumuri diferite. Dar câteva zile mi-am tot amintit chipul lui. Şi m-am simţit ultimul om. Şi mi-aş fi dorit să-l pot găsi pentru a-mi cere o iertare pe care nu o meritam.
  Cred că am mai scris despre asta.
  Asta mi-a amintit gestul despre care tot vorbim.

  1. Lasă, bre, bine i-ai făcut! După ce că conduce (sic!) prost, mai vrea să te şi depăşească?!… Şi c-o droaie de copii în spate? Să se ducă la ei în ţară, să vedem dacă Partidul le dă voie să se comporte astfel. Ruşine! :)))))))

 6. Stii de ce nu cred in veridicitatea intamplarii? Pentru ca masinile deputatilor, senatorilor, etc au niste insemne oficiale pe parbriz care nu sunt tocmai minuscule . Si traim intr-o tara pe care ai descris-o de atatea si atatea ori extraordinar, incat probabilitatea de a gasi vreun politist capabil (mai bine zis inconstient) sa abordeze o masina oficiala e aproape nula.

   1. Masina n-o fi de la Senat, dar insemnul SENATULUI l-o fi avand!
    PS Chiar n-am absolut nimic cu ‘Mogulul’…

   2. Ca sa intre la Senat ori pe unde are treaba lui, fara sa expice la toti bategarzii, SPPisti sau nu, cine-i si de ce, cu orice taraboanta ar mere, o are inscriptionata. Constructie de imagine/ demagogie, parerea mea… Dar, ca pilda, excelenta povestea.

 7. @Mordechai: Înseamnă că fibra morală a Poporului încă nu s-a epuizat! Mai sunt(em) destui care gândim corect pe lumea asta… :)))))))

  1. No văst-ai Alinutza tatii ?!?! Parcă-ţi mai vine-a crede că, felicşi-nefelicşi, mai sînt şi oameni de bun simţ pe lumea asta! Ştiu că ăia-s un fel de rara avis prin bucureşti! (intenţionat scris cu b mic!)
   Banzai!

 8. No comment!
  Tin prea mult la tine! Desi imi incalc principiul cu prietenul care ti-e prieten, cu atat mai adevarat cu cat te injura mai vartos. 🙂 🙂 🙂

 9. Io nu am inteles – poate nefiind mult timp in contact cu Tara- de ce mogulii sunt mai rai decat politicienii, recte marlanu´, zdreanta de boc, jacardeaua de nuti ,etc,etc. In care tara din lumea asta politicul nu este legat/supus economicului?
  Ca tipi ca Putin, Ceavez ii pun cu botul pe labe este posibil datorita lipsei democratiei. Marlanu si altii ca el ar face-o bucurosi, dar traim in EU si nu-i prea usor…
  Gestul mogulului (si al tau) tradeaza bunul simt si
  educatia primita. Ii vedeti pe actualii intr-o asemenea ipostaza? Ei mint, mint si iar mint, iar apoi vin cu planul B…

 10. @ alinutza – Mai fac o precizare scurtă şi mă retrag: ai picat şi tu în plasa politrucului. Nu ţi-ai dat seama dar el face donaţii din banii tăi fără să te întrebe dacă îţi doreşti acest lucru. Nimic înălţător aici, doar o mînărie ieftină de bişniţar.

  Încă odată îmi cer scuze pentru prima intervenţie, a fost ungest reflex. De preferat însă animal ca mine decît loloţ la curul cuiva.

  1. Nu sunt nici pro nici contra lui Dan V.
   A ajuns senator si are libertatea de a face orice cu banii pe care ii primeste. Dar, daca a ales sa vireze banii unei asociatii ( chiar daca o fi membru fondator ) e mai laudabil decat sa ii dea lui fie-sa ( de ex. si sa-si ia o vuitoana … ).
   Daca ar fi dupa mine eu n-as retribui cu nimic alesii poporului. Vrei politica? Vrei sa conduci un oras? Bine, fa-o benevol! Din pacate exista si reversul parandaratului .

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.