Creşte în sondaje?

Nea Stere mă bagă mereu în subiecte pe care altfel le-aş evita. Mai ieri, tot încerca să mă agaţe la o discuţie despre nu ştiu ce manelist care ar fi director la OTV ( ce mama dracului poa’ să însemne asta? cum adică “director la OTV”? simpla formulare presupune că oteveaua asta ar fi o instituţie, ceva mai mult decât o gură de canal supravegheată vid) care a fost săltat de poliţie din cauze găozoase. Subiectul nu mă interesa nicicum, tot aşa cum nu mă interesează nici acum. Pentru nea Stere, însă, subiectul ăsta înseamnă multe cornete de seminţe şi lungi dezbateri cu nea Mătreaţă şi Traficantu’, însoţite de dese pomeniri ale lui Mecanism.

Oricât aş vrea să ignor subiectul si comentariile neasteriene, n-am scăpare. Acum când a aflat şi rezultatele ultimului sondaj de opinie, nea Stere a înţeles rapid cum stau lucrurile:

– Cum, bre vecinu’? Adică îl prinde pe otevist la futut băieţi în cur şi creşte în sondaje partidu’ oteviştilor? Păi de-acu’ îi zice partidul poponar şi bate pedelicu’. Şi uite aşa îi pui şi pe mucoşii ăştia să înveţe pentru bac: bă, puneţi mâna pe carte ‘tu-vă-n zbangă, că dacă nu, care mai pică bacu’ îl dau la otevist să-l fută-n cur!

***

Un amic mă sună la o oră la care ar trebui să conversez cu Morfeu. A văzut şi el sondajele la televizor. E panicat:

– Cum, bă? Cum? Cum să crească partidul lu’ Diaconescu la 9%? Ce pizda mă-sii, nu suntem normali?

– Nu suntem… cine?

– Noi, bă…

– Care noi?

– Păi, noi… poporul. Pizda mă-sii, ăia care îi votează pe otevişti.

– Deocamdată nu-i votează nimeni. E doar un sondaj care…

– Lasă-mă, bă, că e serioasă!

O fi serioasă, dar nu ştiu de ce îşi imaginează ăsta că pot eu rezolva problema procentelor la ora asta. Ce să fac? Să o găsesc pe Elodia? Să fac serial cu Lazarus? Omul e sincer preocupat:

– Băi, lasă de manelişti, elodii şi alte căcaturi. Tu îţi dai seama că dacă ăştia fac 9-10 %… şi intră la guvernare cu pedeliştii… că se potrivesc… Păi, bă… cu Funeriu la educaţie şi poponarul ăla la tineret dăm de dracu’. Şi eu sunt tată de băieţi, îmi fac griji.

***

În fine, azi dimineaţă amicul, ceva mai răcorit, sună iar.

– Auzi, mă… scuze pentru aseară. Aşa mă ambalez eu. Dar acum pe bune… chiar ar trebui să ne facem griji.

– Tot la otevişti îţi e gândul?

– Nu, mă, dă-i dracu’. Băi, tu realizezi că toate poamele astea care au picat la bac cu 1, cu 1,5, cu 2… toţi ăştia au peste 18 ani şi la următoarele alegeri votează?

8 thoughts on “Creşte în sondaje?

 1. Aici nu este vorba de “cu cine vor vota unii sau altii”, cred eu ci despre cine innumara si cum innumara, pe degete, absolventii de la bac, bineinteles. O rugaminte am, sa se porneasca pe facebook o petitie in care sa se ceara ca Anastese sa nu innumere voturile.

  1. 😆

   Păi nu zise, bre Eminescu:

   Era pe când nu s-a zărit,
   Azi o vedem, si nu e.

   O fi avut omul o premoniţie.

 2. Votează pe dracu’, ăia de-au picat la bac. Ii interesează pe ei votul, cum mă interesează pe mine ţâţele fleşcăite ale Elenei Udrea.

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.