Duioşii umede

Domnu’ Pleşu, intelectual în mai multe guverne, comitete şi comiţii, şi-ar dori să devină blogger. Pentru că salata de substantive de sezon pe care o livrează în “Adevărul” lui RuşineDinuPatriciu, gazetă  irigată editorial de marele cugetător Cartianu, nu e altceva decât un text de blog. Prost. Foarte prost. Mărturisesc că am reuşit să scriu texte şi mai proaste decât cel al domnului Pleşu, dar eu măcar nu prestez contra numerar, nici nu mă dau ştiucă în acvariul cu intelectuali.

Domnu’ Pleşu are un bâzdâc: nu-i face bine la siluetă consumul de Realitatea şi Antena 3.  Dar consumă. Nu pen’ c-ar fi viţios, Doamne fereşte! Ci pen’ că naţia i-a încredinţat lui şublerul moralei, cam cum i-a dat Cel de Sus pietroaiele lui Moise. Şi dacă n-o fi fost naţia, şi dacă n-o fi fost şubler, şi dacă n-o fi fost morală, ideea e că Patriciu plăteşte şi Băsescu priveşte. Deci domnu’ Pleşu s-a uscat de supărare, ca balega de căldură, din cauza Andreei Creţulescu. Şi dacă tot o dojeneşte părinteşte, ca un bătrân înţelept, şi anume cu un şut în cur şi o flegmă în ochi, n-ar strica deloc ca în popasul ăsta între metafizică şi zacuscă să radă, aşa, fără patimă, dar cu salivă, câte una caldă şi către Dana Grecu şi Alessandra Stoicescu.

Nu ştiu dacă domn’ Pleşu e şi el amorezat în secret de duduia Udrea, precum primarul ăla care dormea cu poza rivalei lui Don King, dar fix o emisiune în care Andreea Creţulescu lua la socotit treburile duduiei Udrea l-a scos pe Pleşu din Zen. Că adica de ce, musiu? Cum îţi permiţi, madam? Da’ de unde până unde ajung ăştia să-i întrebe pe ai noştri pe ce şi cum prăpădesc banii? Nesimţiţii ăştia de gazetari au mai comis o astfel de indiscreţie şi când se întrebau de ce trebuie să plătească ăsta… contribuabilul român ca să îşi urnească domnu’ Andrei, domnu’ Gabi şi domnu’ Canibal Avramescu ( plus consoarta) chintalele intelectuale la Neptun, ca să se pupe-n bot cu şăfu’! Chestia asta trebuie să înceteze!  Aşa că domn’ Pleşu dă cu vitrion de epitete ca s-o exorcizeze pe posedata de Creţulească. Ca un gentleman subţire ce se află, domnu’ cu şubleru’ sare şi în apărarea timidului, sensibilului şi extrem de fragilului Rudel Obreja, abuzat în modul cel mai sălbatic cu putinţă de către bruta de Creţuleasca.

Doar pentru a-i face pe plac domnului Pleşu am să admit că şi pe mine se poate întâmpla să mă scoată din pepeni Andreea Creţulescu. Uneori mi se poate întâmpla să n-o mai suport pe Dana Grecu, să zicem. Şi atunci schimb canalul. Simplu. Acum o să adaug că şi mai tare mă scoate din sărite madam Udrea, care, spre deosebire de Dana Grecu şi Andreea Creţulescu, face jaf pe banii mei. Şi la fel de tare mă scoate din sărite guvernul Boc, care îi stârneşte lui Pleşu “mici duioşii”. Dacă atunci când e vorba de Dana Grecu şi Andreea Creţulescu schimbăm canalul, schimbăm şi guvernul când e vorba de duioşii prăduitori? Sau măcar, domn’ Pleşu, mai odihniţi buzele puţin? Că au început să ia tot mai mult forma anusului pe care sunt mereu aşezate. Şi-i păcat.

P. S. În finalul tentativei sale blogeristice, domn’ Pleşu îi scapă una umedă şi Sandrei Stoicescu. Profilactic. Că are el la şubler un accesoriu pentru măsurat inocenţa.  Domnu’ Pleşu, domnu’ Pleşu, fi-ţi-ar duioşiile ale dracu’! Când urmează articolele despre viteza pumnului, despre opera intelectuală a ebăi şi despre virtuţile curative ale whiskey-ului? Deci care era cusurul poeţilor de curte ai lui Ceauşescu? Erau mai de ruşine decât dumneata doar pentru că pupau în versuri?

10 thoughts on “Duioşii umede

 1. Bravo, Moshe – bine zis!
  Stau si ma intreb, bulangii astia batrani – n -or crapa si ei mai repede de canceru’ curului – boala lor profesionala? ‘Tu -i Meditatia in Transcendent!
  Noica era batran, daduse in mintea copiilor – altfel nu se explica prezenta turnatorilor homalai comunisti Liicheanu si Plesu pe langa el!

 2. Pe lângă textul lui Rabbi rezultă că am fost blând şi bleg scriind ieri: “Contemporanul şi astralul om de cultură e confuz în a înţelege un aspect elementar. Doamnele cu pricina sunt angajate în mediul privat, performanţele lor sunt evaluate după criterii care n-au nimic, dar absolut nimic de-a face cu ratingul ursuleţilor şi are cine, repet, are CINE aprecia dacă îşi îndepliniesc optim sarcinile de serviciu sau nu. Nu e necesar ca un colaboraţionist care încearcă, fără “succesuri” să fie discret bădăran şi vag nepoliticos să părerească într-un domeniu în care nu are nici o calificare şi prea puţină aplecare. Şi nici nu cred că I.C.R. sau alte instituţii din portocalosferă i-au pus la dispoziţie cine ştie ce mai nărăvaşometru, guralivometru, prost-crescutometru, frustometru, rea-de-gurometru sau zână-acrometru.
  Nici mie nu-mi place Andreea Creţulescu. Dar am telecomandă şi e mai mult decât suficient.
  Dacă tot e o referire la ziaristică oare de ce are penibile ezitări şi derutante amnezii în olimpiana-i abordare pentru Mircea Mihăeş, Cărtărăscu, Patapievici sau Mihail Neamţu? Vorba lui Răzvan Vintilescu: paradoxal, uneori e mai uşor sa mănânci rahat decât să îl produci!”

 3. Nu pot să cred că a coborât până aici. Am citit articolul, al lui, l-am recititi şi m-a durut până la suferinţă, el, Liiceanu, Patapievici şi Paler. Mă închinam la ei ca la altar. Pe Paler nu l-am înţeles şi acum e prea târziu, pe el îl înţeleg de ceva vreme. Păcat de noi, cei care am crezut. Sincer, îmi vine să urlu.

 4. L-ati vazut vreodata pe Plesu in carne si oase? E un tip hidos de gras si de urat, care cred ca traieste doar sa bage in el, sa se cace si sa beasa. Da! Sa beasa duiosii umede, adica sa pupe gaoaza mai marilor vremii..

  1. Monşer, n-am ştiinţă că omul ar candida la vreun concurs de frumuseţe, aşa că nu importă dacă nu e un Adonis. Că e un gurmand, iar nu e un păcat. Mulţi avem viciul ăsta. Altul e baiul.

 5. …daca >> “Prost. Foarte prost. Mărturisesc că am reuşit să scriu texte şi mai proaste decât cel al domnului Pleşu, dar eu măcar nu prestez contra numerar, nici nu mă dau ştiucă în acvariul cu intelectuali.” >> atunci, cred eu, are si el dreptul sa dea un “rasol” pe o “ciorba de burta”.
  Si Isus a gresit si a fost judecat !!! …si uite ce discutii avem azi pe seama lui! (departe de mine gandul unei comparatii…)
  Sa gasim si sa pastram ceea ce e frumos in fiecare, ar fi o idee foarte buna.
  So: “Go Kayleigh !!!” …asta pentru ca are versuri cu adresa… “DY Remember?!”

 6. Nerăbdarea de a vedea pedeleprele dându-se de-a berbeleacul, cu javra lor ordinară în frunte, îmi e amplificată de curiozitatea de a-i vedea pe alde Pleşu, Patapievici, Mihăieş şi alte asemenea scursuri morale cu ştaif, cum vor încerca să-şi reorienteze limbile spre cururile lui Antonescu şi Ponta. Sper ca cei doi să le dea tuturor acestor lingăi jalnici câte o flegmă în ochi. Este una dintre marile satisfacţii pe care le aştept de la viaţă.

 7. Am fost indrumat catre acest blog si catre acest articol de cineva care a gasit asemanari intre abordarile noastre privind subiectul in cauza. A fost inspirat. Mi-a placut ce-am citit si apreciez stilul autorului. Succes pe mai departe!

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.