Succesuri, bre

De ieri aud non-stop despre marele succes al diplomaţiei româneşti. Nu, monşer, n-am scăpat de vize şi umilinţa de la ambasada SUA, nici în Schengen nu ne vor ăia. Nu, dom’le, marele sfâr e că Băse şi-a tras poze cu mobilul în birou la Obama. Şi dă-i analişti, şi dă-i comparaţii, şi dă-i cu succesurile. Unde deschideai televizorul numai cârnaţi analişti de politică băsexternă. Toată lumea era convinsă că după descoperirea roţii chestia asta e a doua mare ispravă pentru istoria omenirii.

Ridicolul şi-a luat sacoul superlativ când l-am auzit pe papiţoiul de Elwis Săftoiu, gâtuit de emoţie, comiţând propoziţii semiarticulate cu fermoar de analist. Deschizând o paranteză, dom’le, ar trebui să intrăm în panică, pe bune. Săftoiu a fost consilier prezidenţial! Şi nu-ţi trebuie multă perspicacitate ca să descoperi că omul ăsta are inteligenţa unui şoşon uzat. Bine, nici cu de-alde Avramescu sau Lăzăroiu nu scăpăm de clasele ajutătoare, dar Săftoiu chiar e încarnarea lui Bulă prăjind şniţele! Acum devenit fruntaş liberal! Dar ăsta e alt subiect.

Trebuie să ai o mare credinţă în Moş Crăciun şi să îţi numeri urechile pe degete ca să nu pricepi că uşa de la Casa albă se deschide în anumite condiţii, chestiune de tarif. Vrei să te pozezi cu vaza de pe hol, costă. Vrei să pupi clanţa de la WC-ul pentru vizitatori, costă. Vrei să iei mostră din mocheta lu’ Obama costă. Că o fi un Bechtel, că or fi nişte avioane second-hand, că o fi altceva, ne va costa. Sigur.  Atunci când preşedintele american are de vorbit cu tine, când există chestiuni care necesită discuţie, există agendă, vizita are rang, e anunţată şi se lucrează după un protocol foarte strict. Când mărunţişul nu-ţi ajunge decât de poze cu telefonul mobil, cumperi ce a cumpărat şi Băsescu el.

Ca sa închidem discuţia, marele succes al lui piscicola, e upgrade-ul de la vizita de tip “bă, pe tine cin’ te-a chemat? acu’ dacă ai venit intră în hol, că e curent” la vizita de tip “am auzit gălăgie pe hol şi era românu’ ăla. i-am dat o cafea şi l-am întrebat dacă mai bea, ce era să fac?”.

Advertisements

16 Comments

Filed under Uncategorized

16 responses to “Succesuri, bre

 1. feodor

  Ete , fleosc.
  Au ajuns si altii, care nu erau presedinti, in biroul oval.
  Ex:Monica Lewinski.

 2. Dan Andrei

  Daca treceam si eu pe acolo ma baga si pe mine la Oval.

 3. nicole

  saftoiu si saftoaia liberali- iata un motiv de consum exagerat de antivomitive. or avea fostii consilieri pup-in-bashisti procent din vanzari?

 4. Ca sa nu mai vorbim de un lucru:cica Base si Obama au vorbit 20 de minute.Pe bune?Da’ de unde ne dam seama?Din alea 2 poze?

 5. eugeni

  Nu se putea ca nu iera “serviciurile” (pluralul apud Antonescu Crin) talii mai Andriei..

 6. Zev

  care diplomatie romaneasca? n-auzi ca vizita au aranjat-o baietii cu ochi albastri, cum e normal intr-un stat democratic?

 7. lol

  Rabi sti ceva ,cit il doare pe Base de mine cind se pupa in bot cu americani tot atit ma doare si pe mine de Base si de americani .Vezi tu nu am mai putut eu de grija Deveselului cind haladuiau pe acolo rusi ,tot atita mor si de grija americanilor .La noi trec multi sa ciordeasca cite ceva ,unguri ,austrieci ,turci ,rusi acum americanii ,iau ce apuca si pe urma ne fac de porc ,nu avem educatie adicatelea ,treaba lor ,la astea le zice viituri ……

 8. Băsescu: “Pentru prima dată, ţara este protejată de un sistem antirachetă”–
  Pentru prima data Romania si-a ocupat locul binemeritat pe harta terorismului international ca “primary target” . Dupa ce ai amanetat-o poti s-o distrugi cu hahaitul pe buze si acte in regula.
  Tensiunile dintre Turcia si Israel au atins punctul de fierbere, Lumea islamica strange randurile . Rusii abia asteapta sa-si vanda rachetele antiscut 😉

 9. parerea mea: sintem chiar daca nimeni nu recunoaste al 52-lea stat al usa si guvernatoru ce-si zice pres. a fost chemat la ordin ca trage de timp cu f16 si nu marca banii promisi. ce victorie in politica externa nimic din toate astea doar gargara pedelista. am vazut imagini cu vizita lui ceausescu la casa alba {de patru ori}si nu exista comparatie base aluato in freza in stil mare

 10. pai monser vorba aia, e succes fata de opozitie, ca asa ce plmcs mare chestie… insa ce-am ras de realitatea, acu vreo trei zile cica: uite se duce la obama si ala pleaca, se duce base cu coada intre picioare, si dupa ce au dat cele trei poze, cica: noi de trei zile am anticipat intalnirea lui base cu obama 🙂

 11. N-ai să mai primeşti nimic de la Moş Crăciun. 🙂

 12. Florian

  L-ai subestimat cu avioanele second hand. First hand, bre, tichie de mărgăritar.

  PS Criminal articol 😆

 13. Off-topic:
  Incepe campania de vaccinare antigripala. NU va vaccinati!

  Vaccinul anti gripal – Falsuri, efecte adverse, concluzii

  Tom Jefferson: … Experţii din domeniul gripei (Influenza) recomandă populaţiei produsele lor – aşa cum o fac şi cei care îşi vând aspiratoarele pentru a scăpa de marfă – de parcă am fi cu toţii o gloată de idioţi.
  Cui foloseşte vaccinul anti gripal?

  http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2011/09/18/cui-foloseste-vaccinul-anti-gripal/

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s