Chiar mă interesează părerea voastră

Fiecare om are ţăcăneala lui. Eu, ca să fiu sigur, am mai multe. Amicul L. le are pe toate. Ne înţelegem fain, comunicăm clinic normal şi consumăm aceeaşi marcă de bere, dar e o chestie de la care ajungem la scandal de fiecare dată. Dar scandal numai bun de dus la balamuc. Pentru că avem în comun o ţăcăneală, doar că ne-o consumăm diferit. Aşa că vă rog să arbitraţi această chestiune esenţială pentru mântuirea umanităţii:

Star Trek sau Stargate? Aud? Nu vă spun care e părerea mea că nu vreau să vă influenţez, dar e o chestie serioasă rău. Hai că număr opiniile ( pe sistemul Anastase, ca să nu am suprize).

54 thoughts on “Chiar mă interesează părerea voastră

 1. Stargate! Star Trek nu m-a prins niciodata, desi sunt mare fan al genului SF. Nu-mi dau seama de ce n-ati inclus Battlestar Galactica in aceasta dilema. Pentru mine asta e numarul 1.
  Nici Outter Limits nu e de neglijat.

  1. Pentru că – aici sunt de acord cu amicul L. – Galactica ( mai ales seria nouă) m-a plicstisit de moarte, iar moacele a 3/4 din distribuţie cereau palme, şuturi şi capace de wc. Părerea mea! :))

 2. Ca romanul, impartial. Amandoua. Star Trek a fost foarte tare. Next Generation – superb. Seria Enterprise, reusita. Deep Space Nine, naspa rau. Voyager, so-so.
  Stargate e “next level”. Foarte bun. Chiar si Atlantis.

 3. …..dupa ce mi-am spus parerea m-am uitat si eu la altii…..daca e sa consideram Outer Limits (cu un singur “t” fostule) in chestiune, acesta se plaseaza fara discutie si mult deasupra ‘tutulor’! 🙂

  Pentru un iubitor de sci-fi ca mine, Outer Limits este exceptional. Imi satisface curiozitati si imi implineste vise! Pina la urma insa nu e nimeni ca Isaac Asimov. Poate doar Jules Verne. Si cu simtul meu avansat al corectitudinii, trebuie sa admit ca am iubit multi alti autori de sci-fi dintre care Sergiu Farcasan e pe primul loc, cu multi alti romani urmindu-l……….unde esti tu Baltazar? 🙂

 4. Startek, ca ei boldly go where no one has gone before. si beam me up, Scotty! Dupa Stargate ce ramane, dial up the new destination? pai, asta e aport la patrimoniul cultural al umanitatii?

 5. in ordinea numerelor de pe tricou, a fost star trek, atunci, stargate dupa. daca ar fi aparut simultan, poate as fi putut sa-mi dau cu parerea. ambele au pornit bine si au sfarsit enervant de tezist: au dat democratie americana la tot universul. daca as introduce criteriul revederii, cred ca nu as mai putea sa urmaresc star trek, acum, am si incercat. Stargate, da. mai cu noduri, dar as putea.
  Ma incontrez vehement in legatura cu Battlestar galactica. de departe, de foarte departe cel mai bun SF ever. Cel mai sofisticat, mai apropiat de literatura clasica. Si mai ales printre putinele, daca nu singurul, care nu a avut un sfarsit cretin, ca lost, de ex.
  Un fel de Sadoveanu, fata de Mihail Drumes-ul startrekului sau stargate-ului. Un fel de Ion Barbu fata de Ion Minulescu etc.

 6. Stargate, pentru ca Star Trek a picat in desuetudine. Desi, sustin ca nu se poate face comparatie, deoarece tehnologia de realizare cu care au fost realizate serialele este diferite din cauza anilor de productie.

 7. Domle…. La startrek m-am uitat mai demult. La stargate mai incoace. Nu stiu dupa ce criterii putem sa le comparam ca sa spunem “care este mai bun”.

  Asa ca, impartial ca tot romanul raspund: amandoua.

 8. Chivas Regal până plutesc cuburile de gheaţă ca Enterprise. După trei bărdace poţi să treci prin Stargate şi dai un decret prezidenţial …

 9. Primul Star Trek cu fetele alea cu mini. Asa ar fi trebuit sa arate viitorul 🙂 Da’ poate suntem doar un Univers paralel.
  Acu’, io mi-s mare fan SF si-mi plac mai toate. Dar sa si citesc. Imi aduc aminte de Seniorii Raboiului, de Gerard Klein, una din cartile mele preferate.

  Engage!

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.