Copacu’ înflorit

Întotdeauna am fost convins că universul funcţionează după nişte reguli care scapă înţelegerii. Folosiţi-vă toate resursele de imaginaţie. Stoarceţi şi ultima picătură de nebunie şi închipuiţi ceva total aiuritor, năuceala supremă care ar putea constitui ştirea zilei, în cea de a doua zi de Paşte. Acum recunoaşteţi: niciunuia nu v-ar fi trecut prin cap că ştirea zilei ar putea fi că un ţăcănit, coafat precum Bob Marley,  s-a cocoţat pe o macara, în centrul capitalei şi s-a pus pe cântat, în curu’ gol, că el e un copac cu flori. Apoi, când se dă jos şi-l saltă poliţia (logic, normal, firesc), alde gură cască, strânşi la panaramă, o pun de un protest lejer, de zi nelucrătoare, scandând: Jos Băsescu!

Băsescule, lua-te-ar toţi dracii! Ce-ai, bă, cu Hruşcă? Lasă copacu’ cu florili, bre!

Hai, pe bune! Spuneţi voi că nu e o ţară veselă.

UPDATE:  Cineva care se pare că îl cunoaşte pe înflorit ni-l povesteşte. Mărturisesc că asta îmi agaţă de colţul gurii o scamă de dezamăgire. Copacul înflorit e descris ca un tip dezgustător de normal, plicticos de cuminte. Şi parcă nu mai e tot aia. Sau dimpotrivă, poate tocmai de aia momentul ăla de ţăcăneală e şi mai fain. Vedeţi aici.

Advertisements

8 Comments

Filed under Uncategorized

8 responses to “Copacu’ înflorit

 1. feodor

  Bre, cica la copacul inflorit sa nu te duci cu sacul. Te duci cu grupul .

 2. lol48

  “Fericiti cei saraci cu duhul ,ca a lor va fi imparatia cerurilor” !!!. Vai de mama noastra !! .:shock:

 3. Mie mi s-a parut misto ce a urmat after-party. Primul moment: fata aia de la stiri, de la Antena 3, o ardea jurnalistic cu el ” Si spune-ti-ne de ce acest protest extrem? Ce revendicati?”, iar el o ardea psihiatric cu cucu` gol si cantand seren faza cu copacu`. Si al doilea: au gasit reporterii pe un coleg de-al lui, de an… de grupa, n-am inteles, Si il intreaba pe ala ”Dar il stiti cu probleme? Adica e normal?”. La care ala, cu o fata semi-mirata ”Da, e foarte normal!”
  Epic! Sublim! Mai vreau!!!

 4. val

  Moshe, sunt sigur că ţi-ar plăcea să-l cunoşti pe Vlad Ghelu. Voi doi aţi avea multe de discutat. Vezi amanunte despre protestatar pe http://varanus-varanus.blogspot.com/

  • Te cred pe cuvânt. Sunt la vârsta la care mi se recomandă o anume cumpătare, dar îmi mai îngădui câte o extravaganţă, aşa că… de ce nu?
   Sunt doar lejer dezamăgit de ceea ce îmi spui despre Vlad. Îl descrii ca pe un tip enervant de normal şi cuminte. Tocmai când mă bucuram că avem şi ţăcăniţi simpatici (într-o vreme mă făleam că şi eu aş fi ţăcănit – nu neapărat simpatic).

   • val

    Mi-a scăpat ceea ce era esenţial în caracterizarea tipului: ţăcănit simpatic. Mulţumesc. Ce înseamnă să stăpîneşti inspirat proprietatea termenilor:)

 5. Piticul Prono

  Am un singur regret: anume ca grupul FEMEN nu s-a alaturat protestului! Sa-i dea obraznicului replica pe care o merita! Si sa nu mai fi umblat cu jumatati de masura, ca pana acum, ca situatia pechinezilor e naspa rau de tot! Ca doar postul Pastelui era terminat, nu ? Deh, vezi ce pierdem daca suntem pe nasoale cu Ucraina?
  Daca protestul ar fi fost pur politic, sunt convins ca seful PDL Bucuresti ar fi dat piept cu dusmanul aeropurtat si l-ar fi umilit in public! Sa nu-si mai falfaie carabina pe Teatrul National, cine se crede el, Oswald? Ca si aluilalt mare reformator de stat si amator de blonde tot de la un asezamant de cultura i s-a tras (la propriu), depozitul de carte din Dallas! Bai, geniali vacarii, au gasit o folosinta la carti: le pui una peste alta sa ai pe ce sprijini luneta!

 6. VictorCh

  “Tara vesela”?
  “Tara trista, plina de umor”…

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s