Vouă cine vă cântă pe telefon?

Intru în supermarket. Doi bretonaţi, echipaţi sub-standard, îşi bâţâie membrele, în dreptul raftului cu promoţie la berea la sticle de 2L, ascultând la telefonul mobil o minunăţie de manea. Duşmani, bani, valoare, tot tacâmul. La raftul cu cafea sună telefonul unei dudui, la vreo 30-35 de ani, genul “aş fi piţi, dar mi-e lene”. Celine Dion se vaită de mila ălora de pe Titanic. La detergenţi, o cucoană cu toate aparenţele respectabilităţii le răspunde celor de la Boney M.

Cât mă mai scurg printre rafturi, apuc să prizez puţin din a cincea de Beethoven, de la soneria unui domn de vârsta mea, ochelarist în bermude. O duduie mai înţepată răspunde la Bon Jovi, iar picii de la dulciuri la ceva neindentificabil, dar supărător de contemporan. O altă cucoană cotrobăie prin poşeta unde scârţâie o vioară, iar casieriţa îi răspunde şi ea lui Salam.

Prin parcare, până la maşină, mai apuc să ascult un nechezat de cal, vocea lui Garcea, altă manea şi un saxofon.

Cândva muzica însemna ceva, era emoţie livrată pe vinil, acum înseamnă, tot mai mult, nervi polifonici. Mă aflam în librărie când o damă, care studia opera lui Pleşu, a început să zbiere în telefon după ce a strigat Costi Ioniţă la ea. Şi tare m-am bucurat că ai mei flăcăi de la Marillon sunt puşi pe silenţios.

Vouă cine vă cântă la telefon?

Advertisements

Leave a comment

Filed under Oy-oy!

0 responses to “Vouă cine vă cântă pe telefon?

 1. Dawson

  Nimeni. Tir-tir, ring-ring sau cum s-o transcrie sunetul ala clasic de telefon.

 2. Mie nu-mi suna nici cum. Pentru apeluri o am pe una care geme intr-un super orgasm. Cind e nevasta-mea, intra melodia aia din The Godfather. Cind e Reminderul ca sa dau indexul la gaze, intra Smiley cu “am bani de dat” si daca e ceasul pt dimineata, cind tre’ sa ma duc sa-mi fac datoria de sclav ca sa platesc salariile si spagile “amaritilor de bugetari si pensionari de lux de la CCR”, intra JEAN FRANCOIS MAURICE cu 28° à l’ombre ( Monaco): http://bit.ly/RKyWkK

 3. Am un cântec studențesc, de acum vreo două secole, “Die Gedanke sind Frei”…
  Conservator cum tind să devin, nu m-a interesat, încă, vreo modificare în acest sens …
  Adaptând povestea lui Nichita, despre nasturele primit de la soldatul german căruia i-a dat un coltuc de pâine, o păstrez până o pierd …

 4. klaus

  Sunetul clasic, ala ce trimite cu gandul la pensie.

 5. dominic

  Guns’n Roses (Paradise City) + Iron Maiden (Two Minutes to Midnight) + Deep Blue Smth (Breakfast at Tiffany’s) + Zeppelin (Black Dog) si, la desteptator, Tears for Fears (Shout).
  Nu sunt cantece intregi. Mi-am facut niste bucle reprezentative de 5-10 secunde.

 6. Am un cocos care zbiara pe ritm de rock 🙂

 7. Dawson

  Complicat Sandman zici, Rabbi… Pai ia de vezi ce-am avut pana sa revin la simplitatea lu’ ring-ring: general – niste jazz, cafe-concert si “War for Territory” (Sepultura); alarma – “You Shook Me All Night Long” (AC/DC) sau “We Will Rise” (Arch Enemy); personalizare amanta – “Hungarian Dance No. 5” (Brahms); personalizare fosta consoarta – “Vine Politia!” (Verdikt); personalizare producator cretin – “Uncle Fucker” (de pe coloana sonora South Park) etc. etc. etc. 😀

 8. Nostradamus

  Pink Floyd -Time (de fapt Intro-ul de la piesa).

 9. lol48

  Sunetul de acum 50 de ani citeva secunde sunt iarasi tinar si ferice pina realizez ca este o amagire dar este placut !!. 😆

 10. După câteva încercări de identificare a unui sunet de apel care să nu deranjeze, am hotărât că cel mai bun este unul care a venit cu telefonul.

 11. Aritmetica

  Eram la o inmormantare. Preotul evlavios incepuse spiciul” Intristata familie si jalnici ascultatori..” Apoi, telefonul din revereanda noua, a inceput sa sune. Canta Dumitru Farcas la taragot! A fost un ras general. Telefonul meu, sopteste suav, cu vocea blonda din reclama de pampers:”You have a call”.

 12. Il preferam pe silent cu vibratii. Dar nu stiu de ce daracu’ telefonul de acum nu mai raspunde la vibratii. Asa ca m-a fortat sa activez o sonerie, dar ceva soft si de bun simt … Metalica … glumeam.

 13. Betivanul Rudolph

  Alternez melodia de la 20 Century Fox cu Leonard Cohen – The captain.

 14. Bun aşa!
  Noul format nu permite postarea de clip youtube.
  Încurajant pentru cineva care te-ar urma.

 15. xistenz

  hmmm….
  tilifonu di la munci – un ringtone al maimutelor creatoare : ” nu raspunde, daca-i cineva” … e potrivit asa pentru munca si clienti :D:))
  pe cele personale de-a lungul timpului..over and over : Dr. Dre& Snoop – Still Dre…best ever 🙂
  desteptarea : Nightwish – Nemo 🙂

 16. Carmen Catana

  Connect-R – Vara Nu Dorm..Dar imi place!

 17. Ca și ton de apel am o porțiune din Rammstein – Engel (fluieratul de la început, cu volumul ridicat), iar pentru trezirea dimineața am asta:

 18. rudareanu

  Joi – Lick

 19. Veritas

  Sash…. Adelante…partea cu “Oye, piensa en tu futuro, no pierdas mas
  tiempo!”

 20. fluieratul din kill bil pentru domnul meu, crazy frog pentru odraslele din dotare, youre boyfrend wants to talk to you 🙂 – pentru prieteni, beethoven pick up the phone pentru restul lumii. mai inca o chestie pentru familia extinsa, am uitat ce e, dar o recunosc prompt.

 21. Overkill – Frankenstein
  rocării de modă veche şi-o vor aminti, era “genericul” de la topul de fier 🙂

 22. La popa in reverenda suna un psalm: “Bine-voi cuvanta pe Domnul in toata vremea, pururea lauda lui in gura mea…” dar cred ca am sa-l schimb… de multe ori cand suna numa cuvinte de lauda nu sunt in mintea mea…

 23. ANONIMUS

  Doua “mostre “am ascultat .- Ceva de sticla se spargea si o dama scapa un racnet de ti se ridica parul in cap.Si un racnet de badaran care urla :-Ridica telefonul ba , fa proast-o !!!!de inghetai.Mare este” Gradina Domnului”1

 24. Galadriel

  Telefonul meu sună câteva secunde în tăcere. Apoi “Enjoy the Silence”. Faza finală, corală, aia de patru secunde, urmată după încă vreo trei secunde de linişte de acel “ping!” subtil.
  Mersi, Depeche Mode! Fără voi, aş răspunde automat celui care mă sună “ce mă-ta vrei?!”

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s