Prinde rusu, scoate-i…

Mare tulburare din cauza accidentului comis de un diplomat rus, la Bucureşti. Într-un fel justificată. Fetiţa lovită de rus se afla pe trecerea de pietoni, bezmeticul ăla e clar vinovat ( n-are sens să o mai lustruim cu prezumţia de nevinovăţie). Iar vinovatul trebuie să plătească. Până aici n-avem ce comenta. Discuţia apare când observăm nervii care par să ne fi cuprins pe toţi, atunci când descoperim că rusul aflat la volan n-a fost înca belit. E protejat de imunitatea diplomatică. Reacţia ruşilor, în acest caz, a fost mult mai civilizată decât a americanilor, în cazul Teo Peter, dar ne facem că nu vedm asta, pentru că suntem filo-americani şi rusofobi. Fireşte că nu i-au ridicat imunitatea diplomatică şi nu l-au dat pe mâna autorităţilor române. Nicio ţară nu procedează niciodată astfel cu diplomaţii săi.

Nu am să-i iau apărarea rusului, pentru că e vinovat şi trebuie să răspundă pentru ce i-a făcut copilei. Dar există nuanţe pe care am face bine să le sesizăm. În primul rând rusul a rămas la locul accidentului. În al doilea rând nu a chemat un militar care să pretindă că se afla la volan în locul său ( pentru cine cunoaşte iţele cazului Teo Peter), nu a fost împachetat şi scos din ţară în mai puţin de 3 ore. Comunicarea ambasadei ruse e lapidară, dar există.

În fine, pentru rigoare, n-ar fi rău să ne amintim ce s-a întâmplat acum câţiva ani, când Silviu Ionescu, un diplomat român aflat la Singapore, s-a aflat în aceeaşi situaţie. Statul român nu i-a ridicat imunitatea, nu l-a predat autorităţilor singaporeze, a fost adus în ţară unde cazul a fost cercetat aşa cum au crezut ai noştri potrivit. Adică muşamalizată. Ionescu refuzase orice test cu alcoolscopul.

Asta e treaba. Să sperăm că biata copilă se va face bine şi nu va rămâne cu sechele.

Leave a comment

Filed under Uncategorized

0 responses to “Prinde rusu, scoate-i…

  1. Nostradamus

    Perfect articolul , rabbi … , Mi-ai “luat vorba din gura” …! Exact asta spun si eu de cateva zile .
    Si sa nu uitam flegma pe care americanii ne-au dat-o intre ochi in cazul Teo Peter , zicandu-ne (iar noi , cu Basescu in frunte , acceptand neconditionat si resemnati , ba chiar si dand din codita – contrar dezinformarilor presei pro-basiste) ca PERSONALUL AMERICAN ne este intangibil !!! Si asa a si fost . Iar acum ne incordam la rusi , latrand ca niste pechinezi subnutriti si descreierati , dar care se viseaza mari rottweileri . 😡

  2. Mde, sunt mulți care practică tripla măsură.

  3. Asta este masura pentru cei care conduc ,sa ii dea zile fetitei Dumnezeu !!.

  4. hk

    Bun ok, am inteles. Dar cum ramane cu Ionescu? Hmm?El a fost belit?? Pentru aceia dintre dvs. care au deschis televizoarele mai tarziu si vor sa urmareasca selectiuni, Ionescu este un cetatean roman, fost consul, care beat poola fiind, a intrat cu masina intr-un grup de Singaporezi care stateau nefericiti pe trotuar. Acest om a facut vreo zi puscarie? Macar si pentru performanta de a ne face cunoscuti in zona Asiei.

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s