Campania! Oh, campania!

Campania electorală care e pe cale să înceapă şi oficial, pentru că neoficial durează de patru ani, va fi probabil cea mai violentă campanie la care am asistat în ultimii 23 de ani. Mai abitir ca niciodată, totul se va întâmpla pe teritoriul campaniei negative, în care proiectul politic e un moft, programul economic doar o zbierată înşiruire de trăznăi, în vreme ce osul, măduva şi carnea campaniei vor fi alcătuite din flegme verzi ca lucerna, dosare, stenograme, evocări de mame, ruperi de ficaţi şi răcnete din rărunchi. Pe scurt, „Insultat grav dumnezeu mami şi palme cafine central. Ameninţat moarte” – vorba eternului Nenea Iancu.

La acest moment campania electorală nici nu ar avea cum fi altfel, dacă ne amintim contextul şi cercetăm care sunt actorii acestei confruntări.

USL, se află la guvernare de jumătate de an, dar reclamă lipsa accesului la multe dintre pârghiile puterii, pentru a justifica o guvernare bâlbâită, necovingătoare, băltind într-un permanent provizorat, funcţionând în regim de cârpeli şi improvizaţie. Pentru toate acestea cei de la USL invocă dezastrul moştenit de la guvernările PDL, obstrucţiile permanente ale Cotroceniului şi presiunile externe. Argumentele celor de la USL sunt parţial corecte, dar, oricum, nesatisfăcătoare. Cele 7,4 milioane de voturi cu care cei de la USL nu încetează să se legitimeze nu anulează eşecul demersului de suspendare din vară, incapacitatea de a instrumenta şi duce până la capăt acel demers, poziţia şovăitoare în faţa actorilor europeni care s-au implicat, făţiş şi fără scrupule, în susţinerea lui Traian Băsescu. De fapt, tot ceea ce a urmat după referendum, pare a fi un lung şi migălos proces de dregere a oalelor sparte cu acea ocazie.

Continuarea

0 thoughts on “Campania! Oh, campania!

  1. A iesit Basea c-o semi-amenintare, ca va spune si va drege (eu tot nu-nteleg cum nu-i sanctionat pentru incalcarea Constitutiei – presedintele nu e membru de partid). Dupa asta, a facut si Niels o previziune si i-a pus de pe telefon discursul lui Ceausescu, ala cu “asezati-va linistiti la locur’lii voastre”. 😆

  2. Putin imi pasa de campanie! Sunt nu numai dezamagita dar si f.furioasa pe USL! L-ai auzit pe Antonescu cum justifica candidatura lui Gigi?Cica, trebuie sa recunoastem ca parlamentarii nostrii nu sunt niste campioni ai moralitatii,onestitatii bla,bla si deci de ce nu si-ar gasi locul aici si Becali,care nu este mai rau decat altii! M-a scos din sarite chestia asta!Pai bine dragul meu Antonescu,ati lansat USL-ul sub sloganul ALTFEL DE POLITICA si nu va mai tacea gura de cum veti schimba voi oameni,practici si naravuri ! Adevarul este ca pe langa Prigoana,Placinta,etc.,macar Becali te face sa razi!

  3. Inseamna ca nu am simtul umorului .Din pacate am crezut ca hahalera de Becali este un inteligent nativ dar needucat .Din pacate am gresit.Idiotul este un prost pe care poporul o spune foarte bune :Nu-i prostul ,prost destul daca prostul nu-i fudul .Idiotul ar trebui sa-si faca campanie electorala prin semne,ca se pare ca Dl Antonescu o sa-i iasa pe nas castigul USL-ului cu ajutorul lui Becali.Asta crede ca inteligenta i se trage de la potofoliu,sau mai bine zis punga.Nu pot sa-l ascult pe cretin fara sa nu mi se face rau.

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.