Două informaţii – Da, tati, ăştia manageri!

Prima informaţie este că cipriotul Dimitris Sophocleus a preluat conducerea CFR SA. Păi da, tati, să fie manageri din ăştia super-specialişti, care doar se uită la calea ferată şi se îndoaie şina ca la ochiul lui Superman, manageri din ăştia ninja care dacă trag o băşină împing locomotiva cu şaij de vagoane timp de un an.

A doua informaţie este legată de Cipru, ţara de unde a fost extras dibaciul manager. Ştiţi ce cifră de afaceri au căile ferate cipriote? ZERO! Pentru că nu există! În Cipru au existat 122 km (!!!) de cale ferată care au funcţionat până în 1951. V-am spus că e ninja managerul? Ninja!

Aducem şi la TAROM un boşiman ceva? Un beduin la Hidroelectrica? Că la ICR am rezolvat-o cu români.

0 thoughts on “Două informaţii – Da, tati, ăştia manageri!

 1. Imi era frica ca era grec ,grec daca este cipriot m-am linistit ,daca avem noroc porcesc poate sa fie chiar din partea turca a Ciprului .Turcia are 7% cresterea pibului ,poate ne pune dumnezeu mina in cap !!!. 😯

 2. Eu l-aș fi pus pe Florin Cioabă, mânca-ți-aș, la CFR. Supușii săi oricum dețin know-how-ul. Și aș fi redenumit compania. CFRr SA.
  Ca să ne apropiem de realitate și în acte.

 3. Nu numai ca nu exista cai ferate, nici un fel de sine sau “linii”…aici nu exista nici transport in comun. Nici autobuzele nu circula, decat atunci cand vor soferii iar publicul care circla cu ele este exclusiv compus doar (sau decat, vad ca e la moda in Romania) din imigranti. Toti cipriotii au cate 4 masini in familii cu 3 membrii, iar odraslele la scoala nu isi permit sa mearga pe jos!
  Criza mare…cafenelele pline iar joburile de ospatar, vanzator si babysitter sunt necunoscute pentru localnici deoarece…toti s-au nascut cel putin manageri!!!

  Cat despre competente…sunt de o lene istorica, nici apa in pahar nu isi toarna singuri avand cate 1 sau 2 romani, ucrainieni, bulgari, sarbi (etc) la masa sa ii pupe in fund, iar acasa cel putin cate o filipineza sa ii calce, pieptene si sa ii spele pe dinti…sau sa le aiba grija de copii!

 4. Cu alte cuvinte: caile ferate cipriote nu inregistreaza pierderi, nu polueaza si nu exista plangeri impotriva lor. N-au inregistrat nici un accident major sau minor, cu victime sau fara, cel putin in ultimii 50 de ani. Nu se fura cablurile, nu au greve, nici macar trenuri intarziate sau anulate n-au avut de peste o generatie s.a.m.d.
  De ce trebuie sa vedem doar partea goala a paharului?

 5. Ma uitai, de curiozitate, cine e cipriotul. Profesional vorbind.
  Cipriotul a lucrat pe pozitii de top in marii firme romanesti. A fost Director Financiar (CFO) la A&D Pharma si apoi la divizia telefonie mobila a Romtelecom. De unde a si venit la CFR.

  Ideea e ca omul e de meserie manevrant de bani. Numirea unuia ca el la conducerea unei companii care straluceste prin incapacitatea de a gestiona corect banul e, evident, o gogomanie.

  La CFR director general trebuie sa fie un mecanic de locomotiva, la Hidroelectrica un electrician, iar la TAROM un pilot de avioane si adjuncta o stewardesa. La spitale musai medici, la combinatele metalurgice (cite mai sint) otelari, etc., etc., etc.

  CFR-ul e doar o locomotiva mai mare. In rest se conduce la fel.

  1. Da, monşer. Sunt absolut convins că cipriotul e meşte la mişcatul banilor, precum zici. De altfel Cipru chiar are reputaţia unui loc spre care se mişcă mulţi bani. Tocmai mişcatul banilor e problema.
   Altfel sunt desigur convins că ai dreptate, nimic nu e mai potrivit la TAROM decât un agronom ( avem şi rimă!). Sau inginer silvic. Nu contează. Important e să nu fie român.

 6. Calea Ferata Romana nu este acolo unde este pentru ca ar avea probleme tehnice, sau pentru ca aliajul din sine e prea moale si ne trebuie un specialist s-o deznoade. Calea Ferata Romana este acolo din motive de bun public, iar ca orice bun public, el este tentant. Ca si capacul de canal. Asta este motivul pentru care orice companie mare din lumea asta e condusa de manageri de cariera si nu din specialisti. Si nici nu vad o problema cu faptul ca acest om are nationalitate cipriota. Sa stiti ca universitatile de management cu renume sunt deschise si pentru cetatenii din Cipru. Cand o sa incetam sa mai gandim in termeni locali, neaosi, ne vom simti mult mai bine … mai eliberati …vom zambi mai mult. Curaj ….

  1. Temerarul tatii! Da’ pentru români, ce crezi, or fi deschise universităţile alea? Sau acum urmează răspunsul ăla: românii sunt hoţi, ciprioţii sunt pansament?

  2. Cetatenii ciprioti nu prea urmeaza universitati de management cu renume numai daca sunt cumva amestecati cu alta natie (exceptand Greci ca sunt frati si sunt cam la fel!) pentru ca numai in acest caz au destula energie si minte sa faca asta. Cetatenii ciprioti frecventeaza propriile universitati tocmai pentru ca sunt de renume international cica’… banu’ jos (vorbim de taxa anuala de minim 9000E pe an la cea mai “ieftina” universitate sau chiar si curs privat), prezenta facultativa ca doar sunt in familie (800 mii in toata insula, mai ca nu ii stii pe toti dupa cativa ani). Si TOTI sunt manageri! …repet nu da bine sa fie mai jos de Manager..numai in sus!

   Termenii locali sunt cei mai acuti in Cipru…sunt toti neamuri’ singura lor salvare sunt miile de firme off shore care platesc impozite injumatatite si trag Europa in piept… sau nemtii care vin in Noiembrie in vacanta pentru ca e la jumate de pret.

   Bineinteles generalizez! sunt si exceptii dar prea putine! stereotipurile circula dintr-un motiv…dupa vorba noastra “nu e fum fara foc!”

   Zic eu…

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.