Vocea şi talentul

Există nişte chestii simple de care trebuie să ţii seama când vrei să te apuci de câte o treabă. De exemplu, dacă vrei să te faci beţiv e musai să te asiguri că te ajută rinichii, că te ţine ficatul. Dacă te bate gândul, tot de exemplu, să te faci contabil dar operaţia 3+3 îţi cere un foarte mare efort de concentrare, iar pentru rezultat simţi nevoia să verific pe Google, atunci e limpede că nu ţi-ai nimerit vocaţia şi că bacalaureatul nu mai e ce a fost odată. Mai extragem un exemplu. Dacă ţi se năzare că poţi fi traducător, pentru că, în imaginaţia ta, eşti prieten cu limba engleză (fiindcă ai văzut toate sezoanele din “Prison Break” fără subtitrare) şi execuţi o traducere de genul “Nu şti nimic despre mine!” sau “I-a pistolul ăsta, ciurui-ţi tot ce ce mişcă”, ei bine, atunci iar ai rasolit-o.

Dacă eşti inept, netalentat sau pur şi simplu idiot, mai ai o soluţie: pilele. Cred că asta explică foarte, foarte multe. Nu insist.

Avem aici un exemplu. Flăcăul e evident implicat, dornic să presteze. Gura molfăie, bojocii pompează… dar degeaba. Nu sunt eu foarte dus la biserică, dar parcă tot nu e în regulă ce gâfâie băiatul ăsta. La un eurovision, hai, mai treacă-meargă, dar la botezuri-nunţi-înmormântări exigenţa e maximă.

Advertisements

9 Comments

Filed under cacatul in arta

9 responses to “Vocea şi talentul

 1. feodor

  :))) Credeam ca e ceva gen; “-Cine va recomanda?
  – Vocea si talentul meu! ”
  dar e cu mult peste. :)))
  Avem si auditie cu strigaturi. Nuca apreciaza negativ prestatia .

 2. Ce mai il bate de departe pe Fernando ….. 😈

 3. Ei, au luat prea-sfinţii şpagă când l-au făcut popă!
  Da’ ce-are comun cu U-2? Că văz că-i la pachet cu With or Without You, care… parcă-i altceva!

 4. Va citesc cu mult interes si va admir sincer stilul. De ce ati simtit nevoia sa-l dati de exemplu pe impricinat??Nu o luati in nume de rau.

 5. VictorCh

  Bagsama n-au nimic in comun – adica nimic altceva decat faptul ca figureaza succesiv in play-listul cuiva, acolo unde a gasit autorul respectivul clip.

 6. PAH

  Bre, mai trist e că ficiorul este plătit de stat, cu minim 800 de lei pe lună.

 7. Mad Mada

  “Cine te recomandă” e laitmotivul prezentului. Nu poți nici să tragi o bășină fără existența unui mentor sus-pus. Dacă ai tras-o din greșeală, sau, mai rău, în completă solitudine, e sortită unei existențe efemere. Dacă a fost binecuvântată, va face pui, va fi mediatizată și o mulțime de critici își vor exprima admirația și vor spune că miroase a lemn de santal. Filmele regizate acum muuult timp de Mircea Drăgan sunt mai actuale ca oricând. Semn că nu învățăm nimic din erorile trecutului. Mi-e lehamite de spectacolul lumii…

  • VictorCh

   Lasa creatiile lui Mircea Dragan, alea-‘s relativ (inca) recente – mai bine vezi cat de actual-contemporane sunt (PAR) cupletele lui Tanase, ba inca si scrierile LUI CARAGIALE (si ma refer la Ion Luca, nu la Mateiu).

   (Existenta mentionatei emanatii ORICUM este efemera – impresioneaza doar prin intensitatea / neplacerea senzatiilor olfactive create, nu prin durabilitate. Si necesara este existenta nu a unui mentor – TOTI stim sa le tragem, si niciunul dintre noi nu ne batem capul sa le ritmam / modulam, ci eventual doar sa le ascundem / mascam – ci a unui protector / sustinator / promotor.)

 8. Pingback: Si totusi, ce ma recomanda? | mediatorulvostru

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s