Un preşedinte nu vreţi?

Cum prea bine aţi observat, a început fermentaţia pentru prezidenţialele de anul viitor. Din toamnă mă aştept să fie mare bolboroseală. La fel de bine aţi observat ca PNL are deja un candidat, pe Crin Antonescu. Foarte probabil, PSD va avea propriul candidat. Băsescu îşi caută şi el candidatul, c-o fi Boc, MRU sau Macovei – numai minunaţi. Nu vor lipsi, cu siguranţă, nici candidaţii exotici – nu ştiu cât de disponibil va fi Ninel Potârcă. Elodienii îl vor avea şi ei pe DDOTV, iar agitaţii pe eternul CVT.

Dar voi? Voi, bă contribuabililor! Voi aveţi un candidat al vostru? Al vostru! Adică al vostru, nu unul care vi se serveşte de una dintre găşcuţe, ca de obicei. Că după aia iar votaţi 2 minute şi ocărâţi cinci ani. Aşa că poate vă gândiţi la un candidat al vostru. Care nu e musai să fie clocit de atâta politichie, nici măgar şi demagog. Sigur veţi găsi un om de ispravă pe care să îl împingeţi voi în faţă, nu un şmecher care să vă mâne el ca pe oi. Nu greviştii foamei şi lăutari. Poate îl găsim împreună şi dăm democraţiei sensul corect.

10 thoughts on “Un preşedinte nu vreţi?

 1. Se vede ca trebuie sa fim dezamagiti inca a zecea oara.Cine putem avea incredere , ca dupa aceea sa observam ca a fost securist,criminal in serie sau mai stii ce?!.Altul nevinovat nu poate fi presedinte din pricina varstei care l-ar exonera de pacatul originar,si in plus nu exista nevinovati in aceasta tara.Oricum dl Antonescu castiga presedentia doar daca nu face un accident fatal.

 2. Întrebare f.pertinentă. Timpul scurt, ca şi purceaua neantizată in ză cotetz, nu mai permit fasoleli în jurul ei. Trecem la răspuns? Cine este pentru, să facă un pas în faţă. Prin prezenta declar că l-am făcut.

 3. In oricare dintre statele democratice (ha, ce-am mai ras!) pulimea e manata ca oile la vot, nu-si pun contribuabilii alesi dintrei ei, ci tot partidele/gastile vin cu alesul. Cu o singura si mare diferenta: nu-si permit sa puna in fruntea tarii orice bou lovit de traznet pentru ca acel ales trebuie sa-si respecte promisiunile facute in campanie, altfel iese pulimea in strada si da fiecare cu ce poate! La noi e caldura mare!

 4. Parcă am fi în Zona Crepusculară. Auzi, Boc, Udrea, Macovei, MRU, ar fi buni de candidaţi! Bătaia de joc a lui TB, nu are limite şi nici ruşine. Urăşte poporul asta din rărunchi,

  1. “Auzi, Boc, Udrea, Macovei, MRU, ar fi buni de candidaţi!”
   Pai ei CHIAR AF FI – FOARTE buni (PT BASESCU!) drept candidatti la presedintie…

 5. Pe de alta parte intrebarea este retorica si pentruca niciodata si nici in vreo tara presedinte nu a devenit la ideea multimii.De castigat castiga ori ce idiot care este aflat in spatele unei masini enorme care duce la castigarea alegerilor.Nici in SUA ,chiar si cu anume particularitati specifice , niciun miliardar n-a castigat vreodata presedentia.La noi este deadreptul imposibil ca un om sa castige ca persoana particulara oricat de valoros.

 6. CUM ar putea fi gasit – dinafara actualelor “jocuri politice” – vreun candidat care sa fie concomitent atat adecvat cat si suficient de cunoscut (si recunoscut) de masa alegatorilor pt a avea vreo cat de mica sansa la a si fi ales (ca de candidat… “platonic” eu personal nu simt absolut nici o nevoie) si sa mai SI aiba (dupa alegere) destula putere incat sa reuseasca SA SI FACA ceva, impotriva (in ciuda) opozitiei pe care cred ca nu se indoieste nimeni ca o va intampina alesul atat din partea “actualilor” cat si din cea a quasi-integralitatii aparatului functionaresc – birocratic care ar trebui sa participe / contribuie la implementarea masurilor luate. (Dupa parerea mea, daca prin vreo minune un asemenea candidat ar reusi sa fie ales, nici macar n-ar mai ajunge pana la el – in timp util – informatii corecte si pertinente pt ca el sa aiba PE CE BAZA sa faca necesarele analize din care sa traga concluzii pe baza carora sa ia masurile necesare…)

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.