Politichie, pe scurt

– Nu-mi dau seama dacă Ponta chiar e nemulţumit de nominalizarea lui Săpunaru pentru Ministerul Transporturilor sau i-a transmis shaolinul de la Cotroceni că trebuie să strâmbe din nas. Oricum, e tot aia. Săpunaru e o belea cu picioare, cu asta sunt de acord. Numirea lui ar fi o tâmpenie- iar sunt de acord. Dar dacă te uiţi la premianţii care ocupă varii portofolii în actualul cabinet, atunci devine evident că exigenţa asta e o descoperire foarte, foarte recentă.

Pentru Antonescu ar trebui să devină limpede ( iar dacă nu, poate îi explică cineva) că toate boacănele astea care lovesc PNL sunt de fapt bolovanii atârnaţi de gâtul lui, cei care o să-l înece. Pentru că e tot mai evident că avem de a face cu o mişcare premeditată de decredibilizare a PNL şi implicit de limitare a  accesului său la voturi, în perspectiva viitoarelor alegeri prezidenţiale. Ceea ce pe mine nu mă deranjează deloc, dar poate fi o problemă pentru odihnitul domn Antonescu, cel care de ani de zile trăieşte doar pentru a se visa cotrocean.

– Nimic nu ne împiedică să discutăm cum ne taie capul despre retragerea decoraţiei lui Tokes. Putem vorbi despre aspectele juridice, despre motivaţie sau orice ne trece nouă prin cap. Dar n-ar fi mai bine să începem cu începutul? Adică să vedem cine şi de ce i-a acordat aeastă distincţie?

 

– În ţara asta organizăm referendumuri ori de câte ori îl loveşte damblaua pe câte unul. Mai puţin atunci când ar trebui. Nu a existat niciun referendum când s-a decis intrarea în NATO, aderarea la UE şi nu va fi niciun referendum pe subiectul introducerii monedei euro. Nu că referendumul ar schimba mare lucru, dar e pe aici o chestie care ne încurcă şi se numeşte democraţie.

3 thoughts on “Politichie, pe scurt

  1. “Mai puţin atunci când ar trebui. Nu a existat niciun referendum când…”
    AIUREA! EXACT cand a trebuit, adica atunci cand nu conta!
    (La noi tre’ sa dai plebei ILUZIA ca are un cuvant de spus, da’ sa te feresti ca dr(Biiip!)ul de tamaie ca nu cumva sa-i vina ideea sa vrea sa-si si foloseasca aceasta putere. Daca “N-AI STIUT” (ci’ca) CE anume vrea “boborul”… iaca, o bulina neagra, acolo, ca nu l-ai consultat. Da’ daca-l consulti si iese cumva altfel decat ti se impune sa faci, atunci PE UNDE “scoti camasa”? Ca ramai descoperit cum a ramas istetul nostru national cu referendumul pt parlament unicameral… Bine, de ASTA nu le pasa celor care conteaza (celor cu poruncile – si cu “lozul”), da’ de un vot popular nagativ “la noi” pe care l-ar putea specula impotriva lor “o anumita parte a presei” de “la ei”… poate ca le-ar pasa. DE CE sa riste? Lasa prostimea in pace sa se certe pe fleacuri, ba o si mai aţâţă, asmutind-o pe subiecte “benigne” (pt ei)…)

  2. Ma tem ca dl. Antonescu a facut o figura buna,dand de lucru DNA-ului o victima si desemnand o persoana onorabila care n-a mai apucat sa fie inhatata de par de ANI.DNA,etc….lasandu-l pe scelerat cu gura cascata ,nemai putand doar sa-l atace pe presedintele PNL pe care-l doare in partile moi de atacurile cretinului.

COMENTEZI?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.