Consumatorii de apocalipsă

Homo discutabil sapiens a devenit un mare consumator de apocalipsă. O apocalipsă de proporţii biblice e dificil de livrat, presupune un montaj sofisticat, o desfăşurare logistică de anvergură şi mai ales o distribuţie imposibil de construit. Există, totuşi, în cea mai obama dintre democraţii, un consistent pachet de zeloţi care pot jura că trăim fix vremurile apocalipsei descrise de Ioan, iar ei se pregătesc să facă parte parte din prima promoţie de înălţaţi la cer.

Cum apocalipsa biblică nu e chiar la îndemână,nesaţul consumatorului contemporan de nenorociri e satisfăcut cu imitaţii de mai mică anvergură ale originalului, conţinând E-uri, pixeli şi cerneală tipografică. Media, mereu disponibilă, mereu gata să satisfacă nevoia consumatorului (cândva am fi vorbit despre nevoia de informare, azi nu ne mai împiedicăm în astfel de mofturi) dacă nu are cum livra o apocalipsă autentică, D.O.P., livrează produse, de o calitate inferioară, e drept, dar disponibile într-un stoc satisfăcător. În lipsa apocalipsei există o aprovizionare constantă cu nenorociri, catastrofe de mari sau mici dimensiuni, prăpăd moderat, cataclisme HD, crime odioase ori măcar nişte buclucuri satisfăcătoare sau ceva belele suficient de convingătoare.

Vine noua era glaciară, se topesc calotele glaciare, mor albinele, dispar bananele, tsunami-urile vor lovi la Rădăuţi, urmează  războaiele mondiale nr. 4, 5 şi 6 ( al treilea a fost anulat din lipsă de rating), loveşte meteoritul, coreeni comunişti au fabricat o armă chimică teribilă, care te face să râzi ca prostul, se termină petrolul, nu se termina petrolul, dar se scumpeşte, din cauza poluării aerul îşi schimbă compoziţia chimică şi avioanele nu mai pot zbura etc. etc. În general, savanţii britanici sunt pionierii marllor descoperiri. Nu întotdeauna vestitoare de apocalipsă, dar cu valoare de întrebuinţare, în orice eventualitate

Descoperirile savanţilor britanici, fie că eşti sau nu un îndărătnic consumator de prăpăduri, reprezintă o constantă sursă de reverie. Poţi afla că femeile pot citi alfabetul Braille cu ajutorul clitorisului, că peştii “gupi” sunt mari amatori de Mozart, dar îl detestă pe Wagner ( mai ales pentru rasismul lui), că particula lui Dumnezeu e de fapt un boson amărât, fabricat în China, că mucii conţin o enzimă care te face mai deştept – de aceea e recomandat consumul de… în fine, aţi înţeles cum poţi rapid deveni savant-, că prinţul Charles are o pereche de cromozomi în plus, pe care i-a luat de la o prostituată tailandeză etc. etc.

Cea mai recentă descoperire a savanţilor britanici este că urmează, într-un viitor neprecizat, dar imediat (!), o cumplită invazie a românilor şi bulgarilor. Conform aceloraşi cercetători britanici, bulgarii şi românii reprezinta o specie destul de înrudită cu homo sapiens, care se hrăneşte cu slujbele britanicilor, ajutoarele lor speciale şi care, lucru cu adevărat uimitor, e gata să trimita către Marea Britanie un număr de năvălitori cu mult mai mare decât populaţia României şi Bulgariei, luate la un loc.

Britanicii, popor paşnic, sedentar ( există un popor britanic?), care au învăţat din propria experienţă, în Asia, Africa, Europa sau Americi, ce nenorociri urmeaza când vin unii peste tine, au intrat, fireşte în panică. Lucru perfect normal. Cine şi-ar dori să fie colonizat de o populaţie străină, inferioara numeric, cu igienă precară şi obiceiuri sanitare discutabile? Chinezii nu şi-au dorit-o, nici indienii, nativii australieni sau americani, nici popoarele africane. ( Poate nici igiena indienilor sau africanilor nu e standard de farmacie, dar europenii veacurilor spre care scuipăm aluzii erau campioni absoluţi!) Asa că teama lor e absolut de înţeles.

Acum apare problema. Dând dovadă de o totală lipsă de respect faţă de ştiinţa/media/politica britanică, românii şi bulgarii încă nu au comis acel gest de necesara politeţe ( iar în Marea Britanie politeţea e obligatorie – aşa se şi explică articolele din presă despre români şi bulgari!) de a năvăli cum se cuvine spre Regatul Unit. Care Regat Unit, în momentele de îngâmfată nostalgie îşi mai spune şi Imperiu. Lipsa totala de respect faţă de valorile europene a bulgarilor şi românilor, care încă nu au avut bunul simţ de a da năvală, nu aveau cum scăpa nesancţionate. Apocalipsa nu putea rămâne ne-executată! Până la urmă xenofobia românilor şi bulgarilor trebuie sancţionată! Adică în Spania, Italia de ce da şi aici nu? Asta e xenofobie şi e total incompatibilă cu spiritul european!

Cum catastrofa profeţită nu s-a împlinit, admirabila presă britanică ( başca butoanele din spatele ei), cea care dă standardul în carevasăzică-ul de presă de le Terra, Calea Lactee colţ cu Andromeda, se ocupă de apocalipsa care deja s-a petrecut. Şi care nu e chiar apocalipsă, nici catastrofă, nici măcar un deranj mai de Doamne ajută, dar e pe bază de români şi bulgari. Aşa că îi ia la poc şi pârţ pe românii (şi bulgarii, şi bulgarii!) prezenţi deja acolo. Iar în Regatul Unit – care la băute îşi aminteşte că e Imperiu- lipsa de şepcuţă roşie reprezinta o gravă încălcare a legii, cutumei şi a altor chestii, neprecizate, dar foarte grave.

Între timp, s-a aflat că regina, adică majestatea sa, adică Elisabeta, care e nemţoaică, nu româncă sau bulgăroaică, e falită. Din nou. Savanţii britanici chiar nu pot lega punctele? Nu e evident cum s-a ajuns aici? Bulgarii. Şi românii! Păi?

 

5 thoughts on “Consumatorii de apocalipsă

  1. Poate ca este intemeiata aceasta frica de viitor a englejilor. In 2010, catastrofa : cel mai folosit nume de botez a fost Mohammed (cu diferitele lui forme). S-au pus englejii pe facut copii, da’ Mohammed a ramas in continuare pe un onorant loc 2. In 2012 alta catastrofa : Londra a fost declarata prima regiune a Marii Britanii in care albii (White British) sunt minoritari. Asa ca autoritatile s-au gandit sa abata atentia si, conform locului, sa dea cu niste ceaţă, ajutati si de putinele cunostinte ale localnicilor in legatura cu aceasta pata alba din cultura lor, care este sud-estul Europei. La ce catastrofa sa se mai astepte si din partea asta ?

    Sau, pur si simplu, poate ca le vine tare greu sa stie ca, odata /candva, era imperiul in care soarele nu apunea niciodata … iar acu’, ce sa vezi, acu’ au observat ca soarele apune si la ei ca la altii, ca la romani, ca la bulgari …

    1. Ei, poate ca vor mohamezii si coloratii in cantitati mari… Altfel de ce sa spuna Cameron cu gura lui in India, in plin scandal paranoic cu romanii si bulgarii, ca UK doreste ca indienii sa vina in UK in numar tot mai mare… Numarul conteaza la alegeri. Orice ar fi, romanii si bulgarii nu se inmultesc ca mohamezii. Eu cred ca englezii au exact ce au vrut.

  2. Mereu se caută vinăvaţii de serviciu: în SUA negri, în Germania evreii, în Romania ţiganii, în Rusia cecenii.. Anglia nu face dar, notă discordantă.

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.