Ah, ce vot mare ai! Dă-mi-l! Dă-mi-l tot!

Mai zilele trecute conspectam lista de prezidenţioşi, oameni cu ambâţuri zdravene care tânjesc după omleta de Cotroceni, singura făcută din ouă de sepepist şi prăjită în ulei de girofar. Lista plină de bărbaţi cu neveste şi freză unsă cu petrosin; afar’ de Elena de Udrea ot Pleshcois ( ase citi franţuzeşte, graseiat şi cu botul ţuguiat), care n-are nici nevastă trecută în permisul de port ruj, nici bărbat în declaraţia de înavuţire, dară are generaţia înghesuită în bluji. Când te uiţi pe bonul de magazie şi vezi ce materiale s-au scos pentru fabricarea curului care va sta pe tronul de la Cotroceni, ţi se îndoaie gândul ca tulpina gladiolei uitate pe calorifer.

Intermezzo literar-artistic: “Geaba plânge camionu’/ nu-i maşină ca avionu’/ nici organe ca colonu’!”

Dacă te ia nevoia să-l angajezi pe unul şef de aspirator sau element de calorifer, îl întrebi mai întâi cum mănâncă sarmalele, dacă a fumat fără filtru, căt de des foloseşte prezervativul pentru a combate efectul de seră şi, în general, ce realizări/împliniri/isprăvi/pocinoage a avut în cariera de artist, că doar nu o să dai utilajul pe mâna oricărui purtător de gleznieră, care se mai şi droghează fumând pătrunjel uscat. La alegerea preşedintelui nu mai stă nimeni să cerceteze fleacuri din astea burhezo-moşiereşti, se trece direct la numărarea de aluniţe şi gâdilarea scrotului de scrumbie.

Dând cu termometrul prin lista de candidaţi, constaţi, mai întâi, că a dispărut alcoolul din termometru (rău, rău păcatul beţiei), apoi că e pe acolo o înghesuială de nimeni cu ambiţii de careva şi mare penurie de cineva, din cauză de ceva. Pauză de refacere a rimei:

“Fă, e grav fundamental/ fin’că uite în ce hal/ e votu’ universal!”

Revenim în Flegmatorium. Şi încheiem ca la festivalurile transmise de TVR în care urcă toţi pe scenă şi zbiară “Hey, Jude!”. Iar Jude, babă surdă şi senilă, face pe nebuna şi stă incuiată în baie încercând să înţeleagă de ce e albastră apa din budă, câtă vreme ea micţionează galben.

În general, în viaţă, o carieră de succes se rădică pe lucrurile grozave pe care le-ai realizat. În politică e pe bază de supt, licurici, genunchi în oo şi hrean în maioneză. Meritele şi realizările nu interesează, ba putem pentru ca să zicem că cauzează (poftă bună!). Şi uite aşa devine de înţeles de ce lista de candidaţi la prezidenţiolagie, de ce toţi prezidenţagii au deja cariere de succes în politică, dar dacă te opreşti din băgat degetele în priză şi te întrebi ce stafide au realizat de când au ei cariere de succes, obţii o foaie velină. Iar dacă te întrebi care-s marile isprăvi care îi fac pe ei să vrea să se dea cu ţuţu la palat la cotroceanca şi pe tine să le faci tatuaj cu ştampila de vot, atunci intri pe perfuzii cu Antinevralgic şi începi să auzi cântece cu Temişan, de la festivalul de la Puchineşti.

Final mentosan, fără rime, fără versuri, dar cu nădragii în vine şi lecturi din prospectul flaconului de democraţie, de unde aflăm că printre efectele secundare se numără şi fisurile anale.

Vivat scroafa aerodinamică! Trăiască prietenia româno-spirtoase!

 

 

3 thoughts on “Ah, ce vot mare ai! Dă-mi-l! Dă-mi-l tot!

  1. Ba este si va si reusi ,desi nu toti vad intre cine se lupta pentru presedentie.Daca Dl Antonescu castiga, toti cei care se calca pe bataturi si taie cu spor frunze la caini,”papa” bugetul in detrimentul ,culturi ,sanatatii, educatiei etc..vor fi redusi la minimul posibil , li se vor taia ghierutele si vor devenii slujbasi onesti in interesul public sau se vor duce la puscarie.De noi “depanda”.

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.