Bercea Mondialu, Traian Coaxialu şi şpagograma

Ce e foarte limpede, din înregistrările difuzate de Antena 3, e că Mircea Băsescu era bot în bot cu borfaşii. La fel de limpede e că a luat căcălău de bani de la ăia, promiţând că-i scapă de puşcărie. Nu există dovada certă că Traian Băsescu are vreo implicare în toată mizeria asta – declaraţiile lui fra’su’, care îl cam bagă în rahat, pot fi sau nu crezute. Dar există încă imaginile cu actualul preşedinte de gât cu Bercea Mondialu. Şi precedentul Nana. Pentru dreptate, trebuie, totuşi, să admitem că nu avem o probă directă a vinovăţiei lui Traian Băsescu, în această chestiune.

Tot aşa, nu avem probe directe ale vinovăţiei sale în afacerea Nana, în afacerea ALRO, în afacerea Luxten ( leafa primită de fiică-sa nu e o probă suficientă), în învârtelile Elenei Udrea, ş.a.m.d. . Existau probe foarte clare în afacerea casei din Mihăileanu. Sau în dosarul Flota. Şi degeaba.

Traian Băsescu se văita că “fraţii nu ţi-i poţi alege”. Şi are dreptate. Dar poţi alege să nu stai bot în bot cu de-alde Bercea Mondialu. Sau Udrea. Poţi alege dintre casele primăriei – şi a ales-o pe cea din Mihăileanu. Poţi alege să nu plezneşti un copil, iar dacă o faci, poţi da dovadă de un elementar bun-simţ şi de minima decenţă de a recunoaşte şi de a-ţi asuma fapta, în loc să procedezi ca un borfaş versat (cam cum fac acum cei din clanul lui Bercea) şi să îţi trimiţi membrii clanului să pipăie pixelul albastru. Sau poţi alege sa nu o laşi pe o tâmpită să comită ilegalităţi care ar putea trimite-o în puşcărie, pentru a-i rezova campania “independentă” a lu’ fiică-tii.

Problemele lui Băsescu abia încep. Înainte de a-l trăda serviciile ( se întâmplă şi asta) l-au “dat în primire” ţiganii cu care se combinase. Iar marele bărbat, atotputernicul, găozul justiţiei, prepuţul curajului… tace ca furunculul pe bucă. Şi stă ascuns. Nimic de adăugat, nimic de comentat.

O să iasă, la un moment dat, probabil. Şi o să lăcrămeze. Şi o să se declare dezamăgit de fra’su’. Şi victimă a Antenei 3. Nu m-ar mira să caute pixelul albastru din înregistrări. Oricum nu mai contează. Se încheie zece ani urâţi, zece ani de care Romăniei ar trebui să-i fie ruşine.

Când vă alegeţi preşedintele, de acum ar trebui să ştiţi, vi-l alegeţi cu tot cu fiice, amantă, gaşcă, foame de bani, clanuri ţigăneşti şi fraţi. Ar trebui ştiut, măcar de acum înainte.

P.S. Aştept cu teribil interes un nou editorial al lui Pleşu. Sau Cărtărescu. Sau…

7 thoughts on “Bercea Mondialu, Traian Coaxialu şi şpagograma

 1. Rabbi, ma gandesc si eu asa, ca omu’
  Daca mi-ar lua Dumnezeu mintile sa candidez la presedintie si v-ar lua Dumnezeu mintile sa fiu ales presedinte, inclin sa cred ca as agrea cu toti cei din familie ca de acum inainte se schimba serios datele problemei. Chiar si o amenda de radar primita de vreun cumatru se repercuteaza asupra mea. Sa nu mai zic de mascari si mai mari.
  La astia insa nu se pune asa problema. Ei au fost si sunt niste smecheri sfertodocti, care nu au contenit in a trage foloase de pe urma pozitiei ocupate. Legea oricum nu se aplica in cazul lor, iar seninatatea cu care vorbea milogul ala o demonstreaza. Inca o data, daca era nevoie.
  Sila!

 2. Doamne, o sa iti cer numerele de la loto.
  Ai simtit perfect ca o sa lacrimeze.
  Dar e lacrima de ras. Micutul securist stie ca oamenii lui o sa il scoata si de data asta. Doar nu degeaba i-a pus acolo.

  Dincolo de gluma, poate ii spune sarmanului ca de justitie poate sa scape dar de tigani nu. Ban pe ban frate, nu poti sa iei banii si sa le tragi si pe coaja. Asa ceva doar romanii accepta. Ca sunt prosti chiar daca sunt multi.

 3. Cine a furat, va mai fura. Cine a trădat va mai trăda. Iar noi, cei care îi girăm cu votul nostru, suntem o naţie de complici. Vin alegerile prezidenţiale şi noi, trebuie să alegem între un om dovedit cu o hotărâre judecătorească definitivă că a uzat de fals, iar soţia sa, pretendentă la titlul de primă doamnă a comis un fals, sau un ins care şi-ar schimba priveliştea din Victoriei, cu cea din Cotroceni, doar pentru faptul că se crede grozav. Ruleta a pornit: nimic nu mai merge!

 4. Deci asteptam esplicatiile cu pixelul care acum e maro. Si lacrima prezidentiala. Si udrea care sa ne explice ca mirosul de sperma nu e de la ragaiala ei. Si cartarascu, plesu etc

 5. presu, liceeanu, cortorarescu et co. l-ar transforma pe orice mondial in Platon, daca asta le-ar lasa lor jucariile lor de ‘telectuali neatinse.

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.