Nea Stere și Covidu, Ludovic și economia

-Auzi, vecinu, mult ne mai freacă ăștia cu pârțoiu’ ăla de virus?

-Au grijă de noi, nea Stere!

-Au pe moaș’sa! Da’ și bulache ăsta de virus. Auzi la el, Covid 19. Ca la regi, că pe ăia-i numoerota ca pe pârnăiași. Că la regi și la pușcăriași era cu numere. Și la ăsta e dinastia naibii, auzi al nouășpelea, ‘tu-l în paș’ pe mă-sa. Covidu ăsta nu știe că, dacă e bulache așa, n-o să-i vină nimeni la nuntă, la botez?

Dialogurile cu Nea Stere nu trebuie să fie lungi ca să aibă zeamă. Omul le știe pe ale lui și universul ar face bine să ia notă. În cel mai rău caz te alegi cu un hohot de râs.

Cu același lucru te alegi dacă asculți monologurile lui Orban. Mai cu seamă considerațiile lui pe teme economice. Sau despre orice. Pentru că totul e în afara zonei lui de competență și orice e dincolo de ce poate el înțelege. Cu excepția damigenei și a concertului pentru acordeon și țambal în rom major, fără gheață, merci. Hai, să vă aud, repede, fără Google, ce meserie, ce pregătire are Orban? Mulțumesc, continuați.

Când iese din monolog și se avântă în conversații, tembelismul e depășit doar de tupeu.

Reporter: Bună seara. Voiam să ne spuneți legat de achizițiile publice în această perioadă de pandemie. Un exemplu concret: Ministerul Sănătății care, vineri, a lansat o licitație pentru echipamente, izolete, mai multe echipamente pentru această perioadă; la ora 15:16 a fost lansată această licitație în sistemul de achiziții, iar termenul pentru firme a fost astăzi, la ora 16:00. Dacă vedeți normal acest lucru.

Ludovic Orban: E o achiziţie în regim de urgență. Cred că știu despre ce e vorba. Este vorba de acordarea unui ajutor către Republica Moldova. Avem un termen în care trebuie finalizată această procedură. Probabil din cauza asta s-a folosit. Dar, în baza decretului prezidențial și a măsurilor aferente, se poate derula o astfel de achiziție rapidă.

Reporter: Totuşi, termenul aceasta atât de scurt, credeți că ministerul poate să facă niște achiziții la un preț rezonabil?

Ludovic Orban: Obiectivul nostru este ca, într-un timp cât mai scurt, să putem să îi ajutăm pe frații noștri de peste Prut pentru care, de altfel, am și anunțat, deja primul pas a fost făcut, prin echipa foarte frumoasă de medici, asistente care fac voluntariat într-o acțiune umanitară de susținere și urmează aceste materiale și echipamente.

Reporter: Nu, nu asta vă întrebam. Vă întrebam dacă nu există totuși suspiciuni, când astfel de proceduri se derulează foarte repede….

Ludovic Orban: Depinde de unde… Să vedem cum se va finaliza achiziția. După ce se finalizează achiziţia, vom vedea despre ce e vorba.

Clar? Avem un decret prezidențial care ne dă voie să șmen dacă avem chef, pentru că frații noștri, echipă frumoasă de asistente, lasă că noi oricum facem șmenul și vedem dup-aia cum iese. Și voi credeți că nea Stere e un caraghios?

E careva pe aici, vreun proprietar de butic, gogoșerie ceva? I-ați da prăvălia pe mână ăstuia? Dar lui Iohannis? V-a luat tusea? Sau bășitul? Oricum, nu ieșiți din casă.

4 thoughts on “Nea Stere și Covidu, Ludovic și economia

  1. Zice bine “‘tu-l în paș’ pe mă-sa!” dar ranga şi şpiralul pe unde-s (nu uit nici acum cumplita întrebare-răspuns-analiză-sinteză steriană,pre când se ridicase, scrisa vine, USL-ul : Dar cine f … mireasa?)?

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.