Ziua a cincea

În primele patru zile, Dumnezeu s-a ținut serios de proiect și a implementat cer, stele, pământ, iarbă, apă. Produse de calitate, nu chinezării. Și ziua a cincea începuse bine:

A făcut Dumnezeu fiarele sălbatice după felul lor, şi animalele domestice după felul lor, şi toate târâtoarele pământului după felul lor. Şi a văzut Dumnezeu că este bine.

Pe urmă i-a trecut românașului (să nu-mi ziceți că era finlandez!) ideea să facă și El o glumă. Și acum uite ce a ieșit.

Unu:

Vela crede că strănutul e atentat la siguranța națională, chestie subversivă. Scapi un hapciu, treci la bulănit în pat cu Arabu’ , Pansament și Fulgeraș de la Brăila. Bășitul intră deja la genocid, Curtea de la Haga scrie pe tine dacă scapi o pârțanie fără docoment.

Doi:

Greta cum o cheamă e ceea ce e. Aș fi putut spune că e cine e, dar n-avea rost. Că dozatorul de personalități a scos, contra monedei obișnuite, un fel de Jeana salvatoarea planetară dintr-o adolescentă cu minte puțină, școală și mai puțină și bărzăuni, e una. Că niște creaturi, din motive pe care n-are rost să le mai hapciu, o tot bagă în seamă, iar n-are rost să mai comentăm.

Dar lucrurile devin cu adevărat țuțuzdrele când o ființă (nu-mi e clar genul și nu vreau să presupun greșit că e o babă sau un moș, așa că, political corect, o să-i zic bab!) îi dedică o odă.

Clipul se va privi doar cu sulul de hârtie igienică la îndemână. Naște căcări de râs.

Trei:

Colonialiștii ăia opresivi au dus creștinismul unde trebuie și unde n-avea rost. Așa că, nimic de mirare, prin unele locuri sfintele taine devin ceva între procedee din artele marțiale și micul dejun la Guantanamo.

Patru:

Aici mai că nu-mi vine să zic nimic. Mă rog. Există, carevasăzică, un fel de concurs de… pisici! Concurs de… habar n-am. Concurs între fete cu puță. Ceea ce, ni se tot explică, e normal, frumos, subțire și plăcut, deci trebuie aplaudat. Cine nu aplaudă se consideră că a strănutat, deci există consecințe!

Cinci:

Cu asta închidem grădina zoologică, pentru azi. În curând o să aveți voie să ieșiți de la zăbrea. Și veți constata că s-a atrofiat totul. Așa că ați putea dori să faceți niște mișcare. Bun. Niște făpturi grijulii s-au gândit la asta, au constatat că sunteți cam behehe, deci e cazul să patrupede. Quatrobics de cheamă țicneala. Și cică e o chestie faină. Behehe.

Până la urmă virusoiul ăla nu e o idee așa de rea.

5 thoughts on “Ziua a cincea

  1. Stai că nu am înțeles ! Dece te-ai oprit la ziua a cincea că din câte știam Dumnezeu a făcut omul în ziua a șasea… Am verificat in biblie !
    Adică vrei să spui că noi românii, dacii liberi, am fost aruncați pe pământ din cauza unui strănut chiar din ziua a cincea odata cu oile si alte aninale ? Crezi că romănii așteptau cuminți să li se dea liber să intre pe pământul făgăduinței pe data de 6 dar unul a strănutat pe data de 5 și gata, am fost aruncați toți afară înainte de termen la fel ca oile si măgarii ? Adică așa am fost noi pedepsiți? Așa să fi fost? Ce chestie… Habar nu aveam ! Deci strănutatul este foarte periculos…

  2. Nu ma lasa sa il pun pe FB… Cica  “URL Blocked: Could not scrape URL because it has been blocked.” orice ar insemna asta. Mi-am permis sa fur un filmulet, imi cer scuze, dar am simtit nevoia sa popularizez rolul miscarii in pandemie.  O zi buna!

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.