Hoitul- obiectiv turistic. Un proiect PDL

Sub preşedinţia de rahat a lui Băsescu avem un guvern de căcat, condus de un premier de căcat. În care guvern funcţionează un ministru de externe. Aţi ghicit: de tot căcatul. Care face o declaraţie… ia să vedem dacă ghiciţi! Bingo: de că-cat!

Măgarul care ocupă portofoliul de ministru de externe socoteşte că Brâncuşi, Eliade sau Cioran îşi pot dormi somnul de veci (un stereotip, ştiu) prin străinătăţuri. În mintea puţină şi tulburată de sfârcurile Lenuţei, a ministrului de externe, rămăşiţele pământeşti ale celor trei nu ar trebui repatriate pentru că aici nu s-ar găsi destui gură cască să treacă pe la mormintele lor. S-ar găsi scoşi din circuitul universal – pare că gândeşte Baconschi. Că doar Brăncuşi a intrat în patrimoniul universal prin moaştele sale din coşciug, nu prin operă!

După logica baconschiană am face bine să-i cadorisim pe franţuji cu Coloana fără de sfârşit, că la Paris ar vedea-o mai mulţi turişti. Ba n-ar fi rău să le dăm americanilor şi Tropaeum Traiani de la Adamclisi, că la Disneyland l-ar vedea mai mulţi turişti. Iar Voroneţul îl putem muta la MGM, în Las Vegas, ca să fie puzderie de turişti. Cretinism portocaliu tipic!

Altfel, trebuie recunoscut că portocaliii sunt coerenţi şi consecvenţi. Amintesc îndemnul adresat de Băsescu românilor din Italia de a nu se întoarce prea degrabă acasă, că n-are rost. Ori teza lui că singurul lucru pe care îl putem exporta sunt “specialiştii bine pregătiţi”. Şi , cel mai recent, că România se vede mai bine din elicopter. Sau avion.

15 thoughts on “Hoitul- obiectiv turistic. Un proiect PDL

  1. Exact, sunt foarte consecventi. Parerea mea e ca noi chiar le-am dat +/- americanilor Coloana fara sfarsit, Tropaeum Traiani si restul tarii.

  2. Rabi – ar trebui sa-i explice cineva lui ba’secu ca Romania se vede CEL MAI BINE din PUSCARIE !
    Si sa-l felicite pentru ca are sansa s-o vada de acolo – cel putin cita vreme dosarul FLOTA nu se prescrie (ma rog, evaporarea flotei, faptele adica). 😀

  3. Nu este intentia mea sa diminuez credinta nimanui. Cel putin avem libertatea sa credem sau nu in ce vrem. Dar Boc ne ia libertatea asta cind afirma:

    “Fără credinţă în Dumnezeu, nimeni în România nu face nimic”

    http://www.gandul.info/news/boc-justifica-banii-alocati-bisericilor-fara-credinta-in-dumnezeu-nimeni-in-romania-nu-face-nimic-8150642

    Asta este o insulta la adresa tuturor cetatenilor romani care au o alta credinta, in Allah, Budha, sunt spirituali, sau cred in omuletii verzi. Boc este pur si simplu un idiot! Nicaieri in lumea civilizata nu o sa auzi un politician perorind asemenea timpenii.

    Asa cum spui, maro peste tot la orizont…

    1. Genial !!! Talmacean The Lord of the Dance! Superb.Glumim, ne amuzam, dar…acestia ne conduc destinele. Sigur EI se distreaza mai tare decat noi …Aia e!Am mai generat glume pe vremuri…si acum ?!Seamana, nu?Doar masinile de lux fac diferenta :))

  4. Dar oare a intrebat cineva care este dorinta familiei respectivilor?
    Pana se ne gandim noi daca e cazul sau nu sa le repatriem ramasitele, urmasii lor au dreptul sa decida ce se intampla cu aceste ramasite.

  5. Astfel de declaratii dovedesc impotenta intelectuala si de actiune a unor oameni catarati in functii prin linguseala, pupincurism si o totala lipsa de profesionalism.
    Se pare ca este o conditie, in acesta guvernare, pentru a conduce tara.
    Cu cat esti mai prost, mai incult, mai arivist, mai tupeist, mai incompetent si mai nepotrivit penru o demnitate, cu atat sansele tare vor fi mai mari sa fii numit intr-o functie in care sa faci dovada maxima a prostiei.
    Dar la ce sa ne miram – pestele de la cap se impute – iar capul, OMG, este complet putrezit.
    E pacat. Tara asta nu a fost intotdeauna asa. A fost guvernata sau condusa de oameni mari, oameni cu idei marete, cu idealuri, oameni care si-au dat si viata pentru valorile in care au crezut.
    Este incredibil cat de jos am ajuns, cat de mare este gradul de degradare morala.

  6. De ce se opune fiica lui Eugen Ionescu ca piesele tatalui sa mai fie jucate in limba romana ? de unde un resentiment atat de puternic ? de ce vrea cu tot dinadinsul ca tatal ei sa fie considerat francez si nu roman ?

    Ne-ai pus in fata ochilor trei romani care s-au realizat parasindu-si tara. Cand ai sa intelegi si tu ca traiul sub acelasi acoperis cu majoritatea covarsitoare a romanilor este ca traiul cu o nevasta isterica si depresiva (resp. sot coleric) ?

    1. Peste niste ani, multi, si-or zice si urmasii nostri la fel ca tine ?
      Stiind ca cei buni si multi pleaca, acum, din tara la indemnul conducatorului tarii ?

      1. @ feodor. Intrebare: daca ai stii ca singura recompensa a incercarii de a resuscita o Romanie moarta este sa alergi pe strazi de nebun cu sufletul slutit (daca nu de-a dreptul omorat) prin aceasta in brate, atunci optiunea de a parasi tara vi s-ar parea in continuare nedemna ?

        Cati dintre romani si-au insusit catusi de putin din credinta in miraculos a lui Eliade ? dar din etica lui Cioran ? dar din reducerea formelor pana la perfectiune a lui Brancusi ? cati si-au spus prin acestia “uite, nu sunt singurul nebun, cineva a fost inaintea mea in acele incaperi ale mintii” ?

        Eu nu sustin nebunia lui Baconschi sau a altuia. Sa fie aduse inapoi, dar parca intr-o troaca de porci nu merita.

        P.S. Resentimentele exagerate iti fac mai usoara indepartarea de tara.
        P.P.S. Va rog, nu considerati raspunsul meu drept afront. Ar fi pentru mine de-a dreptul penibil sa intru in polemica si cu acei putini romani care chiar merita altceva de la viata.

COMENTEZI?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.