Paharul cu bragă

Mai întâi am şters pagina care era aici mai înainte. Pentru ceea ce se întâmpla aici ne e de ajuns cufărul piratului.

Apoi am pus în loc paharul acesta cu bragă. Adică un locşor unde să mai tăifăsuim şi off topic între prieteni. Şi să pomenim de cele după care tânjim şi greu se mai găsesc. Sau deloc. Cum ar fi un pahar rece cu bragă.

123 thoughts on “Paharul cu bragă

  1. pentru achimistii contemporani care numai la gustul banilor se gîndesc pun si eu din profetia altor indieni a caror conational am fost 4 ani:

    Cree Indian Prophecy

    Only after the Last Tree has been cut down,
    Only after the Last River has been poisoned,
    Only after the Last Fish has been caught,
    Only then will you find that
    Money Cannot Be Eaten.

    mai mult dupa ce (‘mi) revin cu povesti din pacat adevarate.

  2. de fapt ca sa întelegi de ce am devenit dintr’o data cabotin am sa’ti raspund ca asta era afisul pe tejgheaua “alimentarii” de unde tocmai ma întorc. e un magazin în care micii producatori s’au reunit într’o cooperativa si îsi vînd produsele fara intermediari si fara euri. si asta sub nasul unui supermarche ( ce are filiale si în românia) si de vreo 10 ani vad ca rezista. ba au mai deschis si un alt magazin în alt cartier. partea nasoala e ca ele , cartierele, sunt de sînge albastru. consecinta e ca tot aia cu bani se îngrijesc de mate. restul , la carefour la coada la euri.( veniti, sunt în promotie!)

  3. Da. Au mai deschis un magazin. Vor mai deschide încă două. Se vor transforma în franciză. Vor fi listaţi la bursă şi ne întoarcem de unde am venit. La super-hyperul pomenit de tine eu nu calc. Din motive detestabile, dar nu calc.

  4. Salam-alaikum!
    vorba lui fane masonu’ “I’m back in the saddle again” !
    deci pentru domnu’ Constantin : vasu’ “Tagine” cu tugui vine cu primul camion. daca vrea Allah dupa 15-16 plec spre roumania si as putea sa’l carabanesc cu mine ( oricum am luat doua – unul si pentru mine)
    dar sa nu calaresc alaturea de subiect:
    deci pentru cei interesati o reteta de Tagine nesorbita din carti de bucate sau cu ajutorul lui google ci soptita de Samira (Marrakech- Medina):
    viandes ( agneau, mouton, veau, poulet)
    2gousses d’ail
    1 ognion
    persil+ coriandre frais
    épices: sel , poivre, gingembre, paprika , safran( un peu pour la couleur)
    huile d’olive
    legumes toutes sortes
    1-2 verres d’eau
    1/2 heures cuire la viande , ensuite rajoutes legumes ( carottes, courgettes, p.d.t , pt. pois, citron confit) encore 1/2 heures
    a la fin ajoute éventuellement olives (verts)

    fireste totul facut în vasul respectiv.

    acum daca aveti vas pentru couscous pun si o reteta maison (tot de la Samira)pentru couscous.
    viande , huile d’arachide + huile d’olive ( 1/2 verre chaque)
    sel , poivre, gingembre ( 1 cuiller chaque) safran un peu (pour la couleur)
    persil frais , purée de tomates
    2 ognions
    laisser 1/4 heure au petit feu.
    ensuite on ajoute les légumes:
    1ère partie: carottes, navets, chaux, fèves des marais
    1/2 heures cuire
    2éme légumes: courgettes, potiron, sauce de tomate (1/2 kg tomates)
    – ensuite on met le couscous dans le recipient special avec un peu d’huile 1/4 heure sur le feu
    -ensuite on met la semoule dans le plat avec 1/2 verre d’eau sans cuire
    -on met met ce couscous à la vapeur (2 ème cuisson)
    -3 ème cuisson: on rajoute du sel et 2-3 cuillères huile d’olive.

    acum continui sa spun ca cel mai bun couscous l’am mîncat la bruxelles facut de ( tunisianul) Rachid 🙂
    dar piesa de rezistenta în Marrakech a fost fara îndoiala “poulet au citron”
    am mai avut si la Fes ceva aventuri culinare dar am plictisit destul.

  5. Ciupico, un multumesc din toată inima! O să încerc reţeta. Nu cred că lipsa vasului cu ţugui va fi o scuză dacă o dau în bară!

  6. domnu Constantin , nu aveti pentru ce .
    uleiul ala e de Argan? ca am pus de o comanda.
    apoi eu cu camila nu m’am încurcat ( iar pe Camilla n’am vazut’o) în schimb vreo 2 proprietari de camile ( un fel de pesti) ne’au alergat cu scuterele prin toata gradina Menara caci am dat peste concurenta care te factura la minut 🙂
    în rest impresionant : ca o concluzie, o saracie care chiar daca te harcela cîteodata (aia mici si aia cu serpii lor chinuiti), parea mai demna decît cea “plîngacios” româneasca.
    si lumea e saraca nene! de la ala mic ce munceste în fabrica si pîna la ala chior ce sta la mila turistilor orbi din souk.

  7. Asa cum ti’am promis am sa amintesc niste întîmplari demne de braga de odinioara. Nu de alta, dar poate am sa fac pofta de scris si altora, caci material exista cu prisosinta. Baiet fiind bateam dealurile Neamtului pe traseul lui Calistrat Hogas, cel care’si plimba pisica de la o mînastire la alta. Deci cunosteam “muntii” si mînastirile din zona cam ca pe buzunarele mele si ajunsesem la performanta de a le “vizita” zilnic în preajma orelor de masa. Si uite asa posteam cam toata vara cel putin la masa de prînz. Tot în perioada aia am prins o adevarata placere în a gati buretii
    (” ciuperci” pentru sudisti) în diferite feluri si a face tot felul de serbeturi si dulceturi, caci erau pline locurile de fructe de padure. Asa ca exact cum la unii le ramîn tatuajele din puscarie, asa si mie mi’a ramas însemnat în minte gustul si parfumul serbeturilor si dulceturilor de alta data. Cum la bureti mai merg si acum cu placere, la zmeura si mure nu, din cauza ca au disparut “parchetele” din preajma, unde erau din abundenta odinioara. Asa ca acum, aflîndu’ma turist pe la mînastiri, cedez subit, de pofticios nevolnic ce sunt si cumpar de la niste taranci ( alea cu agricultura de subzistenta si telefon mobil ) de pe marginea santului un borcan cu serbet de zmeura si unul cu dulceata de nuci. E drept ca la fel de mare ca pofta era si reticienta. Si desi am încercat sa ma port ca un cunoscator, în fata atitudinii înalt profesioniste, întarite de telefonul cu camera, n’am reusit sa scot o reducere mai mare de 1 ron. Si datorez succesul asta faptului ca o deranjam de la un sms în care, din cauza milogirii mele, scria deja prea prescurtat ca nici ea nu mai stia ce’a vrut sa spuna.
    -Hai dom’le , da, mata stii cum toate sunt scumpe, acu si zaharul si toate cilea…hai ca ti le las la 8 lei borcanu ! amîndoua cu 15.
    -8 lei ? , spun eu replica din “The Life of Brian”, cu intonatia aferenta .
    -8 lei? repet exact ca în film. Degeaba, nu rîdea nimeni. Si apoi ea parea deodata ca’si regasise sirul din sms , asa ca am cedat poftelor si favorului ce mi l’a facut si le’am luat pe amîndoua cu 15 ron. Ca sa las totusi o nuanta de învingator am aruncat asa un :
    -vezi ca daca nu sunt bune, mîine ti le aduc înapoi.
    -da, da, spuse ea vadit impresionata cu barbia în piept si cu mintea la sms-ul pe care îl scria cu o viteza si o dibacie demna de tarancile noastre de la munte.
    Acasa , degustînd pe rînd , satisfactia leului economisit a fost deplina. Erau o porcarie desavîrsita ambele si amîndoua. Niste “aia” colorata cu gust si miros de dr. Oëtker si un fel de muci ca niste masline ce pluteau într’un lichid ce semana puternic cu un ulei de masina, schimbat la 50.000 de Km.

    Deci, pentru cine are posibilitatea, îndemînarea si ingredientele, pun mai jos reteta de serbet de zmeura urmînd ca poate în alta zi s’o arunc si pe cea de dulceata de nuci.

    -Un pahar (250 ml) de sirop de zmeura ( de padure ! – caci diferenta în parfum si gust cu cea de gradina e cam cea de la ciomolugma la sulina – a se întelege ca fiecare are savoarea ei dar si serbetul pretentiile lui)
    – un kg de zahar
    -un melesteu
    – o oala înalta ca s’o tii bine între picioare.
    Se aduce la fierbere siropul cu zaharul pe foc mic, mestecîndu’se cu grija ,dupa care (cînd începe sa fiarba) se ia de pe foc si tinîndu’se între picioare
    ( atentie , frige !) se începe a se mesteca cu facaletul într’un singur sens (nu ma întrebati de ce !) , ca pe un nes pîna cînd începe sa’si schimbe culoarea si sa se întareasca.
    Atentie mare caci pare simplu în aparenta dar va trebuie un good timing si oaresce îndemînare si constanta la mestecat, ca altfel se face “coarda”
    ( adica o bomboana uriasa, sticloasa de zmeura !) ; daca culoarea vireaza spre translucid, aia e, ati pus de o coarda si sugeti acadele la greu !
    Normal ar trebui sa va dea un borcan de serbet , cu textura casanta, pe care îl serviti cu lingurita într’un pahar de apa rece de la fîntîna si cu multa aroganta cînd va vin prietenii în vizita.
    Voi va mai aduceti aminte cum parintii nostri îsi serveau musafirii cu o farfuriuta de dulceata facuta maison, iar vara cu un pahar de socata sau o lingurita de serbet ?

    p.s. Evident ca nu am înapoiat borcanele. Dar am reusit sa aflu cum scapa ele (tarancile) de coarda: pun juma’ de pahar de sirop si un pahar de apa si restul cît le lasa inima zahar. Rezultatul îl gasiti pe marginea santului , în preajma mînastirilor ca pe o delicatete locala si semn de adaptare a taranului român la globalizarea ce ne chinuie pe toti.
    Si pentru încheiere, în speranta ca mai citesc si niste tarani blogul lui Mordechai si nu doar Tuca, pun si un link al unor britanici pe care îi cunosc personal si care la pensie s’au mutat în Franta si s’au apucat de dulceturi. Ce fel de dulceturi ? de’alea care’s facute cu har si pasiune si nu între doua sms-uri cu gîndul la cursul euro-leu si la
    ” frige’l pe sucker ca oricum nu mai trece pe aici cel putin 10 ani ! ”
    Va pun linkul exact la pagina cu produsele lor caci situl e al altora din America. Cred ca mai am un borcan pe undeva si am impresia ca pe eticheta scrie adresa lor web. Daca sunt interesati am sa verific.
    http://www.thenibble.com/zine/archives/tea-together-gourmet-jam.asp

  8. p.s. 2
    Alte sfaturi pentru reusirea serbetului:
    Se fierbe la foc iute (si nu mic cum am scris mai sus, acu’ mi’am adus aminte de relatia “coarda-foc mic” ) si vasul trebuie sa fie acoperit!
    Legarea siropului: cînd începe sa se basiciasca 🙂 si se îngroasa (gluma) înseamna ca este aproape (de) legat si trebuie suspendat si încercat. Încercarea e treaba aia cu picatura de sirop într’o canita cu apa rece. Se ia siropul între degete si cei care stati toata ziua cu degetele în nas procedati ca la facut bilute. Daca biluta se strînge e gata , daca nu se strînge se pune din nou pe foc si se “mai trage odata”. Atentie! cînd faceti bilute luati oala de pe foc.
    Daca v’au iesit bilutele se lasa oala sa se odihneasca un pic. Dar sa nu se raceasca de tot ca dupa aia de geaba îl mai frecati.
    Succes maica!

  9. Prea se-ntinde veselia
    Tot cu praznic şi desfrâu!
    Veţi tăia cu toţii via,
    Şi veţi duce toţi la râu
    Vinu-n sticle ori în vase
    Să-l vărsaţi pe apă tot:
    Cel ascuns de voi prin case
    Cu putere am să-l scot.
    Aşa vreau. Aşa veţi face
    Ca-i tai capul cui nu-i place!”

    Fost-a jale-n tot regatul
    Şi la munte, şi la şes;
    Plânse-oraşul, vai, şi satul,
    Cârciumarii mai ales.
    Şi vărsat-au lacrimi dese
    Popii şi poeţii lor,
    Cele două tagme-alese
    Cari la orişice popor
    Sunt apostoli ai mulţimii,
    Deci la vin de-a pururi primii.

    La cetatea Buridava
    Ei făcut-un miting.
    Nu ştiu care-a fost isprava,
    Căci de-acestea nu m-ating.
    Ştiu că cinci senatul dete,
    Camera pe alţii cinci
    Delegaţi, cu mândre plete,
    Bernevici având şi-opinci,
    Să supuie majestăţii
    Plânsul ţării şi-al dreptăţii.

    Unul singur avea cizme
    (Primul dac ce le-a purtat)
    Şi vorbea cu galicisme,
    Că-n Paris trei ani a stat
    De-a învăţat geologie,
    Şi-avea “Talkowa” pe piept,
    Îl chema sarab* Ilie,
    De spun cronicele drept,
    Iar în mână-avea cravaşă
    Semn distins, ca bulibaşă.

    Zise el: – “De vrei, ne-aruncă
    Peste-un milion de scări,
    Dar cinstita ta poruncă
    Prea ne scoate din răbdări!
    Când nu-i strop de vin în ţară
    Ce să bem noi? Petroleu?” –
    Regele cu vorba rară:
    – “Oh, Sarailie-al meu!
    Tu cunoşti pe Leon papa,
    Vorba lui mereu e: Apa!”

    – “Rege mare! Mai cu-ncetul!
    Apa-i lucrul cel mai bun,
    După cum Pindar poetul,
    Popa Kneip şi mulţi o spun,
    Însă dacii, ca păgânii,
    Nu beau apă, nici să-i pici.
    Zic şi ei, cum zic românii
    Cei ce-urmându-ne pe-aici
    De strămoşi ne-or recunoaşte:
    Apa-n burtă face broaşte!

    La o mie două sute
    După Crist! Iar noi suntem
    Morţi detot, când ni-e ulciorul
    Gol o zi, ca la golani,
    Cum deci îi vom duce dorul
    Treisprezece sute de-ani!
    Pân-atunci ne ia tătarul,
    Tot cu gând că-i gol paharul.”

    Ascultând aceste spuse,
    Regele-a zâmbit perfid.
    Dete-un semn şi-un serv aduse
    Zece cupe c-un lichid.
    – “M-am gândit fără-ncetare;
    Ceva trebuie să beţi –
    Iat-aici zece păhare.
    Iar dincoace-aveţi pesmeţi
    Spuneţi, principi, de vă place,
    Şi cum vreţi, aşa voi face!”

    Sar fruntaşii daci cu ura!
    Să ia toţi paharul plin,
    Căci aveau ca focul gura
    De când nu băură vin.
    Însă care cum înghite
    Dă să scuipe mai curând
    Şi cu feţe-ngălbenite
    Se privesc pe rând, pe rând.
    – “Rege, asta-i vrăjmăşie!
    Ce ne dai să bem leşie?

    Auzim că mult li-e dragă
    Celor scoborâţi din Crum –
    Un lichior ce-i zice bragă
    Şi şi-o-mpart de cinci pe drum.
    Da! Întâi când am văzut-o,
    Am crezut că sunt lături,
    Dar pe Zevs, mă jur, pe Pluto:
    Taina ăstei băuturi
    N-o-nţeleg – s-asculţi de mine –
    Decât cei cu gusturi fine!”

    – “O, fruntaşi cu mândre coame!
    Asta-i bragă! şi se bea
    Şi de sete şi de foame.”
    – “Mama dracilor s-o ia!
    Acest soi de băutură
    Nu-i de noi! Ne vâră-n draci.
    Să le-o torni cu sila-n gură
    N-au s-o-nghită bieţii daci.
    Parcă-i terciul cu lămâie
    De-oblojeli pe la călcâie!”

    – “O veţi bea! răspunse tare
    Şi-n mânie Deceneu,
    Dacă nu-mi daţi ascultare
    Şi-agitaţi poporul meu,
    Am s-o-mpun, Sarailie,
    Astăzi prin decret regal,
    Toţi s-o bea! A, terci să fie,
    Însă terci naţional!
    Haidí să bem, uitând trecutul
    Beţi, să-i facem începutul”.

    Pe fereşti săriră prinţii
    Care şi-ncotro văzu!
    Unu-n goană-şi rupse dinţii,
    Altul într-un puţ căzu.
    Cel cu cizme, dând din coate,
    Se izbea de boi şi vaci,
    Tropăind cele ciuboate,
    Că-l băgase braga-n draci!
    Şi-au rămas cei prinţi de-ocară
    Apăsând popor şi ţară.

    N-au fost însă lucruri bune
    Ce-acest rege-a făptuit,
    Căci istoria ne spune
    Cum că dacii au pierit:
    Ori de dor de băutură,
    Ori de caznă-n ciuda lor, –
    Deci luaţi învăţătură,
    Regilor, în viitor:
    Dac-aveau ce soarbe dacii,
    Poate şi-azi trăiau, săracii

  10. mordechai, de ce nu schimbi titlu bre: moshe a mortat de multisor.zi-i si tu mordechia&ciupico..e mai real…si suna bine..salutare amigo!

  11. salut.vad ca sunteti evrei.in romania.sunt curios ce parere aveti despre religia crestin ortodoxa,daca o practicati si mai ales ce v a determinat sa ramaneti in romania?

  12. :)) ce parere sa am.e un tigan care poate a facut sau nu tot ce s a scris in presa italiana despre el.daca a plecat in italia sa munceasca cinstit jos palaria , daca a plecat dupa smecherii si e adevarat ce se zice in presa , merita inchisoarea

  13. nu vad relevanta intrebarii tale.daca vrei sa purtam o discutie pe tema care ti am propus o bine , daca nu asta e ,raman cu ideile mele

  14. ok .cu asta inteleg ca practici iudaismul si nu vrei sa ne confruntam in argumente.ok.
    te am mai intrebat ce te a determinat sa ramai in romania.

  15. ok.vad ca nu vrei sa discutam serios.sau poate nu stii ce vorbesti ,dar ma indoiesc.
    in israel se traieste de cel putin 3 ori mai bine ca in romania dpdv al PIB/locuitor,din moment ce acolo se duc o mare parte a taxelor platite de americani .sau poate ai prins un ciolan bun aici , ceva in politica , masonerie si chiar traiesti mai bine ca israelianul normal.
    poate vrei chiar sa iti bati joc de mine.
    eu sunt doar curios.poate am niste idei care sunt gresit , te rog sa ma corectezi.

  16. Salut!
    Mă bag şi eu în seamă şi cu tupeu ca să vă spun că îmi place cum scrieţi şi că v-am adăugat în blogroll de la prima citire. De fapt, you had at “we know shit”.Nu vă cunosc, poate nu înţeleg unele subtilităţi şi nici nu fac parte din cercul dvs. de prieteni bloggeri, dar vă urmăresc mereu postările cu interes şi plăcere.

  17. Mordechai,
    ai aflat? s-a lansat agentia de stiri a Patriarhiei Romane…
    Oare ce stiri vor da? Christos a inviat? sau x suflete au ajuns in rai, iar y suflete au ajuns in iad?
    sau Sf.Petru l-a invins la tenis pe Sf.Noe cu 7-6, 6-6, 6-5?

  18. Revin la MM după ceva vreme şi văz că lucrurile merg înainte. Nu sunt la curent da’ observ că eşti singur Mordechai. Păi dacă ai vreodată chef uită-te ş-acilea: http://www.intersectii.com/ ,
    iar dacă te tentează, oricând eşti binevenit şi găzduit.
    Sigur, nu e un blog, da’ parcă poţi să fii sigur?… Da’ poţi să ştii dacă nu vezi?
    De altfel invitatia e valabilă pentru toţi prietenii tăi.

  19. Nu stiu daca nu sunt, oarecum, offtopic, dar in seara asta am revazut la TVR Cultural piesa “Tache, Ianche si Cadar”. In distributia aia veche, din 1976: Fintesteanu, Giugaru si Anghelescu. Actori uriasi. Piesa exceptionala.
    Si va intreb: stiti cumva daca si unde se comercializeaza DVD-uri sau CD-uri cu asemenea capodopere?

  20. Da, Pacos, aia e cea mai bună distribuţie. Eu am cd-ul cu pricina. L-am găsit la o librărie, în Constanţa. Încearcă la Electrecord pe site. Sau pe site-urile specializate. DVD nu cred să se găsească. La TVR nu e asta o prioritate.Mare minune că s-a hotărât să difuzeze spectacolul.

  21. Multumesc mult, Mordechai. Asa este. Desi sa stii ca am vazut piesa si in distributia asta noua: Beligan (Ianke), Marin Moraru (Take) si Gheorghe Dinica (Cadar), si regizor Grigore Gonta. Si mi-a placut aproape la fel de mult ca si cea veche. Poate ca si pentru ca jucau actori la fel de mari.

  22. Am văzut şi montarea lui Gonţa. O dată la Constanţa. Altă dată la Bucureşti. Oricât de drag mi-ar fi Beligan, rămân îndrăgostit de versiunea cu Finteşteanu. Chiar dacă nici ce din urmă nu e de lepădat. Nici cea de acum câţiva ani a dramaticului constănţean cu Sassu, Bârlădeanu…

  23. Ce e drept, e drept. Distributiile mai vechi sunt mai “adevarate”. “O noapte furtunoasa”, “O scrisoare pierduta”, “Sfantu’ Mitica blajinu’ “, “Escu”….. Ce vremuri….. Ce piese….Ce actori…

  24. Nu ştiu dacă sunt mai “adevărate”. Avem noi nostalgia gustului mărului din copilărie.
    Uite, după avalanşa de sordid din cinematografia noastră, din ultimii ani, m-a bucurat enorm “Restul e tăcere” al lui Caranfil. Pentru prima dată după foarte mulţi ani am simţit că mă bucur la un film românesc. Cam tot aşa revăzând ” Restoration”.

  25. S-ar putea sa ai dreptate. Si sigur e vorba de nostalgie. Dar in egala masura e vorba si de spectacolul in sine, de decor….
    Despre cinematografia romaneasca nu pot vorbi. N-am mai vazut un film romanesc de ani buni. Din motive diverse.

  26. Arsulici, mă tem că nu. Aşa că nu ne rămâne decât să sperăm că mai vede cineva cererea ta şi ne ajută. Şi dacă îşi face cineva pomană… să mă treacă şi pe mine pe listă.
    Ori, poate dăm cumva chiar de cei doi- cu care prilej punem şi de un interviu. ( dar ştiu că ei sunt prin State).

  27. Citeste aici despre ce se întâmplă în Israel în afară de ce aflii la TV:

    Administrator:
    Link scos. îţi faci tu reclamă în altă parte. Preferabil după ce înveţi să scrii româneşte.

  28. It was a typo, I am sorry… Tot ce încercam să îţi arăt este că în această problemă părţile pot fi reprezentate mai degrabă prin nuanţe de gri decât prin alb şi negru, bine şi rău.
    De curând am scris despre ambasadorul Israelului la SUA care (în timp ce se făceau repetiţii generale pentru atacul împotriva Iranului (pe vechiu pretext cu arme de distrugere în masă)) declara senin că Israelul nu va tolera un Iran nuclear (Da văd că pe ei înşişi nucleari se suportă).

  29. Salutare tuturor ! am primit de la un prieten (din Paris),cateva mp3uri (grozave) cu Korossy si Ramona Horvath . am inteles ca va iesi pe piata un CD cu ei . vi le pot trimite daca sunteti inca interesati . Eu am fost la ei la concert anul trecut in Viena la Sala Bosendorfer …

  30. Mordechai,
    vin navalitorii, hoardele amice….
    Pregateste studente topless pe plaja de la butoaie, sa ne clatim ochii dupa un an de munca…. 😀
    Caiet de sarcini: virsta 18-35 ani, satene, sini mici (max cupa B), inaltime 1.60-1.90, si sa nu fie pretentioase…… (ca daca ma vad, fug :)))))))) )

    :)) :)))))))))))))))))))))))

  31. @Marta
    Si eu vreau

    @Mordechai
    Daca si cu mincarea ar fi ca si cu damele, acu as avea 40 de kg, nu 140 😀 :))
    La postul de sus am glumit, evident 😀

    Unde: stau in constanta, in tomis 2, fac plaja la butoaie de obicei…….
    Cum: cu trenul, … ca masina……. 😦
    Cind: Miine ajung si , daca nu intervine ceva neprevazut, stau pina in 12 sau 12 bis august

  32. Păi, arsuliciule,lasă un număr de telefon şi ne auzim. Pe marţi, miercuri ar trebui să mă găsesc şi cu Ciupico, la Neptun. Aşa că… poate facem masa mare.

  33. mordechai & arsulici ! sa postez aici emailul meu ? sau …aveti vreo alta idee ? am dat click pe id urile voastre si nu gasesc vreun mail privat …

  34. Într-un loc unde m-am poftit de atâtea ori, dăruiesc astăzi o vechitură din cele româneşti care, probabil, va fi uitată curând:

    Şi dacă bragă nu e, comandaţi, vă rog, un vin de colecţie care vă e pe plac. Fac cinste.

  35. @Arsulici
    Mă bucur să aflu că mai sunt şi alţii care îl îndrăgesc pe Aurelian Andreescu sau mai corect spus, îndrăgesc muzica lui. Mai ia un dar de suflet pe aceeaşi temă:

    Şi petrecere frumoasă la mare! Cum eşti cam pretenţios, îţi urez “fir întins” !

  36. @Arsulici
    Orice pierdere e urmată de un câştig!

    Şi vreau să-ţi mărturisesc ceva: după ce, în văzul lumii, am glumit mai puţin delicat, am regretat, gândindu-mă că nu se cădea să o fac.
    Reacţia ta mi-a confirmat imboldul iniţial de a-ţi adresa o vorbă, o glumă: impresia mea că nu numai greutatea pe care o ai este excesivă dar şi bonomia, spiritul viu, umorul (şi aş mai putea continua lista) sunt în exces.

    Dar mă opresc pentru că am depăşit de mult norma la laude pe acest blog.

  37. @mary_lou
    🙂
    Da, greutatea e excesiva, multa lume zice, si incerc sa o reduc…
    Dar un dracusor in mine zice: la citi bani ai bagat in burta aia imensa, nu-i pacat sa o dai jos????? 🙂 🙂 :)))))))))
    Pe de alta parte, daca-mi pun un lant de aur si un ghiul de prost gust, ma pot apuca de manele ca sa fac un ban in plus, daca voi avea un esec in actuala ocupatie…
    🙂 🙂 :)))))))))))))

  38. Mordechai, da-mi voie sa-ti recomand o carte, Robert Harris – Imperium, Editura Allfa. Actiunea se petrece spre sfirsitul Republicii romane, in vremea lui Cicero….
    O sa ramii surprins de asemanarile cu situatia politica din Romania din 90 incoace….

  39.   UN WATERGATE ROMANESC
    (Atac banditesc la New York)
    Serviciul de Informatii Extern
                                                Domnule Director Razvan Ungureanu
    Acum doi ani a avut loc o spargere la studioul meu de film din Manhattan.Pagubele materiale au fost grele ( furtul a 4 compiutere), iar cele artistice irecuperabile, reprezentand munca a mai multe luni de productie. Faptul ca mi-a disparut carnetul de telefoane si cateva fotografii din sertar, a facut sa realizez imediat ca talharia a fost mana serviciilor .Pentru a deruta politia au avut loc spargeri similare la diferite etaje si chiar la diferite adrese din Chelsea. cartierul galeriilor de arta, unde se afla studioul meu. Protestul meu adresat consulului Pavoni nu a avut nici un rezultat, pentru ca nu am avut nici o dovada palpabila in sprijinul afirmatilor mele. Spre surprinderea mea si a detectivilor politiei, dovada a venit prin aparitia pe internetul romanesc a unei fotografii, sustrase din studioul meu. Pe una din blogurile deschise pe numele meu de noua securitate pentru a creia deruta, apare un colaj fotografic in care eu sunt plasat alaturi de cunoscutul jurnalist Badin de la Antena 3. Remarcabil este faptul ca nu am intalnit nici odata aceasa persoana si nu am avut cu ea nici o relatie profesionala sau de alta natura.Singurul lucru care ne uneste este faptul ca suntem tinta cotinua a atacurilor institututiei conduse de dumneavoastra si a faptului ca suntem mereu desconspirati ca spioni. Nu se dau informatii pentru cine spionam, dar acest colaj primitiv este prezentat ca un document al intanirii noastre subversive. Va rog deschideti la; Desteptarea lu’ Horvath
    /roberthorvath-cineast. DE PRIN BLOGURI ADUNATE SI LU’ BADIN DATE. Pentru ca cazul de mai sus depaseste nivelul politiei metropolitane am contactat FBI caruia i-am cerut protectia. Pentru ca sotia mea este este cetatean japonez sa atentionat serviciul de specialitate nipon. Realizand imediat caracterul de gansterism politic, absolut toate persoanele cu care am discutat subiectul, au facut referiri la WATERGATE, pentru ca o operatie de aceasta anvergura trebue sa aiba aprobarea la cel mai inalt nivel. Este vorba de o miscare disperata de a salva pe Patapievici si clanul din jurul presedintelui. Un scandal politic de asemenea factura se stie cum a incepe dar nu se stie cum se termina.dar precis aduce prejudicii interelor si imaginii Romaniei. Vorbind despre a bloguri trebue sa atrag atentia ca furtul de identitate este o infractiune serioasa, care este pedepsita de lege. Pentru ca sau deschis cinci bloguri pe numele meu, va rog sa le inchideti cat mai repede, pana cand nu va fi tarziu pentru libertatea dumneavoastra si bugetul institutiei pe care o conduceti. Trebue sa mentionez ca nu posed si nu am deschis nici un blog. Site meu de arta este devagallery..
    Domnule director
    Stiu ca dispretuiti pe romani in general, iar pe cei din afara granitelor in special ,considerandu-i ca un fel de cetateni de mana doua .Inteleg ca va considerati deasupra legilor si aveti convingerea ca atat cat Basescu este presedinte, nu veti pati nimic, indeferent de nemernicia care o faceti. Totusi este greu de inteles cum o persoana sofisticata si cunoascatoare a uzantelor intenationale (fost ministru de externe) sa cordoneze o actiune care a inceput cu un jaf pe teritoriul Statelor Uniteu,un stat suveran si considerat aliat. Oare nu ati fost informat ca sunt de 30 de ani cetatean american si ca daca spargeti o companie americano japoneza veti pierde imunitatea diplomatica. Poate avocatii din jur va vor explica ca sustragerea de documente si intrebuintarea lor in scopuri politice este considerata aici, ca o actiune criminala.Sunt convins ca la fel ca toti sefii de banda prinsi asupra faptului, veti declara ca sunteti inocent. Totusi trebue sa explicati coerent si logic cum o fotografie inchisa in sertarul meu, din studioul meu din New York a strabatut oceanul, ajungand pe un blog creiat de serviciul special. Faptul ca SIE serviciul condus de dumneavoastra, a fost involvat in desfasurarea expozitiei AL-QUEDA a cetateanului arab Amar Marvan ANBAKI sub pretextul unei expozitii ICR face ca situatia sa fie cu totul exploziva.
    Domnule director
    Vreau sa va dau in incheiere un sfat folositor.Deschideti o ancheta,dati vina pe ceilalti si imediat demisionati sub motivul propriei incompetente.In cazul contrariu nu ramane dechit sa va doresc o puscarie usoara.
    Robert Horvath DEVA New York
    Va rog sa confirmati primirea scrisorii si numarul de inregistrare. Astept raspuns in termenul legal.

  40. Deci domnu’Horvath,
    Domnu’ Ungureanu e la epilat, da’ îi transmit eu scrisoarea prin Neluţu’, soţu’ lu’ Geta, cosmeticiana.
    Că ea a epilat şi băieţi din ăia de le FBI şi cunoaşte lume.
    Număr de înregistrare nu dă Neluţu, da’ mergem pe încredere.

  41. Am incercat candva demult, in tineretea pe veci apusa, sa fac serbet de trandafiri ca la mama acasa. Am frecat de-am facut bataturi la maini si in final am obtinut o masa translucida, numai buna de spart cu toporul. Abia acum aflai unde am gresit.
    Braga ma duce si mai inapoi in timp, in copilarie. Dar nu mi-a placut niciodata.

  42. Concurs pentru executarea unui bust al lui Băsescu: Comisia examinează mai multe propuneri venite de la ICR şi la un moment dat descoperă cu stupoare că unul dintre candidaţi s-a prezentat cu un bust… cu doi sâni mari şi frumoşi.
    – Ce-i asta, dom’le?! Cum îţi permiţi o aseme…
    – Să vedeţi, nu-s iconoclast, e doar o alegorie; de la sânul drept suge PDL-ul, de la sânul stâng suge PSD-ul.
    – Da? Şi restul ţării?
    – Păi, mi-aţi comandat bust.

  43. Prietene Mordechai,
    Imi cer scuze pentru absenta mea indelungata, provocata mai ales de lipsa timpului, si de unele probleme cu calculatorul de acasa (pe care nu am prea avut timp sa le rezolv)…
    De acum sper ca lucrurile vor intra in normal si voi reusi in weekend sa rasfoiesc paginile sa vad ce s-a mai intimplat nou in absenta mea…
    Te rog sa ma crezi ca mi-a fost tare dor de tine si de ceilalti prieteni de aici, sper din suflet ca sunteti toti bine…
    Te las acum, ne “vedem” in weekend…

  44. Mordechai, vreau sa-ti trimit ceva pe mail si nu stiu cum….
    Mai tii minte mailul meu pe care ti l-am dat mai demult? Imi spui, te rog, cum pot sa fac sa-ti trimit mailuri? 😀

  45. Vin si eu cu o informatie, daca va intereseaza.
    In Galati inca se poate bea braga rece si buna.
    Eu stiu trei locuri: in Piata Centrala, in Micro 39, unde e si laboratorul, si pe Strada Saturn, langa piata de legume.
    Ne vedem la un pahar? 🙂

  46. Bre, am cautat pana am gasit.
    Un loc fara politichii si cu off-topics-uri.
    Ca am un off si te vad om intelept.
    Am si eu o intrebare: sunt cetatean cu drept de vot?
    Sunt.
    Am dreptul sa aleg un cretin ca sef peste majoritarii…ceilalti? Am.
    Cum fac sa mi se anuleze dreptul asta ? ( sa nu zici sa mi-l amputeze)
    Renunt la el, lejer.
    Doar altul sa am in schimb. Numai unul. Ca ala mi-ar fi de tot.
    Zau daca mai cer altceva.

  47. Mie imi placeau sarailiile (unii le spun baclavale). Prin 1970-1973 costau 1.50 lei (cat 3 kg de rosii) si erau favoritele mele. Parintii au primit locuinta, dupa cutremur cofetaria s-a demolat si abia in 1983 am mai gasit sarailii la o cofetarie din Roman dar pe acolo eram in trecere. Cred ca ma apuc sa-mi fac singura…uitasem de ele…

  48. Pentru ca e basca de subiectele recente, am venit aici sa iti strig – din rarunchi : ma oftici .
    Ma oftici ca nu spui despre treburi esentiale si aici.Ci doar pe tuitarul ‘mneata.
    Despre asta e vorba : http://scri.ro/
    Uneori e cazul si aici.

COMENTEZI?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.