Dacă

Dacă eşti gazetar, zilele astea, ai să scrii despre problemele de actualitate. Despre ştirile zilei. La fel şi dacă eşti blogger. Sau ornitorinc.

Ai să scrii despre  arestarea lui Becali, care e u subiect de actualitate, dar nu despre prostiile Elenei Băsescu, candidată, ca sa vezi, endapandantă (hihihi) la PE.

Poţi scrie… şi vei scrie, despre arestarea nu ştiu cărui patron de club de fotbal şi şmenurile (nimic nou) din arbitrajul romănesc. Adică din fotbalul românesc. Dar nu ai să scrii despre casa Ioanei Băsescu.

Neapărat ai să pomeneşti despre reţinere şi eliberarea lui Puiu Popoviciu, dar nu despre golănelile lui Mircea Băsescu. Nici despre tranzacţiile imobiliare ale lui Traian Băsescu, pe metoda “na-ţi-o ţie, dă-mi o mie” cu alde Căşuneanu. Nici despre casa din Mihăileanu.

Ai să scrii despre discursul lucrat cu care musai să iasă azi Băsescu în faţa Parlamentului. Unde se va arăta el îngrijorat tare de situaţia de peste Prut. Ca şi în cazul românilor din Italia, la spartul târgului. Ignorând declarare Persona Non Grata a ambasadorului român. Dar cuvântând, la Parlament, de la o distanţa în timp comodă, lipsita de riscuri. Dar ai să scrii doar despre discurs şi despre zisele sale. Nimic despre laşitatea şi oportunismul său.

Desigur, mai poţi scrie despre creşterea struţilor, muşeţel şi combaterea mătreţei. Dar nu despre ameninţările străvezii adresate de Mircea Băsescu lui Mugur Ciuvică.

Iar dacă, totuşi, te zgârmă în cur şi scrii despre cele din urmă şi nu despre cele dintâi… există un zvon. Care ar trebui să se trezească. Că trei gazetari vor fi săltaţi. Bloggeri încă nu.

21 thoughts on “Dacă

  1. Salut,
    e prima dată (într-un an de zile) de cînd am blog, cînd recurg la această metodă de spam. 😀
    Cred însă, că pentru această cauză, merită efortul. Alătură-te şi tu campaniei No more shit (căcat de cîine sub tălpile noastre).
    Tu nu eşti sătul de atîta rahat de cîine?

  2. Zvonul e lansat tot de ziaristi. Ca daca n-ar fi existat ziaristi, tirchiplicii n-ar fi avut pe cine manipula. Si acum, fie vorba intre noi, cine nu l-ar vrea dupa gratii pe SRS. Sau pe Nistorescu? Cu ce sunt ei mai buni decat Becali, cand tot presarul roman stie ca sunt vajnicii intemeietori ai santajului prin presa. Si inca o chestie, pe care eu n-am auzit-o pe niciunde pana acu. Cum dracu de nu s-a facut nicio referire la scandalul Razgandiceanu, cand SRS era pe aceeasi terasa cu Tariceanu si Patriciu cand l-au intors din drumul demisiei lui gata anuntate. Basescu e o lepra ordinara intr-o lupta cu niste lepre la fel de ordinare ca si el. Nu e niciunul mai breaz decat celalalt. O flegma de la mine pentru toti. Sa va fie de bine.

  3. Zvonul e lansat de Vanghelie. Cel puţin formal. Altfel pot fi de acord cu tine în privinţa nevoii de dezinfectant prin presa noastră. Totuşi SRS a devenit nociv înainte, când îl susţinea pe Băsescu sau ulterior, când s-a întors împotriva-i? Motivele sucelii îţi dau tot ţie dreptate, ştiu.
    Subiectul e, totuşi, altul.

  4. oare tu, ca ai scris un articolas ironic la adresa presedintelui, ai devenit un mogul nemilos si corupt? ce bine suna “mogul”, zici ca e “nazgul” din lord of the shpritz… stie base sa-si aleaga inamicii…

  5. Buna dupa amiaza
    Cred ca e doar un zvon, lansat poate chiar de cel care e in pole position – SRS. Spre disperarea sa, Basel il ignora inca, ca doar nu o fi baut “uischiane” cu mine prin redactia “Ziua”. Uneori, culegi ce-ai semanat; inca imi aduc aminte sustinerea “orgasmica” a lui SRS pentru intaiul Mariner al natiei prin 2004.
    Salutare taica si noroc

  6. Nu prea cred ca s-a cacat vreun gazetar pe el de frica (asta ca sa ma atin si eu pe trotuarul cu shit), cand a citit Vanghelie din almanahele cu zvonuri. Iar faptul ca Base da cu batul prin gard, atatand mogulii, e de bine, dar nu pentru el.

  7. normal ca Traian Basescu a inceput sa faca pe victima cum ca toti se baga in familia lui, ca se aduc fel si fel de acuzatii la adresa fetelor lui…… dar ceea ce e mai important pentru statul roman nu face, cum ar fii sa apere statul roman de acuzatiile grave care ii sunt adresate de catre Vladimir Voronin. Ce pretentii ami avem ca sa prosperam si noi daca nu suntem sustinuti din partea presedintelui (primul om in stat)

  8. foarte bine ceea ce s-a dorit din partea presedintelui,asa cum stim cu toti arestarea lui Becali este o problema politica ,de ce in toate ziarele sa titlu de pe prima pagina sa aiba ca subiecte Elenei Basescu…asa cu arestarea lui Becali toti ziaristii sau axact pe tema asta si ceea ce poate chiar era o problema s-a aplanat(sau cel putin nu a mai fost subiectul zilei)…normal asa suntem noi ceea ce este cu adevarat important ignoram….si mai vrem sa ne mearga bine….nu stiu cand se va intampla asta. o zi buna

COMENTEZI?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.