Şi caseta? Şi caseta? Cât e, doamnă, caseta?

N-am avut niciun şoc ascultând înregistrarea cu Marean. Nu mi-a pulsat vena a indignare. N-am fost scandalizat, ultragiat, nici măcar uimit. Dacă  există o mică surpriză asta vine din faptul că Marean e ceva mai puţin agramat când vorbeşte slobod şi pre graiul său. În rest care să fie surpriza? Că mareanu’ înjură cu spume la bot? Mare şmecherie. Eu pot înjura muuult mai porcos. Că mareanu’ are pentru Geoană fix atâta preţuire câtă am eu pentru Loredana Groza? Nici asta nu e nicio surpriză.

Ciutacu are dreptate: mult mai interesant este că există o astfel de înregistrare. Sau nici măcar asta nu mai e o mare surpriză. Trăim in Securistan şi deja începem să ne obişnuim cu “înregistrările” astea apărute mereu la momentul oportun. Că sunt pixeli albaştri, că-s jurnalişti la ciorbă cu peştele lu’ curva de ANI, că e Geoană luând lovele, că e mareanu’ dând din guşă (deh!). Hlizim, comentăm, dar deja începem să ne obişnuim cu fenomenul, socotindu-l parte a noii normalităţi.

În fine, aşa arată astăzi PSD. Un partid în care prim planul e luat de personaje ca Mazăre, Vanghelie, Geoană, Oprişan şi alte curiozităţi ale zoologiei. Un partid în care Ion Iliescu nu-şi mai găseşte locul, Năstase nici atât, iar oameni de bun simţ şi înzestraţi cu certe competenţe, ca Dan Mircea Popescu, Răzvan Theodorescu sau Adrian Severin nu mai au nici măcar un rol decorativ. Un partid care nu mai are nimic în comun cu social-democraţia, dar în care mediocrităţile zgomotoase şi agramaţii tupeişţi fac legea.

E greu de spus dacă Geoană va reuşi să obţină un nou mandat la congres, dar dacă asta se va întâmpla totuşi, atunci ce va putea însemna victoria lui Geoană?  Ce aşteptări pot avea pesediştii de la un lider astfel ales şi de astfel de personaje susţinut? E cert că în PSD s-au produs crevase adânci, care vor duce în cele din urmă la spargerea formaţiunii.

Pot anticipa de pe acum că momentul cheie al congresului va fi reprezentat de discursul lui Ion Iliescu. Care discurs poate fi prilejul multor limpeziri. Şi poate da semnalul pentru regruparea stângii într-o nouă formaţiune. Sau doar încă un discurs indignat  în care sunt condamnate practici şi apucături supărătoare.

PSD cu Geoană începe să semene tot mai mult cu PDL. Seamănă tot mai mult cu o gaşcă, o aglomerare de sferto-docţi şi şmenari adunaţi laolaltă de dorul de ciolan. Conduşi formal de un mediocru pe care nimeni nu-l respectă cu adevărat. Diferenţa majoră dintre pedelici şi pesedei este aceea că la pedelici mai există şi un Traian Băsescu, mână forte şi naş autoritar al famigliei. La PSD există doar Vanghelie.

20 thoughts on “Şi caseta? Şi caseta? Cât e, doamnă, caseta?

  1. În acest moment, unica diferenţă dintre PSD şi PDL este aceea că unii se află la guvernare în timp ce ceilalţi, se situează într-o opoziţie fără speranţă. Ar mai fi una -fără nicio semnificaţie pentru ei-: în PSD mai sunt, încă, oameni de autentică valoare…

      1. Din păcate -pe termen scurt-, din fericire -pe termen lung-, dar numai în ideea salubrizării şi deratizarii (fără nicio aluzie la tatăl piţiponcului) adunăturii şi a transformării ei în partid…

  2. Să se spargă în plm! Bine ar fi ca schijele să sară şi-n PDL şi să ia naştere un nou partid cu oameni sinceri,curaţi,muncitori şi ţărani.
    Ehe,toate astea nu în mandatul meu…
    Naomi Camtembel

  3. Parerea mea este ca daca Geoana va redeveni presedinte, PSD-ul se va sparge, formandu-se un nou partid, cu adevarat social-democrat, cu oameni de calitate, dar din pacate, ambele cu slaba reprezentativitate in randul alegatorilor social- democrati.

  4. Mordechai, o să zici că-s paranoic, dar nu ştiu de ce am senzaţia că toată treaba asta e fabricată, la înţelegere cu prostănacul, ca să încerce să scape de eticheta de “garantat de Vanghelie”…

    1. A treia voce care speră la spargerea PSD şi naşterea unui nou partid. Şi mă refer doar la comentariile de aici. Chestia e că mulţi dintre cei care ar putea porni demersul ăla sunt sensibili la dosare şi greu se pot lipsi de protecţia, fie ea şi simbolică, pe care încă le- o ofera apartenenţa la gaşcă.

  5. chiar?caseta e in ton cu clima(ticul).
    mai interesant sunau ‘esplicatziile’.
    leprele.cine sunt aceste majestatzi?
    au leprele si neveste?e,aici e pericolul.deci se inmultzesc…
    lepra este o ‘boala’ grava.este contagioasa rau.se raspandeste carata de…hm,vant’u.
    nu e bine.mai ales acum cand riscam pierderea i.cantacuzino…
    pericol mare ne paste…
    si vine de la cap.unde si pestele se incapatzineaza sa se imputa.

COMENTEZI?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.