Lotca lu’ nea Noe

Zic aşa: ia hai să nu ne mai luăm aşa de în serios. E duminică, e cald şi a aţipit şi spermatozoidul cu capul pe ovul. Aşa că vă propun un joc. De mult îmi propusesem să vă întreb chestia asta. Sigur, e o bazaconie douămiidoişpistă, dar e şi un joc interesant.

Deci:

Imaginaţi-vă un scenariu apocaliptic. Vine asteroidu’, cometa, încă un mandat de-al lui Băsescu… mă rog, deci prăpăd mare, belea, scenariu de film prost. Ideea e că vine prăpădul şi imaginăm o arcă în care adunăm ce are omenirea mai de preţ, pentru a o putea lua de la capăt. Chestiile esenţiale adică. Acum vine partea voastră. Am să vă rog să numiţi maximum 10 chestii pe care le-aţi pune voi pe arcă. Eu n-am să spun, deocamdată, care ar fi chestiile alea, că nu vreau să influenţez pe nimeni. Dar hai să vedem ce aţi alege voi. Chiar mă interesează.

P.S. La tura asta am să vă rog să uităm de Boc & co. şi să ne jucăm serios.

70 thoughts on “Lotca lu’ nea Noe

  1. Familia, o biblie, ştampila de arhitect ( 😀 ), laptopul, colecţia de Jules Verne (că sunt acolo soluţii de supravieţuire o grămadă), un pachet (mare) de chibrituri, un bax de hârtie igienică, conserve la greu, o schemă a unui generator de curent electric (că n-am chef să reiau Istoria chiar de la Comuna Primitivă), un generator electric (evident 😀 ).

  2. Familia, aparatul foto, 10 filme (sunt pachet, deci un obiect), revelator, fixator, “Ciuma”, “Fructele mâniei”, 1L de votcă bună, o armă şi pancarta cu “v-am zis eu”.

    Sau o armă, “Pricipele” şi multă muniţie. Acum… depinde de zi.

      1. Deci nevasta a zis că ia o damigeană de votcă. E de bine… când se programează apocalipsa ta ?

        P.S. Nu ştiu dacă îmi dau aştia liber…

  3. Bre, eu nu as lua prea multe.
    Un ghid de conversatie multilimbi , un flacon cu furazolidon si un cutit. Asta in cazul in care lotca lu’ nea asta va esua.
    Altfel, n-as lua decat un sac cu semnite de tot felul de buruieni si inelul inelarului :). Sa stiu cine sunt, la o adica.

  4. Un bax de mici si unul de bere, un gratar si niste manele 🙂
    Aaa, vorbeati de chestii importante pt omenire? Ce ma intereseaza, bre, pe mine? Duca-se… necuratului, noi sa fim santosi.

  5. 1 cisterna de vodca, 1 cisterna de bere. 1 cisterna de apa, 1 cisterna de motorina, 1 gipan, inca 1 gipan, 1 grup electrogen, 1 datacenter cu totu plin cu bunatati (da, inclusiv carti, inclusiv tehnice nu doar literatura cum zice intelectualii), 1 set cutite, 1 topor, 1 puscoci (munitia e in portbagajele de la gipanuri)

  6. Un hamac, un generator electric, un frigider,jagermaister(pe care il tin, evident, in frigider), bere, o pusca , ciocan , cuie. Ma retrag in retezat si imi construiesc o cabana dupa ce cobor din arca. Si sa nu uit: biletel cu adresa lui Bear Grylls :))

  7. Refuz scenariul asta catastrofal.
    Drept pentru care o batistuta scrisa anterior mi-a fost inghitita de neant.
    Nu cunosc parametrii navei, asadar refuzul e motivat.
    Si apoi poti sa iei lucruri sau lucruri si fiinte ? si numai zece?
    Sunt mai mult de zece fiinte pe care le-as lua cu mine.
    Nu ar mai fi loc pentru lucruri si animale.
    Problema este un pic superficiala si pompieristic data (scuze).
    Asa ca, eu nu urc pe nava.
    Daca vine catastrofa ii iau pe cei dragi mie langa mine, ii avertizez pe cei dragi, care nu pot sta langa mine sa se fereasca si sa se roage.
    Si pana vine nenorocita aia de catastrofa, glumim, radem, ne rugam sa scapam, facem noi ceva util si drept, si poate Dumnezeu se indura.
    Daca nu, tot Dumnezeu cu noi.
    Mai citesc o data postarea, daca mai am ceva de adugat revin.
    Maria S.(Timisoara)

      1. Profunda si nu prea. De fapt, as fi vrut din tot sufletul sa fiu cu voi, asa ca daca o data, voi dori, imi voi bate un pic teasta sa ordonez zece lucruri pe care le-as lua cu mine in caz de urgenta maxima.
        Problema era, in ciuda criticii mele, foarte bine pusa.
        Intotdeauna, trebuie sa ne cunoastem prioritatile, si in caz de pericol sa judecam rapid si sa stim sa alegem, in tromba ce poate si trebuie sa fie salvat.
        In sfarsit, citind ce au scris ceilalti, m-am amuzat. Aveam nevoie de asta.
        Maria S.(Timisoara)

  8. Si-as mai lua ceva: anticonceptionale pentru viitoarele mamici care si-ar dori ca pruncii lor sa devina “oameni mari”.
    Acum, serios. Mi-as lua jumatatea si gata.
    In felul asta ma simt om intreg.

  9. Ma abat putin de la regula si declar cu mana pe canci ca daca prapadul ala se numeste inca o guvernare cu base, imi iau lumea in cap.

  10. io aş lua un hotel, o sacoşă cu indicatoare 3D, ziarul ProSport, că are ochelari pentru indicatoare, o carte de bucate, o cutie cu table, o navetă de Pepsi, un sac cu boabe de cafea, un bax cu ţigări de contrabandă, un televizor ca să văd ce o să arate aia pe OTV şi o navă cosmică, în cazul în care lotca lui nea’ devine prea grea şi se scufundă.

  11. Fratilor, luati mai putine ca nu e nava asgarzilor, e o biata arca, iar daca se schimba carmaciul, daca noe e debarcat la prima dupa colt, nu mai avem nevoie decat de planul de evadare.
    Congo, s-a mai zis. Poate Tanzanica ?

  12. Iau aşa: pe un tip cu care locuiesc de multă vreme şi se pricepe la absolut orice. El o să ia lădiţa cu scule, pot să pun mâna în foc. Probabil nişte folie de plastic, să facem rost de apă dulce, până ne găsim o insulă prevăzută cu izvoare. Multă hârtie de scris şi multe creioane, să nu mă plictisesc. O gumă, cu care dau delete. Pături. Ceva granule homeopate pentru atac de panică, dureri de cap… Tablele (puluri şi piese de şah) că înţeleg că unde ne trimiţi nu avem net. Ţigări.
    Cred că n-am depăşit cifra zece.

  13. 1. O carte mare mare mare in care sunt explicate in detaliu toate tehnologiile importante, puse intr-o ordine logica, pentru a putea reface tot din materii prime existente in natura. (Cartea e ca masura de siguranta, in caz ca nu merge ceva din lista de mai jos).
    2. Un laptop de calitate care sa contina foarte multa informatie utila, informatie care ne va ajuta sa refacem tot. (manuale, etc)
    3. Un panou solar mare si performant.
    4. O instalatie eoliana, tot pentru curent.
    5. O instalatie de purificare a apei.
    6. Un pistol mitraliera si vreo 5000 de cartuse.
    7. 50 kg de TNT.
    8. Un navod de pescuit.
    9. Mancare pentru 30 de zile (hrana rece).
    10. O lada mare cu medicamente.

    Cu permisiunea dvs., lasand imaginatia sa isi faca treaba, as putea inlocui 3 si 4 cu un reactor nuclear
    sau poate chiar arca ar avea reactor nuclear.

    As avea tot ce am spus mai sus fara sa ma chinui sa le adun daca m-as muta pe un submarin nuclear.

    Arca lui Noe exista deja si sunt minim 18 operationale.
    E vorba de submarinele nucleare din clasa Ohio, facute de americani.
    Au raza de actiune “virtually UNLIMITED” daca ne referim la combustibil (si oricand putem pregati combustibil mai mult, undeva in ocean, daca ne asteptam la dezastre) si sunt limitate doar de hrana.
    Partea cu hrana se rezolva din pescuit.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Ohio_class_submarine

  14. Era o vorbă… “tot ce-mi trebuie am deja cu mine” sau aşa cumva. Şi oricum, dacă mă urc cu voi ăştia toţi în arcă, o să-mi şi prisosească câte ceva :))))))))

    Oameni. Aş lua 10 oameni. Deşi cred că, dacă ar fi la o adică… aş ceda locul meu pentru câţiva pe care îi ştiu 🙂

    1. “Era o vorbă… “tot ce-mi trebuie am deja cu mine” sau aşa cumva…” Foarte adevărat…Sau..” oriunde m-aş duce…tot de mine dau”,pentru că fiecare zi este doar creaţia mea…Când vom înţelege toţi asta,vom fi cu adevărat fericiţi…cred.

  15. Laptop nu (ca mi s-a stricat), ca deja am numărat vreo 3, ne-om descurca cumva…
    Aparat foto iar am numărat vreo două, am numărat şi vreo 3 generatoare… Aşa că n-are rost sa car şi eu, doar ocupă loc…

    Aşa că, hai să vedem:
    1 atlas geografic complet şi detaliat, un binoclu, un sextant, o busolă, 1 set de oale, un cuţit militar bun, o ladă cu cărţi, o trusă de cusut, un set de unelte de gradina, si o papuşă gonflabilă, că văzui ca până acum s-au urcat majoritatea bărbaţi, şi să avem o oarecare autonomie 😀 , să nu fim la mâna femeilor …

    (aş fi luat şi un set de condimente, dar n-am mai avut loc între cele 10… Era bună şi o lanternă şi o trusă de scule, sper să aducă altcineva…)

    @Iulia Muşat
    “Omnia mea mecum porto” – Tot ce posed duc cu mine

    1. A fost şi trusa cu scule. Dormi, Magnifice! Bună aia cu gonflabila :))))) din mare belele vă scoate autonomia. Cauciucul să nu-l uiţi :))))))

      (Mulţam 🙂 Nu mai uit.)

  16. ceilalti au luat aproape tot, eu vin singura cu o cutie de bomboane[care se vaimpari frteste] si ma fac musafir de profesiE)))

  17. Nu stiu daca ajung pana la zece, da’ incep: familia, laptopul, crema de dupa plaja 🙂 , pastilele de migrena, multa apa si nu plata si o pusca in caz ca ar vrea sa urce chioru’ & comp. 🙂

  18. eu n-as lua pe nimeni, si nimic. as pune in schimb intr-o cutie cat mai rezistenta, o caseta video, un cd, niste poze si niste desene din programul zilnic al otv-ului. Si o sa scriu mare acolo, in moduri intelese de oricine: In clipa in care societatea voastra ajunge la fel ca aceea descrisa in imaginile din cutie, a venit momentul sa o taiati spre nava mama… adica sa muriti si sa lasati loc altora mai inteligenti

  19. eh…eu nu as lua vodca cu mine…eu o sa ma rog ca potopul sa vina cu vodca in loc de apa :)). si apoi daca ai o mare intreaga de vodca nu-ti mai trebe nmk.

  20. Facand abstractie de ai mei, nevasta si copii, eu as lua-o in primul rand pe prietena mea. Fiindca tin foarte mult la ea.
    2. hrana
    3. medicamente de stricta necesitate
    4.haine de schimb si incaltaminte
    5.neaparat cartile lui rabbi, dar si altele multe
    6.scule, unelte
    7.ceas
    8.busola si alte instrumente de calcul a pozitiei arcei
    9.generator de curent
    10. un calculator

    Nu stiu daca am ales cel mai bine, probabil ca pana nivelul apei va scadea voi mai avea nevoie de multe. Vant la pupa tuturor. :))

  21. Cînd vine prăpădu’ nu mai ai timp de nimic, că oricum nu te anunţă nimeni din timp. Doar nu-i vorba de vreo arestare, sinucidere, donaţie de păpuci cu toc la inundaţi, răsteli la nevoiaşi sau altă chestie care să merite sa fie prezentată la ştiri ori prin fiţuici.
    Vine… PA! Nu-mi stresez neuronu’…
    Banzai!

  22. O arma cu luneta, gloantze cat cuprinde, jungherul meu preferat, un scaparici pentru foc, o pereche de bocanci talpa vibram, un cearceaf (asta din urma sa aiba ailalti in ce ma ingropa) si inima-n dinti, ca urmeaza vremuri grele. 🙂

  23. chestii esentiale pentru omenire:

    aloe vera
    o katana
    un ceas mecanic
    un fluier de lemn sau de os
    Biblia
    dar si Regele Lear
    ochelari de soare
    cateva partituri (mai putin important genul muzical)
    o pereche de blugi
    tigaie de teflon

    cele de sus mi se par cele mai practice descoperiri ale ultimilor 2-3000 de ani

  24. O pastilă de cianură. Dacă e nevoie de arcă, sigur e cotoioasă tare. Nimeni nu garantează că noul Noe nimereşte Araratul, în ipoteza că va mai exista Araratul. Şi decât să mori în chinuri, o termini uşor, elegant şi când vrei tu. Să nu ne amăgim: e mai bine aşa.

    1. Prieene, cianura e depăşită, ţine de alte epoci… Mai bine un clondir cu Furadan, e mai util… Că dacă nimerim Araratul, va trebui să relansăm agricultura, şi va fi nevoie de pesticide…

  25. Inspirata din episoadele cu tehnicile de supravietuire de pe Discovery : cutit, cremene, carti, ceva haine. Familia si catelul intra de drept in lotca !!!

  26. Eu nu iau 10 lucruri diferite, ci 10 perechi de pantofi cu toc. Am citit la gazeta ca sunt esentiali pentru supravietuirea sinistratilor.

    O sa faceti coada … 😀

  27. Familia, un butoi cu Bushmills, ca p’ala nu ma pricep sa-l prepar, un dictionar englez-japonez, unul englez- chinez, caiete, creioane, tigari, conserve, neste seminte de toate felurile (astea intra la gramada ca un produs) si lada cu scule a colegului, ca se descurca el de restul…

  28. Ca omenirea sa o ia de la cap, e nevoie sa punem in arca cel putin o femeie si un barbat (verificati, fertili si fara boli venerice).

    Orice societate are nevoie de ordine si supunere fata de un regim. Asa ca mi-as lua copie a Constitutiei, o carte cu dogme religioase, si-o bomba nucleara, ca sa creez ulterior ierarhiile necesare (bomba ar deveni obiect de cult).

    Ca sa poti supravietui iti trebuie sursa de papa, deci un sac mare cu seminte de cereale e musai, desi nu e clar pe ce tarmuri vei poposi. Trebuie o undita/navod si un manual aferent de utilizare in caz ca tot pamintul e o apa, si nu e loc de pus ancora. Deci mai trebuie pompe manuale si material de peticit arca. Si o statie de desalinizare, sa ai apa suficienta.

    Ca sa poti procrea, e nevoie sa-ti mentii partenera fericita, asa ca as lua un sac in care as pune o gramada de bancnote, pentru toate formele de schimb, inclusiv pentru clanurile si triburile care se vor forma din linia mea genetia.

    Cred ca mai trebuie in caz ca gasesti Terra Nova: o cutie mare cu prezervative si diverse jucarii si alifii(in cautarea timpului pierdut, natura umana cere reflectie), antibiotice pentru tot neamul, seminte marihuana, un topor, sapun. Si o statie de emisie care sa fie receptionata de la mari distante in univers (pentru ca sa fim salvati de extraterestri si deci, sa mentin un psihic proaspat in tribul meu). Ah, da, si o carte de Freud, sa aiba urmasii explicatii la diverse intrebari fundamentale.

  29. Ledărmanu, o macetă, pe fi-miu, alifie normală şi chinezească, chinină, vaccin antimalarie, undiţă, 20 de metri de coardă de chitară, Coranul şi două beri. Poate trei.

  30. 10: Larisa, creioane(au guma incorporata,ha ha), hartie ,o poza cu familia sa le fac cu mana, calculator/laptop+mouse (unul personal e nevoie mare ca de ma plictisesc ma joc 20 de ore), 1 catel .. desigur erea sa uit:D, un porumbel/papagal care o fi mai amuzant (asta ne tre sa gaseasca varfu’ se stie) , haine bre ca suntem multi si inca ne e rusine ,inmultirea exagerata pana nu ajungem pe pamant nu e prielnica deci protectie eu sau ea:D, o cutie care sa pluteasca in caz de ne ducem la fund sa salvez desenele/schitele/gandurile bla bla si s-au cam facut 10. Acuma eu sper k mancarea si apa sunt asigurate de Room Service:D

  31. Ce internet? Ce bere/votca/mici? Care lotca? E apocalipsa sau nu? Pai, mai scapa cineva? Auzi!…generator de curent…si cand se strica, cu ce-l repari? Cosmetice? Pai , la ce-ati insirat aici, fiecare trebuie sa se salveze cu tot cu casa, cu serviciu, cu nevasta/catel/purcel! Si …s-ar duce dracu’ romantismu’ ! Mai , oameni buni, nici Apocalipsa nu stiti s-o traiti cu demnitate!(sa ma mai mir de…apocalipsuri?!) AM ZIS!

  32. Intr-adevar felul în care ” ne jucăm” spune multe despre noi.Mie însă mi-au plăcut răspunsurile şi dacă ai simţul umorului, sunt chiar amuzante.Le prefer celor mai “serioase”, mai intelectuale standard, care sunt foarte “boring”..Si îndemnul a fost parcă să nu ne mai luăm aşa de în serios… :D..Era duminică şi era aşa de cald…

COMENTEZI?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.