Două ştiri

Cele două ştiri vin din judeţul meu. Vorbesc despre lucruri petrecute recent. Foarte recent. Hai să vedem ştirile.

Prima ştire:

Un bebeluş a murit pentru că ambulanţa nu a putut ajunge la timp la el.

A doua ştire:

Un interlop din Constanţa, împuşcat noaptea trecută, a fost adus cu elicopterul la Spitalul Floreasca din Bucureşti. ( La cererea familiei).

Ambele ştiri, cum spuneam, sunt din judeţul meu. Din România mea. Şi a voastră. Atât am avut de spus.

24 thoughts on “Două ştiri

  1. păi da, rabi. că la noi bebeluşii mor din vina de nu fi interlopi.
    postarea asta a ta mi-a dat ideea unui titlu. păcat însă că nu putem eluda realitatea prin ceea ce scriem, ci doar am ajuns să facem din scris o formă de evaziune din ce în ce mai ineficientă. la mine, cel puţin, ăsta e sentimentul tot mai acut.
    să fim într-un ceas bun!

  2. Amu’ eu nu stiu cum era vremea cand guitza interlopu’ da’ stiu sigur ca povestea la copil (subnutrit si tinut in frig) e mai lunga. De exemplu era viscol. Adica un viscol pe care nu zbura nici mama elicopterelor, d’ar’mite o jucarie de EC135.

  3. cele doua stiri nu au nici o legatura intre ele.sa nu ne cacam pe noi,bebelusul nu putea fi luat cu elicopterul din comuna aia in conditiile meteo date. altfel ar trebui vazut cine si de ce a hotarat sa-l trimita cu elicopterul

  4. Este o diferență: în primul caz mama a adresat cererea de mai multe ori iar în cazul al doilea familia a cerut o dată.
    Știrea este reprezentativă pentru România noastră de azi.

  5. @radu
    1.era cod galben ( atentionare, doar!) care a fost ridicat la prinz, adica la ora cind tocmai ambulanta nu a putut ajunge din cauza drumului INZAPEZIT.

    2.la fel, observ ca povestea cu copilul malnutrit, dupa cum declara medicul Broasca de la statia de salvare, departe de a fi o certitudine, e mai degraba genul de manipulare prin care victima este aruncata in derizoriul cotidian, victima este pozitionata in zona in care actioneaza dispretul, parinti degenerati ce poarta responsabilitatea mortii copilului, drept care faptul ca victima nu a avut sansa asistentei medicale, trece in plan secund.
    3.e doar o intrebare, la care personal nu astept raspuns, o lansez ca si moment de reflexie, in prag de craciun, intre un copil amarit dintr’un loc uitat de lume si un interlop impuscat intr’o reglare de conturi , la prinz, in plina strada, oare care dintre cei doi, are mai multa vizibilitate mediatica?
    pentru care oare e mai bine sa alocam resurse cit sa dam bine pe sticla, sa facem dovada ca tinem situatia sub control? oare care dintre cei doi dispunea de bani si relatii cit sa ridice de pe sol un elicopter?… ufff m’am lungit cu vorba si am pus doua intrebari….

  6. Ar mai fi o stire, a treia, Rabbi, din judetul tau. Administratia Prezidentiala a decis sa investeasca 120.000 EUR in modernizarea vilei lui Ceausescu de la Neptun. Nu intru in detaliile de legalitate a respectivei cheltuieli, nu stau sa cujet daca acum, pe taieri din alocatii, salarii si pensii, exact asta trebuia facut. Imi amintesc doar de decembrie ’89, despre imaginile TVR de la Lovilutie cu vila de la Neptun a lui Ceausescu. Atunci poporul se scandaliza de grandomania pe bani publici si impusca pe Conducator. Acum il realeg. Pe bune ca suntem un popor de tampiti de geniu, fara memorie.

    1. Asta-i ŞTIREA!!!
      “interlop” ce-i aia? Dădea şi ăsta bani la oameni ca să le ia camătă? Ce, nu trebuia salvat dacă nişte nenorociţi au băgat două gloanţe în el?!?!?!
      Bebeluşul… n-au mai ARS DE VII vreo 6, că nenorocita aia de asistentă s-a dus la toaletă?!?!?! Cine-i pune să fie săraci??? Io???
      Ăştia, în frunte cu “murfatlariotul”, aşa gindesc! Speram să nu mai aud de ei de sărbătorile astea. Se pare că-s prea păcătos, de nu mi-or fost luate în seamă “rugile”! Sau, poate, ăl de sus dormea…
      Banzai!

  7. Oah ce jihad a declansat un pic de gandire devianta. Oameni buni, ati vazut inregistrarile. Daca voi va pricepeti atat de bine la meteorologie si la zbor, imi fac mea culpa si ma retrag. OK, e nasol c-a murit un copil si ca familia unui ghertoi a avut bani de elicopter (era soare si frumos, apropo, cand l-au transferat p-ala). Stiu ca e socant, dar de cand cu democratia cica n-ai voie sa-l linsezi pe unu’ doar pt ca o arde naspa.

    Iar Armata are unitati peste tot, cu MLI-uri sanitare si TAB-uri pregatite sa plece la sfert pentru o urgenta medicala. V-ati gandit ca poate cei de la Ambulanta au dreptate iar sansele sale de supravietuire (in conditiile de viscol oribil) au fost sabotate de parinti? V-ati gandit cat ar fi luat unui TAB (apropo, si alea pot ramane in zapada, cele mai multe sanse ar fi avut un MLI sanitar si nu e sigur ca ar fi fost prin zona) sa ajunga de la dracu’ stie ce unitate pana la el? Daca ar fi fost doctori la respectiva unitate si ar fi avut materiale de intubatie?

    Nu, ca da-i dracu’ p-aia, niste prosti, stim noi pe internet mai bine. Kthx.

  8. @radu
    http://www.replicaonline.ro/director_de_la_ambulanta_sanctionat_in_cazul_copilului_decedat_de_la_topraisar_51135.html

    asa ca, accepta ca “minunatii oameni in halate albe” sint de fapt si ei niste personaje patibulare, unii.

    poate pentru tine, viata unui copil , fiul ploii din topraisar nu valoreaza prea mult in comparatie cu prezervarea imaginii castei medicale, mai ales cind se culege vizibilitate mediatica. nasol. nasol de copil…. tie… ce sa’ti urez, poate ca tu si afinii tai sa aveti parte de acelasi inalt standard de ingrijiri medicale ca si copilul din topraisar.

  9. Deci tu din tot articolul ala ai ramas cu “directorul de la SAJC trebuia sa se miste mai repede”. E bine. E si elucidant pentru furia oarba cu care ii infierezi pe “oamenii cu halate albe” in timp ce niste parinti tampiti care s-au trezit in ceasul al 12lea si 20 de minute ca le moare copilul sunt cumva ignorati din ecuatie. Pentru ca serviciile de urgenta sunt Arabela si au un inel magic si pot repara ce-au stricat niste parinti tampiti si iresponsabili.

    Ma lasa rece castele si impartirea asta tampita intre buni si rai. Si da, pentru mine sunt importanti oamenii din serviciile de urgenta pentru ca aia isi sacrifica vietile pentru NOI. Si d-aia accept sa le cut some slack sau sa ma gandesc de 2 ori inainte sa ma duc peste ei cu furci si topoare.

    Am avut de aface cu “sistemul” in situatii dificile in care ambulanta n-a ajuns repede pentru ca nu era-n zona. Nasol.

    Dar cand a ajuns, am dat peste niste oameni profesionisti care s-au miscat repede si eficient.

    Asadar, imi cer scuze ca nu sar la gatul unor ambulantieri care acum si-o iau in freza din cauza unor sefi semi-inepti si a unor indivizi mai mult decat nepregatititi pentru a fi parinti. Multumesc pentru urari, daca atata te duce pe tine capul, e foarte bine.

  10. @radu
    stimate domn, prima observatie: imi atribuiti ca fiind al meu, un citat din articolul catre care am facut un link.
    nu inteleg logica, nici nu mai insist… insa ramin uimit de capacitatile extrasenzoriale ale domniei voastre, prin intermediul carora stiti ce anume as fi considerat eu, ca este important. 😀

    ca sa revin, nu am dat ambulantierului in cap. nu am stiinta ca parintii copilului de 60 de zile din topraisar ar fi “tampiti care s-au trezit in ceasul al 12lea si 20 de minute ca le moare copilul sunt cumva ignorati din ecuatie”.

    stiu sigur insa ca:
    1. serviciul de ambulanta nu a anuntat ca drumul este inzapezit. nu a solicitat elicopter, pe cale de consecinta logica….
    2. borfasul a fost transportat cu elicopter ambulanta al ministerului administratie si internelor, nu al smurd’ului, la cererea serviciului judetean de ambulanta.

    de aici io , personal trag concluzia ca in cadrul serviciului de ambulanta cineva si’a indeplinit defectuos atributiile de serviciu, prin neanuntarea dispecerului si a medicului coordonator ca drumul este inzapezit. mai mult, medicul coordonator, aura broasca avea datoria, prin fisa postului, sa stie in fiecare moment unde se afla echipajele, mai ales in cazul in care erau inzapezite- si erau!- trebuia sa anunte comitetul de interventie constituit la nivelul prefecturii constanta. nici ea nu si’a indeplinit sarcinile conform fisei postului.
    asta se numeste neglijenta in serviciu.
    in urma neglijentei lor in serviciu, un copil a fost lipsit de asistenta medicala si a murit.
    aceasta este o circumstanta agravanta, iar moartea copilului devine omor … nu mai insist asupra posibilei incadrarii juridice, altii au competenta, iar in cazurile de omor, sesizarea se face din oficiu….
    nu este onorant pentru nimeni sa insulte parintii copilului mort, doar ca sa distraga atentia de la ce s’a petrecut! putem sa ii descriem pe acesti parinti, in termeni oricit de denigratori, actiunea, mai precis inactiunea doamnei broasca si a colegilor are ca si consecinta moartea unui copil!
    si ca sa mai pigmentam tabloul, sotul doamnei broasca este angajat al dsp constanta, institutia care a investigat culpa in acest caz. este si cadru didactic al facultatii de medicina….
    asa ca iata si de ce cred eu, ca domnia voastra probabil sinteti atit de “sensibil” la acest subiect…. ma insel oare? 😀

    in mod firesc, pina sa culpabilizam parintii copilului de doua luni ce a murit, poate in primul pas ar fi fost sa ne miram de ce nu a avut sansa pe care a avut’o garda de corp impuscata, a unui sponsor al pdl’ului (?)…
    apoi in al doilea pas, poate ar fi trebuit sa ne intrebam de ce nu s’a autosesizat gigi valentin stefan, prim procuror la parchetul de pe linga tribunalul constanta.
    oare aceasta sustinuta actiune de musamalizare are culoare orange de pdl?

COMENTEZI?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.