Panarama ghei

De câţiva ani încoace, cum dă frunza în bostană, câţiva jigăriţi cu drag de îndărăt ies pe stradă într-o bizară procesiune numai bună de Freak Show-ul lui P.T. Barnum. Grozăvia asta se cheamă “Parada Gay” şi e o jalnică maimuţăreală a paradelor cu specific găozar de pe la alţii. Tot atunci, cu precizie pavloviană, se înfăţişează asfaltului şi indignaţii noii drepte, zbierând întru belirea pedindosnicilor şi neîntinarea purităţii futăcioase a poporului român. Mai că te ia şi râsul de aşa dispută între băgarea îndărăt  şi … noua dreaptă ( la mână presupun că se referă!).

Exponatele paradei ghei nu pretind că exhibiţia lor e doar o invitaţie la toleranţă, la acceptarea diversităţii şi aşa mai departe. Nu mi-e foarte limpede despre ce toleranţă ar trebui să fie vorba aici. Cine şi ce ar trebui să tolereze? Adică restul poporului ar trebui să fie mai tolerant cu slăbiciunea lor pentru amorul cu fundul? Nu cred că asta chiar e o problemă. Dacă ai decis să păstrezi curul propriu ca alee cu sens unic sau dimpotrivă ai optat să faci din el sens giratoriu, e doar problema ta. Asta e, până la urmă, o opţiune personală care ţine de intimitate. Ori o astfel de manifestare tocmai cu intimitatea intră în conflict.

Poţi alege să te individualizezi prin o sumă de chestii. Prin opera ta, prin profesiunea ta sau prin preferinţa pentru un anumit gen muzical. Nu-mi dau seama de ce şi-ar dori cineva să fie definit de gaura pe care o fute, dar asta e o scăpare a mea. Dacă nişte unii socotesc că nimic nu-i descrie mai bine decât competenţa lor la spartul găozului e problema lor. Până la urmă noi futem femei, ei fut bărbaţi. Treaba lor. Care e problema? Despre ce mama dracului discutăm aici? Noi nu ieşim în stradă să strigăm cu mândrie: noi o dăm la fofoloancă! Pentru că ar fi o obscenitate. Ori tocmai aici e clenciul, pentru că poponauţii patriei asta cer, nu toleranţă şi dreptul lor de a se iubi cu curul, ci dreptul la obscenitate.

Că madam Macovei a ţinut să se alăture bâlciului nu e deloc de mirare. Cam ăsta îi e locul. Altfel, desigur, putem discuta despre ce înseamnă dreapta ( de la care s-ar revendica duduia) şi câtă treabă are ea cu găozismul, dar ce rost are? E doar încă o ocazie pentru duduie să arate ce deprinsă cu moravurile evropeneşti este ‘mneaei şi cât de calificată este şi din punct de vedere găoz pentru un comitet, o comiţie evropenească ceva.

De partea cealaltă, zărghiţii noii drepte nu-s cu nimic mai breji. Una e că se declară indignaţi de obscenitatea unei manifestări precum cea mai sus pomenită, alta e încruntata lor procesiune plină de afurisenii, avertizări legate de focul iadului şi ghid de utilizare corectă a găurilor din dotare. Până la urmă ăştia funcţionează, totuşi, după eternul principiu al acţiunii şi reacţiunii. Şi dacă tot aveţi chef să vegheaţi la puritatea moravurilor… cum credeţi voi că a ajuns madam Udrea mare trusă de scule? Pe chestia aia n-aveţi nimic de protestat?

Era la manifestarea găozistă unul care purta un tricou pe care scria “I’m gay and I’m proud”. Bine, bă. De ce mama dracului eşti mândru? Înţeleg că nu te ruşinezi, dar ce pizda mă-sii motiv de mândrie o fi că ai făcut din cur pasaj? Mă rog, naiba ştie. Poate n-o avea nimic altceva cu care să se mândrească.

14 thoughts on “Panarama ghei

  1. Curat panarama. Inainte de decembrie 1989 erau cat se poate de discreti, aproape ca nu-i recunosteai. Acum isi dau in petec, pentru si numai pentru ca Romania e o tara intoarsa cu curul in sus. Unde ne-o trag toti. De la pdl, guvern, presedinte, pana la FMI, americani, rusi, ue. Saraca Romanie, pe ce maini a incaput si ce prezent mizerabil are. De viitor nu mai vorbesc.
    Vai de mama noastra si de fundul lor de pederasti!

  2. Si din textul dumneavoastra se desprinde faptul ca determinarea orientarii sexuale ar fi o actiune voluntara. “ca ai facut din cur pasaj”. Cam asta sustine si Noua Dreapta si anume ca ar fi vorba de filie sau pervertire. Nici eu n-am cum sa cunosc adevarul, insa cunosc persoane dintre ei care s-au definit cel putin in plan profesional si care sustin ca o astfel de manifestare pe langa ca este inutila, ii compromite si mai rau. Personal cunoscandu-i ca oameni resp. prieteni cred ca batem campii acuzandu-i. Nici faptul ca cineva alege de dragul unei perversiuni sa fie renegat de familie sau societate nu ma prea convinge. Cel putin abandonul din partea familiei le produce depresii uneori insuportabile. Personal nu incerc sa-mi imaginez actul dintre ei, ci ii tratez tot ca pe niste prieteni dragi din copilarie.
    Si mie mi-ar fi placut sa cred ca pamantul este rotund, dar in realitate este sferic si turtit la poluri.
    In rest sunt in asentimentul dumneavoastra cu toate cele expuse. Daca ceva il poate depasi in bufonarii pe Vadim, atunci o armata de bufoni cum este Noua Dreapta. Nu i-am auzit nici o data sa propuna “haide-ti sa cladim o scoala ! Sa facem un santier. Sa muncim impreuna”. Fiecare contribuie dupa posibilitati. Un fel de “Un leu pentru Ateneu”.

  3. N-am vazut (si ma bucur, ca de obicei ma ingretoseaza!) imagini cu pidosnicii in chestiune, imagini cu care, sint sigur, televiziunile i-au “rasfatat” pe telespectatori. In virtutea dreptului la informare, vezi bine. Si poate nu numai!
    Acu, eu n-as avea o mare problema cu obiceiul lor, sa fie sanatosi! Insa aceste manifestari publice nu sint deloc in regula, si iata de ce:
    aceste specimene, desi ei se considera “oameni normali”, sint, din cite stiu eu, singura alcatuire vie neinzestrata cu instinctul reproducerii. Si chiar daca l-ar avea, nu stiu la ce le-ar folosi. Cu alte cuvinte, perpetuarea speciei este imposibila, pe cai naturale. Evident, in aceasta situatie, singura lor sansa o reprezinta prozelitismul, realizat inclusiv (si, poate, mai ales) prin aceste manifestari publice.
    Or, daca practicarea homosexualitatii nu este interzisa de lege, in schimb prozelitismul, mai ales indreptat asupra tinerei generatii, nu poate fi acceptat. Iar cei care au copii minori sint sigur ca inteleg foarte bine asta.
    Ce sa facem, sa adunam toti minorii de pe strazi sau din fata televizoarelor in zilele si la orele cind dumnealor au chef sa-si faca publicitate?

  4. Nu stiu despre ce “noua dreapta” vorbiti aici; scuze pentru asta; dar ma bag si eu la “pretentiile” demonstrantilor;
    Mimind demonstratiile din tarile cu traditie in astfel de ….ahem!…..activitati, probabil ca cei din RO sint ridicoli si nici macar nu stiu ce cer. Caci cei care, cum spune rich guy, au decis ca sint “altfel” o fac fara parada, la fel cum unii o fac cu femeile (adica nu vedem demonstratii ale barbatilor carora le place popoul feminin, nu?)
    Ei sint doar cei doritori de cele cinci minute de faima, si de obscenitate cum ai spus in articol. Aici sint de acord. Si daca ei stiu sau nu ca fac reclama obscenitatii, e mai putin important, dar perfect adevarat.
    Cu ce nu sint de acord e generalizarea si judecarea aspra a acestora, cu totii la gramada. Doar n-o sa ajungem ca Ahmadinejad sa ii spinzuram la colt de strada sau ca Ceausescu care ii baga la inchisoare (auzi Virgil?)
    La noi UCLA si liberalii vor neaparat sa le dea dreptul la casatorie oficiala si demonstrantii cer schimbarea definitiei notiunii de familie in dictionar. Precum se discuta, se fac cursuri de “acceptare a relatiei homo in armata”……..nu mai e mult……….

    Fata mea are un prieten foarte bun, un baiat foarte cumsecade pe care il stiu de cind era copil; m-a uimit sa aflu ca e gay. la inceput am refuzat sa cred; acum? acum ignor aceasta caracteristica a lui, asa cum ignor sa ma gidnesc cind vorbesc cu orice prieten/a la ce face el/ea in pat, in intimitate.

    1. Am avut o amica. Seropozitiva. Si-a facut o mica afacere – un local – in Romania cu care isi finanta tratamentul specific mai ieftin la noi. Mi-au trebuit ani sa-i castig increderea pentru a-mi marturisi boala ei. S-a intamplat fara cuvinte. A citit intrebarea pe fata mea si cu ochi care-si innabuseau lacrimarea a dat afirmativ din cap. Desi ne facusem obiceiul de a ne vorbi zilnic, cand eram racit si stiam ca-i pot agrava boala, ma retrageam la o masa mai indepartata. Ma chema printr-un gest camaderesc prin care vroia a spune “mai da-o dracului de boala si de viata. Fie ce o fi !”
      Credeti ca daca ar fi spus de boala ei, clientii i-ar mai fi trecut pragul ?

      Si in acest caz putem inculpa persoana. Aaa … pai asa-i trebuie daca a pus-o cu toti necunoscutii. Boala aia sigur e pedeapsa Domnului care sa ne curate de cei imorali s.a.m.d. Da’ stau si ma intreb: pana la a ne impaca sau nu (parerea mea ca oricum nu vom reusi) cu anumite extreme ale vietii ce facem noi care ne rasfatam cu “normalitatea” ?
      Daca aflam din media ca o fata de 12 ani a ramas insarcinata dupa ce a imbolnavit jumat’ de sat cu sifilis este OK ?
      Daca o fata de 14 face sex in public este normal sa se stranga vreo 10 – 12 care sa o filmeze cu mobilul ?
      E normal sa stai cu un sot sau o sotie numai din teama de singuratate sau abandon ?
      Este normal sa te bucuri ca mama ca fiica ta de 9 ani deja iti mimeaza miscarile de sex oral descoperit pe internet ?
      S.a.m.d. la infinit.
      Insa in toti se perima incet dar sigur convingerea ca mai putem reprezenta o recompensa credibila unii pentru altii. Atat barbati cat si femei
      Eu prefer sa raman neutru. Doar sa nu ajungem sa ne dam rangi in cap. Este singura motivatie a comentariului anterior.

  5. astia sunt complet cretini. intr-o tara in care la increderea in institutii BOR conduce detasat ( inca) de cativa ani buni, astia ies in strada si militeaza ptr nus’ ce. eu nu inteleg ce spera sa obtina. daca tu mitica vrei sa ii faci un masaj lui costel iar costel nu are nimic impotriva nu pricep care e problema…..vor cumva sa se legalizeze casatoriile intre persoane de acelasi gen? Pai dupa cum spuneam mai sus care politician ar veni cu asa o lege in tara in care BOR e tata lor? deci daca vor sa se iubeasca sa o faca si gata ….oricum prin sanul bisericii sunt cativa care i-ar arde pe rug daca ar putea ptr a sluji ca exemplu=))

  6. Felicitari rabbi ! In sfarsit un comentariu ABSOLUT CORECT pe tema paradelor-gay !!!
    Eu am o cunostinta f. buna , care e gay , a plecat din tara pt. ca si-a gasit … jumatatea in Germania , sunt doi barbati f. manierati si civilizati , discreti , pe care , doar cine-i cunoaste f. bine stiu ca sunt homo ; si nimeni nu are NIMIC impotriva lor , ba chiar ne intelegem f. bine.
    Dar paradele astea OSTENTATIVE , OBSCENE , facute ANUME sa irite si sa PROVOACE 😡 , numai la toleranta NU indemna !
    EXACT asta spuneam si eu de nenumarate ori : n-au decat sa “si-o traga” cum le pica lor bine , DAR DE CE TREBUIE SA STIU sau SA VAD , eu si familia mea , ACEST lucru ???????? Ce , lor le-ar fi placut sa-i bombardez cu scutecele cu rahat ale micutului meu (ma rog , acum vreo 2-3 ani …) , ca doar si alea “erau ceva natural” ?! Garantez ca mureau intoxicati … 😉

  7. Pe mine nu cred că mă deranjează neapărat că-s homo, ci mă enervează la culme faptul că se și laudă cu asta, de parcă ar fi ceva extraordinar să sapi cu pula în puțul cu căcat… (doar că nu iese petrol, ci diaree). Dacă ar avea un pic de decență, ar sta pe curul lor (mă rog!), adică liniștiți și cuminți, și nu i-ar băga nimeni în seamă, n-ar deranja pe nimeni. Dar ostentația și mândria prostească, precum și pofta lor de a strânge noi prozeliți, cu sfinctere nedilatate, atrag dezgustul societății normale…
    Imaginați-vă cum ar fi dacă ați vedea la TV, un lung sărut pasional între Andreea Pora și Monica Tatoiu…. Sau între Pleșu și Liicheanu…. Sunt convins că și vouă v-ar sta dumicatul în gât…
    În antichitate, poponarismul era la mare modă la greci și la romani… Conta plăcerea. Dar ei nu luptau după prozeliți, șui nici nu făceau paradele grețoase de azi…
    Cine știe ce dorințe ascunse, adânc refulate, are Monica Macovei….

    1. Ce vorbiti ? … mie mi-ar placea sa vad faza cu Pora si Tatoiu.
      Chiar si numai de dragul de a vedea o latura pasionala ascunsa in ele.

      P.S. Sarutul intre doi oameni urati cu siguranta nu-mi procura vreo satisfactie optica, dar ma bucura. Mi se pare … mai afectiv .

  8. Eu cred ca homosexualitatea este o boala. Si in antichiate exista. Un autor din antichitate…mmm Platon sa fie? (nu mai stiu sigur) descrie la un moment dat un act sexual intre doi barbati doar ca… unul avea picioarele stranse iar celalalt nu-l penetra in fund ci printre picioare. Probabil ca percepem lumea de atunci ca salbatica si inapoiata dar, totusi, nu o faceau in fund. Bineinteles ca exista cazuri de astfel de devieri de la vladica la opinca doar ca… nu se facea tam-tam pe chestia asta. Era totusi un lucru impotriva firii adica, sa fim seriosi…prin fund elimini, nuuu…primesti!
    Sanatate si inapoi la munca!

  9. paradele astea gay le consider şi eu o explozie inutilă a unor umori despre care prefer să nu ştiu. statutul de îngăduiţi pe care îl acordăm acestei comunităţi (de ce comunităţi, am putea întreba) mi se pare suficient. mă irită multe din manifestările lor, atenţie, care pornesc de la comunitatea gay. luaţi individual, mulţi dintre ei sunt personaje decente, băieţi şi fete deştepte, profesionişti fără cusur, ăştia ne plac. doar poate că nu pomenesc că-s homosexuali, că avem sau încercăm să le dăm noi aparenţa normalităţii. evident, sunt revoltat şi eu de pretenţia lor de a primi dreptul la adopţie, mi se pare o aberaţie. dar, cu toate astea, mare parte a reacţiilor de mai sus, în care am recunoscut şi stereotipii de-ale mele, mi se pare deplasată. şi acum înţeleg de ce vor ăştia să ne arate că există în felul lor, de paradă kitsch. dracu ştie câţi dintre ăştia, ca noi, cei care se lăfăie în normalitate, vorba lui rich guy, ştiu cum e să fii homosexual şi să trebuiască să-ţi ascunzi identitatea tot timpul ca să nu-ţi fută vreunul orizontul liric. suntem o ţară de intoleranţi şi nici nu încercăm să mascam intoleranţa asta printr-o cosmetizare socială ridicolă, cum se întâmplă în multe ţări occidentale. suntem intoleranţi şi radicali în intoleranţă deseori. ăştia mai deştepţi, cum ai fi tu, moshe, şi câţiva de mai jos, eu mai la coadă cu voia domniilor voastre, ne marcăm intoleranţa prin puseuri ironice, comentarii cu iz otrăvit, glume înţepătoare. desigur, e mare distanţă faţă de reacţia unora care i-ar linşa sau, în cel mai bun caz, i-ar bate până la oboseală. dar, fie şi cu stridenţa aia pe care căd că o numişi obscenitate, cred că rolul acestor parade gay e să-şi ceară dreptul la normalitate, să ne vindece de intoleranţă şi obezitate intelectuală, să limiteze în toate aceste reacţii viscerale pe care le avem faţă de ei.

COMENTEZI?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.