Electorale

Am lipsit câteva zile. Treburi, chestii,  întâmplări. N-am s-o lungesc prea mult. În drumurile pe care le-am bătut zilele astea am văzut şi păţit cât să vă povestesc un an. Dar pentru asta mai e vreme. Altceva vreau să vă spun acum.

În drumul meu am trecut prin Râmnicu Vâlcea. Un oraş care ar putea fi frumos. Dar nu e. Străzile sunt vai de mama lor, ca mai toate străzile de la noi. Apropos, ce s-a mai umflat vena indignării în noi când au scremut franţujii bancul ăla idiot cu “salutul românesc”! Dacă am vedea pe careva din vestul ăla burdihănos miştocârindu-ne şi inventânt sintagma “stradă românească” pentru hârtoape, la fel de indignaţi am fi?

Să revin la Râmnicu Vâlcea. Oraşul arată dezolant. Clădiri cenuşii, străzi desfundate, prăvălii alandala… Centrul ce poate părea mai primenit, după standardele lui Ceauşescu.  Nu ai cum îţi reprima senzaţia că oraşul ăla încă n-a păşit în secolul XXI. Oamenii sunt faini, dar oraşul arată deplorabil. Ca o enormă mahala. Nu locuiesc acolo şi nu îmi dau seama care poate fi calitatea vieţii pentru locuitorii acelui oraş, dar ca simplu trecător pe acolo impresia a fost rea. Totuşi, acolo au avut loc alegeri pentru postul de primar. Vechiul primar pedelic fiind în pârnaie pentru matrapazlâcuri.

Prin oraş omniprezente erau afişele şi bannerele candidatului pedelic. Care îşi invită alegătorii “să continuăm tot împreună!”. Sau vesteşte cu mare elan că ” De 6 ani am demonstrat că se poate!”. Ce au ăştia de continuat împreună? Ce au demonstrat ăştia că se poate? Păi, vechiul primar e în pârnaie pentru şpagă! Tot pedelic! Şi noul pedelic le propune alegătorilor: să continue, că au demonstrat că se poate!

Mesaj de campanie mai idiot nu se putea inventa. Într-un oraş normal, într-o ţară normală, într-o logică funcţională candidatul acelui partid nu avea cum obţine mai mult de 10 procente în alegeri. Cu toate astea la Râmnicu Vâlcea pedelicii au câştigat fără stres primăria. Acum pot continua împreună. Că au demonstrat că se poate. Că aşa a vrut boborul. Electoratul.

În timp ce scriu rândurile astea, pe Antena 3 Marius Pieleanu face analize cu fâs pe tema alegerilor din colegiul 19, de duminică. Discutând despre profilul candidatului câştigător, despre eclipsa de lună şi vizitele extratereştrilor. Asta în condiţiile în care la vot s-au prezentat 15.000 de oameni. Din 100.000.

Atât am avut a vă spune. În rest… ultimul… ştiţi, da? Întrerupătorul e pe dreapta, lângă uşă.

6 thoughts on “Electorale

 1. Pai nu stii cat de fudul e romanu?!?….il doare cand il face strainu lenes si tigan, da nu se apuca se sa suie pe scaun sa dea drobul de sare jos de pe soba :)))

 2. Bre, orase de-astea retro, mai stim si noi. Cu primari la fel de alesi.
  In genere, promisiunile lor tin fix de la alegeri pana la prima betie a victoriei. Ca si drumurile, de altfel.
  Ciudat e cum de se poate aduna atata lume la un loc care sa nu-si doreasca o alta fata a lumii lor.
  Conservatori, bre.

 3. 1. daca faceau misto de strada romaneasca, eu unul nu ma suparam, cum nu m-as fi suparat daca faceau misto nici de dictatura romaneasca, nici de spitalele romanesti etc. dupa cum nu ma suparam nici daca comportamentul romanesc avea vreo legatura cu mistocaraia aia. sa nu ne facem ca nu intelegem de unde a provenit supararea.
  2. esti tu sigur ca au fost 15.000 la vot, sau ca in valcea majoritatea locuitorilor au vrut sa continue ce au inceput pdlici? eu unul sunt sigur de contrariu. problema la noi nu e cum se voteaza, ci cum se numara si cred ca o stiu destui de multi, si de aici si esecul continuu al guvernelor. nu au legitimitate, deci nu se bucura de incredere, deci nu pot aplica nici un fel de politici eficiente. ca astia de-acu nici nu stiu de unde sa faca rost de asemenea politici, e alta treaba. dar sa presupunem, prin absurdul absurdului, ca maine se duce basescu pe cale aviatica undeva, nujtu, la smolesk. si vine unu care pune ai mai ai dracu specialisti, din partea pdlului, dar nu pdlisti, antrenori straini, ce vreti voi. il aduc pe van hal, pe mourinho, pe guardiola, uatevar. cine le accepta reformele, daca nu au delegat pdlul in parlament, daca nu au nici o legitimitate, daca se fura ca in codru la alegeri

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.