E de comentat?

Pe Facebook, o duduie de prin Covasna, postează următoarea fotografie. Duduia e o înfocată activistă a nu ştiu cărei mişcări secuieşti. Şi ca atare se simte obligată să aibă o constantă problemă cu românii. Şi cu evreii – în treacăt fie spus.  Până la urmă e libertate de exprimare, nu? Trebuie să fim toleranţi şi alte bla-bla-uri.

Aştept comentariile voastre.

1221

0 thoughts on “E de comentat?

 1. Lasînd la o parte faptul că poza în sine e de un prost gus grețos, că duduia ar merita mai degrabă să se trateze decât să posteze pe FB, și câte și mai câte, eu i’aș adresa următoarea întrebare: în virtutea adevărului istoric, unde e Basarabia, activista lulii mele?

 2. De comentat nu ar fi prea mult. Nu inteleg de ce Dobrogea e Bulgaria si nu Turcia + Ucraina/Rusia si de ce e Maramuresul separat (poate sunt eu de vina dar e ingrosata linia care defineste Maramu)?
  E clar ca tanti nu a iesit vreodata din localitatea natala.
  Pe aia de la BBC parca ii mai inteleg, au fost o data in Romania, au vazut masinile cu numar de Bulgaria si au stabilit ca trebuie sa puna steagul de la placutele de inmatriculare pe teritoriu. Dar pe gospodina NU. Putea macar sa citasca datele de la ultimul referendum.

 3. Era un banc, genial…
  Ploua teribil. În casă, soția îi spune soțului: Dragă, ia uite afară, plouă groaznic!
  Soțul, cu ochii într-un ziar: Dă-i în pizda mă-sii…

  Ăsta ar fi răspunsul meu pentru madam în cauză.

 4. Banuiesc ca aceasta poza nu este doar visul duduii cu pricina ci al tuturor dusmanilor nostrii.Partea prosta pentru ei este ca Ungaria Mare a devenit mult mai mica in timp ce Romania a crescut.E drept ca nu mai e chiar dodoloata dar a crescut.In rest, ura fata de romani le intuneca mintile.Asta e! A, era sa uit: nu ei au atarnat o opinca pe un parlament.

 5. Nu ar mai fi ceva de comentat.
  Prin prisma celor scrise in articolul anterior, as putea intreba “Mai are vreo importanta ?”.
  Daca fac abstractie de articolul anterior, as putea intreba “Mai am vreo sansa ?”.
  “Şi astfel am ajuns să nu mai avem niciun fel de control asupra propriului destin.” – este un comentariu foarte bun, dar l-ai facut deja …

 6. băi câtă lăcomie la ungurii ăştia! măcar Banatul îl puteau lăsa şi ei sârbilor :))
  vise umede, tată… tanti asta chiar n-o şti cum privesc ungurii de dincolo “secuii”?

 7. Aș băga-o-n mă-sa, dar n-am vreme să înșir aici toate înjurăturile pe care le știu… Oricum pe ei îî roade la ficați o chestie: Gunoiul ăla de Matei Corvin, rege al Ungariei, era român, iar tatăl său, Iancu de Hunedoara, guvernator al Ungariei, a fost și el român…
  Iar după 1526, Ungaria „mare” a încetat să existe, devenind pașalâc turcesc… Așa că-i bag în pizda mamii lor de revizioniști…
  Vina e a noastră, totuși, că le-am dat prea mult nas, și i-am tot pupat în cur să-i ținem la guvernare (inclusiv Ponta menține UDMR la guvernare, deși a declarat public că nu o va face, așa că…)

  1. Total de acord.
   Ideea mai e, poate, și că noi, nația asta, suntem prea îngăduitori de fel. Chiar dvs. spuneți: “aș băga-o, dar…”. Că n-am timp, că mi-e lene, tot timpul găsim scuze, prilej ca tot soiul de tupeiști să ne încalece și să ne-o tragă.
   Nu au ezitat să ne bage tot felul de chestii murdare pe gât, de sute de ani. Și noi le-am acceptat, înclinând capul pe care sabia nu l-a tăiat. S-au mai trezit unii cu limbrici care au avut tupeul să-l ridice, dar au mierlit-o, pentru că scopul lor era nobil (sau cel puțin așa am învățat la istorie).
   Ieri, în 44, în Constanța, vreo cinci țigani, din ăștia mai spălați, genul cocas, cu pantofi albi, cămașă neagră și pantaloni trei-sferturi, credeau că sunt singuri acolo și discutau în gura mare. Lumea era vizibil deranjată, dar pas să le zică cineva ceva. Am făcut un exercițiu de imaginație și mi-am închipuit cum le-aș spune, răstit, să vorbească mai încet, că mă deranjează. Asta m-a mai răcorit, dar când am ajuns cu imaginația la momentul în care îmi răspund ei, m-au trecut transpirațiile din nou.
   Nu știu, probabil că e un soi de lașitate… și de țiganii murdari și răi, căci mai sunt (cei drept, destul de puțini…) și cei care-și văd de treaba lor, deci de ăia nașpa n-o să scăpăm în veci, pentru că lor le convine. NOI NU CÂRÂIM.
   Și mai am o întrebare: jandarmeria, în afară de faptul că merge săptămânal la meci, cu ce se ocupă? Că, dacă te uiți pe site, e full de protecția și siguranța cetățeanului și alte de-astea… Stau închiși în cazărmi, joacă table și din când în când mai fac câte-o escortă de transport valutar? De ce nu umblă pe străzi non-stop să le dea ăstora de mai sus peste nas în locul meu? Mai precis, cum își justifică salariile!?

   1. “…țiganii murdari și răi, căci mai sunt (cei drept, destul de puțini…) și cei care-și văd de treaba lor…”
    1. “ce-i drept”, ca nu-i vorba nici despre “cel drept”, nici despre “cei drepti”…
    2. Cei “altfel” nu sunt ei atat de putini, poate chiar sunt cei mai multi, doar nu-s vizibili, nu “sar in ochi” ca ceilalti, “se pierd” in masa anonima a tuturor celor “cum se cade”*.**
    * Scrierea “despartit” nu e o greseala de tastare, “cum se cuvine” ar fi un sinonim acceptabil…
    ** Cunoasterea acestui lucru (imi) e teoretica – in practica si impresia MEA despre ei TOT “ceilalti” o formeaza.

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.