Să mă iau de guler cu ei?

Cei de la “Amos news” scriu porcăria pe care o găsiţi aici. Adică din prostie i-au atribuit lui CTP un text care îmi aparţinea. Un text pe care mi l-am asumat şi pentru care mi-am luat nelipsita porţie de înjurături. În loc să îşi ceară scuze, aşa cum s-ar fi cuvenit, autorului textului, pe care un încercat să-l lipsească de dreptul de paternitate, ei îi cer scuze lui CTP, pe care l-au împroprietărit cu un text care nu îi aparţine. N-aş fi făcut mare caz. Nu este pentru prima dată când un text de al meu circulă pe internet fiind preluat fără precizarea sursei. Chestia care m-a scos din sărite, dar rău de tot, a fost felul în care înţeleg diletanţii de acolo să o dreagă. Nu ştiu cât e prostie şi cât incompetenţă. Iată ce scriu ei:

Acest text a circulat pe INTERNET. Atunci când l-am preluat, nu am bănuit că este vorba despre un fals, o contrafacere. Stilul şi argumentele păreau să corespundă viziunii presupusului autor. În urma protestului domniei sale am verificat provenienţa şi am constatat inautenticitatea. Cerem pe această cale scuze dlui Cristian Tudor Popescu pentru eventualele neplăceri pe care această eronată atribuire i le-ar fi putut pricinui. Redacţia AMOS News – informatia.ro.
(Sursele iniţiale ale falsului: https://moshemordechai.wordpress.com/2010/08/06/domnule-basescu/ şi http://gabyinegypt.blogspot.com/2010/09/scrisoare-deschisa-catre-presedintele.html)

Pentru chestia asta cred că putem discuta prin instanţe. Fals? Contrafacere? Adică îmi furaţi un text, îl atribuiţi altcuiva, din cretinism, şi apoi  mă acuzaţi pe mine de fals şi contrafacere? Pentru porcăria asta cred că e firesc să plătiţi. Şi veţi plăti. Hai să văd acum solidaritatea bloggerilor!

101 thoughts on “Să mă iau de guler cu ei?

    1. Cred ca ideea de baza este sa desfiinteze cele spuse in scrisoare! Cand afirmi ca scrisoarea nu este autentica, superficialul care o citeste (cei mai multi dintre romani, din pacate!) zice: – “N-ai auzit, soro, ca-i i n a u t e n t i c a? Adica ceea ce se spune acolo nu-i adevarat? – Zau, soro? Chiar asa sa fie? – Parol, monser! Auzi ‘mneata! Sa iau de buna o scrisorica acolo! – Asta sigur a pierdut-o cineva, soro!”. Iata deci minunata opera a noii-vechi SE-C-U-RI-T-ATI ! Se pricep, nu gluma, sa arunce in derizoriu orice, doar au schimbat stapanul! PANA LA URMA NU CONTEAZA AUTORUL: FELICITARI PENTRU SCRISOARE SI C.T.P. AR TREBUI SA REGRETE CA NU A AVUT DEMNITATEA S-O SCRIE! RARE TEXTE CARE SA EXPRIME DINTR-O SUFLARE CEEA CE SIMT MILIOANE DE OAMENI… CINSTITI!

  1. Hai că vin martor, să-mi bag picioarele. Pe 6 august am băgat al doilea comentariu la “Domnule Băsescu”, pe blogul tău. Ăia de la Amos sînt nişte cretini.

  2. Că nu cunoşti autorul sau că nu te duce mintea să îl afli, mai treacă-meargă. Dar să vii apoi şi, tocmai pe adevăratul autor, să-l acuzi de fals, contrafacere şi alte porcării, e deja mult prea mult.

    1. mordechai, scrisoarea este excelentă ! subscriu 100% la cele scrise acolo ! păcat că nu am avut inspirația să o scriu eu …te felicit ! îți cer acordul să o citesc marți, 5 octombrie 2010, la pichetul pe care îl vom face la cotroceni , în fața …puiuțului de satana care ne conduce ! daca poți și dacă dorești dă-mi-l cât mai urgent ! mulțumesc oricum ! sunt un om exasperat, un profesor care aș fi vrut să trăiesc într-o țară normală și să performez că să scot OAMENI DE CARACTER nu tâmpiți cum zice TÂMPITUL ȘEF AL NAȚIUNII (băsescu) ! NU MAI POT ! dar trebuie să-mi închei socotelile cu regimul actual în mod demn ! aștept răspunsul tău urgent (dumincă, 3 octombrie dacă poți )!

  3. Pun si eu curand pe Sfinx! Conteaza pe dumneamea!
    Sa te iei de guler, numa ? NIET ! Daune morale, MUSAI! Ca sa se invete minte si sa invatam si noi sa fim solidari caci inca nu suntem , cum ar trebui sa fim, mamicuta lor de gugustiuci!
    La proces cu ei, daca nu cer scuze public si ar trebui sa ceara scuze inclusiv la TV, nah, pentru ca dupa ce ca sunt fifi inaripatii mai si scot croncanituri ce se vor triluri, nemernicii!

  4. Te rog, ia-i şi de gât nu numai de guler, Rabbi.

    În zilele noastre orice lepră îşi zice jurnalist. Chiar acum juma’ de oră mi se umpluse paharul legat exact de retardarea deontologilor BIP-ii. Declicul a fost altul, nu mârlănia asta pe care ţi-au făcut-o, dar tot le-am zis-o cu năduf. Acum numai ce mă relaxasem un pic şi iar m-am umplut de nervi.

    Băi, da’ şi hoţii ăştia numai la cele mai bune texte sar… De la evz şi rl n-ar fura..

  5. Dar bieţii oameni n-au greşit cu nimic. E vina ta că nu eşti CTP-ul! Iar, dacă ştii că nu eşti el, de ce te-ai mai apucat să scrii?!… :)))))))))

  6. Rabi,

    Asta-i caz de drepturi de autor. Nu-s avocat si nu ma pricep, dar la bunul simt as spune ca tre’ sa dovedesti ca Amos au stiut ca-i textul tau. Daca ei dovedesc ca n-au stiut, nu se incadreaza la furt ci la chestii non-etice. Adica poate sa-i futa mai curind un consiliu al presei pt practica imbecila decit un tribunal pt furt sau jigniri.

    Atita timp cit nu semnezi cu numele adevarat si nu ti-ai facut un brand personal din blogul asta (asa cum e Pagina de Media sa zicem) ai o problema in a demonstra reaua intentie si premeditarea.

    As spune ca ai sanse sa pierzi si in tribunale din tari normale, d-apai in Romania. Dar tot e bine sa incerci, orice mana in beregata ajuta. Zic sa consulti un avocat specializat in drepturi de autor inainte sa le trimiti citatia.

    1. O să vedem. Aici nu despre drepturi de autor discutăm, ci despre invocarea tâmpită a falsului şi contrafacerii.
      Cum bine observa Mika Pana, articolul de blog pe care îl invocă ei pentru a-şi justifica atribuirea textului lui CTP are o dată ulterioară articolului lor! Hal de prostie!
      Era treaba lor să afle al cui e textul. Aşa cum au aflat cei din Antene, Cotidianul etc.

    2. Furtul cu buna intentie nu e “ocrotit” de lege. 🙂

      Incalcarea drepturilor de autor e incalcare, nu te disculpa faptul ca ai facut-o din prostie, cu buna intentie sau fara premeditare. Cat timp publici materiale, e datoria ta sa ai acordul autorilor, nu tine scuza ca textul circula deja pe net.

      Daca ei credeau ca e al lui CTP, cum l-au preluat, au avut acordul lui? Evident ca nu.

      Si pe langa incalcarea drepturilor de autor, ar mai putea fi acuzati de insulta si calomnie.

      Bafta!

  7. Dacă poţi, arde-i!
    Nici măcar nu e stilul CTP-ului.
    Sigur că, nişte unii care s-au oprit cu lecturile obligatorii la “Brăduleţ, brăduţ drăguţ, ninge peste tine”, puteau să-i atribuie textul oricui.

  8. Amos News inoata undeva pe la periferia internetului si a mass-media. Nu aud de ei decat in toate contextele gresite. Daca mergi in instanta, nici nu cred ca ai nevoie de succes, dar probabil ca pana se termina situatia se pierde si ideea. Nu ar fi mai bine folosita furia asta (si) intr-un text? eventual de presa, piramida inversa, in care pornesti de la mizeria asta si identifici fenomenul? Bottom line, cred ca ar fi mai de succes o campanie in frontul pe care te lupti de obicei.

  9. Problema a fost ca citind “Apelul” mi-am zis ca nu se poate sa il fi scris CTP, deoarece eu il citisem la tine pe blog, ba am si comentat.
    Despre paduchii presei romanesti nu are rost sa discutam.
    Baga-le mana-n gat si dileste-i! Cel putin pentru racorire si a lor invatare de minte…

      1. Probabil si astia-s ca UNPR-ul. Adica maram
        (in)dependenti de …
        Dar in fond si la urma urmei dai dracului si
        fi fericit ca ai produs ceva ce aia nici intr-o viata n-ar fi in stare. Chestie de inspiratie, transpiratie si intelect.
        Iar hotii si plagiatorii tot la tomberon ajung…

      2. Ma scuzati pentru insolenta! Altfel, sunt sigur ca nu-i asa dramatica povestea cu amos astia, v-ajuta nenea mogulu’ sa treceti peste greutati de genul. Success pe viitor la completarea blogroll-ului 😉

  10. Rabi,

    Acu’ cinci minute mi-a aterizat pe mail scrisoarea ta deschisa catre Base. Asumata de cineva de pe agentia.org. Eu zic sa iei masuri de siguranta. Baga in fiecare text o “bomba”. Ceva gen “eu Moshe, zic ca” sau altceva 🙂 Te supara Amos dar si romanii de rind te fura la fel de spornic.

    Romania, bre Rabi. Cu mentalitatile ei paguboase.

    1. Dom’le, e o cale. Repet, nu mă deranjează atât viralizarea textelor, dimpotrivă. Chiar nu e o atât de mare supărare că nu se pomeneşte sursa, deşi nu e tocmai cuşer. Dar, peste toate astea, să mai pomenească şi de … contrafacere? Asta e prea cu moţ.

    2. Stash, “romanii de rand” NU AU obligatia deontologica de a verifica corectitudinea atribuirii textului atunci cand eventual forwardeaza un attachment (cu text) primit prin email, email in care este facuta atribuirea gresita a textului (ba nici macar sa specifice sursa care in emailul initial era specificata nu sunt tinuti: corespondenta lor NU ESTE PUBLICA (ba MAI mult: mai este SI protejata de legea secretului corespondentei); ei doar isi inseala – cu rea-credinta sau doar neintentionat, din “simpla” lipsa de bun-simt – corespondentul!) – si NICI suficiente cunostinte de stil literar nu sunt tinuti sa aiba, pt a sesiza din eventuala deosebire de stil atribuirea gresita!
      (UNDE mai pui SI faptul ca MULTI asemenea “romani de rand” nu dispun nici macar de cunostintele si/sau mijloacele care le-ar permite sa depisteze adevaratul autor al unui text – chiar daca ceva le-ar trezi dubii, dar CU ATAT MAI PUTIN atunci cand NICI nu au motive “sa-si bata capul” cu asa ceva, tocmai pt ca textul ARE atribuit un autor: pot foarte bine si foarte usor sa creada ca au gresit ei in aprecieri).

  11. bai, ma plangeam io ca ziarizdii is retardati, da astia depasesc orice record :))
    boierule, desi suntem politic in barci diferite (sau opuse, cum vrei sa le spui), cu permisiunea ta, o sa atac si eu subiectul 🙂

      1. mai si doara am citit textu’, si nu-i deloc peltic! Halal jurnalisti bre, n-au ureche muzicala- da na, eu nu ma pricep.
        Iara tu, zis si fraudulosu’ ai putea pune acolo sus la header linga a..micul ” :)” un copyright@ si mai baga si o linie de sfarsit la fiecare entry: “M. aka frausulosu’ ” – la asta ma mai pricep.

      1. shogunu’: NICI “cetepeu’ ” nu-i tinut sa incerce depistarea originii si/sau autorului real al unui text cu care “n-are nici in clin, nici in maneca”, DOAR pt ca ALTII i l-au atribuit in mod eronat LUI (atribuire pe care el o contesta, o neaga)…

  12. La ora actuala astia de la circulatie sunt in dreptul lor sa opreasca in oras orice coloana oficiala sau nu care circula cu mai mult de 60km/h.
    Sa-i traga pe dreapta, sa le ceara actele, sa-i puna sa coboare din masini pe TOTI de la mic la mare, sa-i amendeze, sa le suspende permisele, sa-i puna sa sufle in fiole si daca nu vor sa-i imobilizeze si sa-i duca cu catuse la spital sa le ia sange cu pompa de bicicleta ca seringile s-au terminat..
    Daca se impotriveste vreunul sa cheme jandarmii sa-i cocoseze pe toti sa se invete minte sa mai faca raliruri neautorizate si sa mai umble in gasca cu 120/h pe Magheru ziua in amiaza mare derbedeii dracului.

  13. Pai , mai vitelor de la Amos , voi ce aveti scris in josul paginii siteului …? “Preluarea sau reproducerea (totală sau parţială) a ştirilor publicate pe flux, fără indicarea sursei informatia.ro (AMOS News), este interzisă.” Si , voi nesimtitilor , ati scris DE LA CINE ATI PRELUAT ARTICOLUL cu asa-zisa semnatura a lui CTP ❓ Si daca DA , atunci de ce nu-i intrebati PE ACEIA de fals ??? 🙄 Sau ATI FURAT ARTICOLUL , FARA SA PRECIZATI SURSA SI ACUM NU AVETI PE CINE DA VINA ca “ati pus botul” ?!

    Pai mai cretinilor , AIA-I SURSA FALSULUI , de unde ati preluat voi articolul , in a timp ce blogul lui Mordechai E SURSA ORIGINALULUI ❗ , original pe care voi L-ATI PLAGIAT , nesimtitilor !!!!

    Ati putea dracului , sa-i cereti CEL PUTIN SCUZE lui Mordechai pt. plagiere si dezinformare , vitelor … (sa ma scuze vitele , ale cel putin fac ceva util : dau lapte si nu mugesc ineptii nesimtite ca astia …) !

  14. PS: Un duplicat al acestui comentariu l-au primit si cei de la redactia Amos , asta asa , ca sa “nu latru degeaba la luna” … 😉

  15. Rade-i dar vezi ca in Romania justitia nu functioneaza. Plus ca te va costa o caruta de bani. Daca nu stii un avocat corect (adica care sa nu te vinda), lasa-i, dar fa-i de bafta cind mai dai pe la TV

  16. Rabbi, nu te grabi sa pui pe seama rautatii ceea ce se poate lesne explica prin prostie.

    Din pacate, da, aia au furat, de prosti si de lene, un text care circula pe net (al tau) fara sa verifice sursa, ba mai mult, i-au atribuit de idioti o paternitate falsa.

    Atitudinea lor, prin prezentarea de scuze numai fata de CTP, nu si fata de adevaratul autor, arata inca o data ce prosti grobiani sunt. Ai nevoie de scuzele sau aprecierea unor prosti, Rabbi?

  17. Moş Mordechai, am scris şi eu depsre asta.
    Vorbeşte măcar cu un avocat să vezi cum e cu legile relativ la ce au făcut ei şi dacă nu cumva se pot interpreta încât să nu păţească nimic, că totuşi suntem în România. Şi dacă totul e de partea ta, dă-i în judecată şi închide-i dracului!

  18. […] „Să mă iau de guler cu ei?” De blogideologic +Să mă iau de guler cu ei? Cei de la “Amos news” scriu porcăria pe care o găsiţi aici : http://amosnews.ro/O_antologie_a_pamfletului_politic-29-50874 . Adică din prostie i-au atribuit lui CTP un text care îmi aparţinea. Un text pe care mi l-am asumat şi pentru care mi-am luat nelipsita porţie de înjurături. În loc să îşi ceară scuze, aşa cum s-ar fi cuvenit, autorului textului, pe care un încercat să-l lipsească de dreptul de paternitate, ei îi cer scuze lui CTP, pe care l-au împroprietărit cu un text care nu îi aparţine. N-aş fi făcut mare caz. Nu este pentru prima dată când un text de al meu circulă pe internet fiind preluat fără precizarea sursei. Chestia care m-a scos din sărite, dar rău de tot, a fost felul în care înţeleg diletanţii de acolo să o dreagă. Nu ştiu cât e prostie şi cât incompetenţă. Iată ce scriu ei: „Acest text a circulat pe INTERNET. Atunci când l-am preluat, nu am bănuit că este vorba despre un fals, o contrafacere. Stilul şi argumentele păreau să corespundă viziunii presupusului autor. În urma protestului domniei sale am verificat provenienţa şi am constatat inautenticitatea. Cerem pe această cale scuze dlui Cristian Tudor Popescu pentru eventualele neplăceri pe care această eronată atribuire i le-ar fi putut pricinui. Redacţia AMOS News – informatia.ro. (Sursele iniţiale ale falsului: https://moshemordechai.wordpress.com/2010/08/06/domnule-basescu/ şi http://gabyinegypt.blogspot.com/2010/09/scrisoare-deschisa-catre-presedintele.html)” Pentru chestia asta cred că putem discuta prin instanţe. Fals? Contrafacere? Adică îmi furaţi un text, îl atribuiţi altcuiva, din cretinism, şi apoi  mă acuzaţi pe mine de fals şi contrafacere? Pentru porcăria asta cred că e firesc să plătiţi. Şi veţi plăti. Hai să văd acum solidaritatea bloggerilor!+ Sursa https://moshemordechai.wordpress.com/2010/09/25/sa-ma-iau-de-guler-cu-ei/ […]

  19. Una e sa faci o facultate de jurnalism sau de litere , sa stii sa scrii corect , si alta e sa fi citit la viata ta , sa ai cultura si discernamant . In prima varianta nu contezi , in a doua esti de luat in seama. Cei de la amos sunt in prima varianta , asa ca desfiinteaza-i!
    Nu cred ca acest Andronic are habar de ce fac imberbii-aia acolo . No mercy !Des-fi-in-tea-zai ! !

      1. Scrisoarea ta e excepţională. În ultima vreme, extrem de rar mai intru pe bloguri, chiar şi pe cele dragi. Mi-ar fi părut rău să-ţi ratez textul antologic, aşa că trebuie să le mulţumesc dobitocilor pentru asta. 🙂

  20. Sunt alaturi de tine aici, dar se vor lega de chichite avocatesti re. identitate pe Internet si faptul ca nu ai semnat materialul cu nume real. Oricum, ei nu trebuiau sa preia un asemenea material ca stire de presa, si mai ales sa il atribuie cuiva, doar pentru ca agentia crede ca stilul in care e scrisa scrisoarea se aseamana cu stilul cuiva. E jenanta motivatia…

    Mai consulta-te si cu altii inainte sa demarezi ceva in instanta. Poate sunt dispusi sa plateasca daune ca sa nu fie chemati la tribunal.

  21. Rabii de mult, de mult, am spus pe blogul tau ca unii mananca cu lingura idei de pe blogul tau!! E!! acum esti convins si tu, atunci ai zis ca nu!!! Eu vin mereu aici si ‘cetesc’ pentru linistea mea ce scri!!!. Si o sa mai vin!!!:)

  22. Noroc cu “porcăria” că am citit şi eu scrisoarea. E senzaţională. O ratasem din pricina absenţei mele din blogosferă ori a inconsecvenţei 😛

    Băieţii ăia de la Amos au probleme serioase cu sensul cuvintelor, dar sunt momente în care prostia nu se iartă. Bănuiesc că nici nu au citit cap-coadă scrisoarea, s-ar fi prins că CTP-ul nu e blogher. În plus, textul e peste stilul CTP.

    Rade-i pe nesimţiţi!

  23. Sefu’, daca nu-i calci in picioare, daca nu-i futi bine pe astia care fura si ouale de sub closca, eu nu am admiratie fata de ‘mneata.( hai ca mint 🙂 )
    Ma oftic ca nu sunt un sireac de blogher sa-i injur si eu nitel, online.
    Da’ lasa ca si-au luat portia cu varf si indesat – de parca ar ajuta la ceva-.Pentru cei care abia leaga doua cuvinte scrise de altii, nu am nicio consideratie si nicio injuratura nu e destul de injuratura.

  24. Stimate Moshe este vorba de deontologia jurnalistica si de sustinerea ei in mediul online aici. Daca nu au putut sa va cenzureze acu va acuza de fals. Ilustrul CTP a spus’o cu gura lui…si e cam singurul cuvant pe care il scoate … deontologie… ce e aia nici el nu stie… iar restul de micimani … a scos hotnews o stire … copy … paste … tiraj …bani …asta e deontologia jurnalismului romanesc … avem nevoie de pungi pentru voma. :)) Daca e ceva te sustin.

  25. Mey daca vrei sai dai in judecata ial avocat pe Mircea Popescu ca ala dan judecata tot ce misca si ce nu misca deci tot. Da sa fi si tu acolo in sala sal poti opri ca pe asta cand il apuca elanu sia citit un Cosbuc inainte cu o seara dan judecata si masa si scaunele din sala de tribunal mama lor de comunisti si securisti care este vite si nu este oameni ca familia Popescu.

  26. Jurist fiind, fara sa ma pot bucura de placerea masochista de a practica in tarisoara noastra draga, pot, macar, sa iti recomand un avocat rau care fute bine si apasat.

    Da-mi un semn pe mail.

    Orice ar fi, nu te multumi cu nimic mai putin decat ar putea satisface adagiul “fiat Justitia et pereat mundus”!

  27. […] Ei bine, textul i-a fost atribuit lui Cristian Tudor Popescu. Acesta a protestat şi autorii gafei, după o minimă verificare, au constatat că au comis-o şi, ce să vezi, în loc să-şi  ceară scuze pentru gafă mai întâi autorului (Moshe & Mordechai), i-au cerut lui CTP (doar atât!), considerând textul ca fiind o făcătură ce circulă aiurea pe net. Este firesc ca autorul textului să fie plin de draci. Este normal să se întrebe dacă e bine… Să mă iau de guler cu ei? […]

  28. am primit o informatie in legatura cu aceasta scrisoare a lui CTP …am cautat pe “goagle” si in primele linkuri am gasit`o …am facut un post cu ea pe site … peste vreo 6-7 ore ma apeleaza pe mes o prietena foarte buna sa`mi spuna ca sursa este gresita si mi`a dat linkul catre blogul tau … imi cer scuze ca am contribuit la aceasta dezinformare.

    1. Nu e, domnule, nicio tragedie. Aşa se întâmplă când un text e viralizat. Nici nu m-a deranjat greşita atribuire a paternităţii textului atât de tare. Important era ca ideea să circule. Ce m-a călcat pe bombeu a fost povestea imbecililor de la anus nius care mă acuzau tot pe mine de contrafacere.

    2. Lucian: Atitudinea dovedita de dumneata aici si acum este cea cuvenita (si laudabila). TOT corect este si modul in care ai procedat pe blog: mentionarea pe blog a rectificarii, daca ai publicat initial ceva gresit.
      Problema: in postarea initiala de pe blog NU am gasit nicaieri mentionata atribuirea textului catre “cetepeu’ ” (poate ca in textul-sursa, mentionat pe blog prin linkuire, o fi fost – n-am mai intrat SI acolo – da’ pe blogul dumitale nu am gasit).
      Ai publicat o dezmintire la o afirmatie pe care N-AI FACUT-O (oricum, nu in mod public).

COMENTEZI?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.